Виена тема 16

• 26 049
  • 505
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за отговорите, но в крайна сметка ще се върнем през Братислава.

# 91
Здравейте, дали някой си е купувал билети за Операта или друго музикално събитие през този сайт; https://www.viennaticketoffice.com/home_en.php  ?
За нашите дати билетите от нескъпите категории са изчерпани, а тук има налични.
Въпросът е дали са си валидни, ако някой има пряк опит?

# 92
Здравейте,
Дали работят туристическите обекти по Великден? Иска ми се да използвам почивните дни по Великден.

# 93
  • СОФИЯ
Официалните страници са пълни с информация.

# 94
Когато кацнете на летище Виена си вземете комбинитан билет за скоростния влак -.
 отиване и връщане и съответно 24/48/72 часа билет за градския транспорт.
https://www.cityairporttrain.com/en/tickets-for-city-transport/wl-main/
На аерогарата  се продават.
Важат от момента на закупуване. Няма валидация.
За мен това е най-изгодното предложение.

Ей това място го препоръчвам горещо. Сладкарница на 200 години.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g190454-d10813443- … einer-Vienna.html
На 2 крачки от катедралата Св.Стефан.
Ако админите желаят могат да го добавят в началната страница на Виена.
Линкът не се отваря, може ли да напишете името на мястото?

# 95
  • Пловдив
Привет, момичета! Моля за малко помощ. Утре ще летим към Виена, но не успях да разбера има ли и каква е опцията за трансфер от летището до центъра на града, различен от 17 евро сат влак и експресните автобуси(22 евро). Ще закупя тридневна карта от 17.10 евро за града и някъде прочетох, че мога да доплатя 2.40 евро от летището към града, но дали правилно съм разбрала и как става точно?

# 96
  • София
Като излезете от терминала на пристигащи, има ярко червен офис за продажба на билети на тяхната компания OBB.
Освен това, можете и от автомат на самата гара да си вземете - им  възможност направо да си купите комбинирана карта + два билета от и до летището - погледнете най-последното предложение на екрана на автомата.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 14:06 от hope1964

# 97
  • ВАРНА
От опита ми - билети от/до летището бих купувала само от служител на гише. Билети за придвижване в града  - от приложението. Машинки, автомати  - не.

# 98
  • столицата
Защо, Прасунчо?

# 99
  • ВАРНА
За седмица престой имам един неуспешен опит за закупуване на билети от летището до Wien mitte. Не приемаше банковите ни картите. Последва втори и на магия някак нацелих какви билети да купя. Но тук съм с уточенението, че не говоря немски.
Автоматите в метрото на Шонбрун - общо 3, един тотално неработещ, един гълтащ пари и не даващ билет (съответно няма обозначение че е в неизправност, няма нищо), един уж работещ.
За връщане към летището купува билети от гише и се чувствах много по-спокойна.

# 100
Какви бакшиши се оставят в заведенията?
Ако пием две кафета по 5 евро, колко трябва да остави и кеш ли да бъде?

# 101
  • София
В заведенията, където седнахме, бакшишът беше включен в сметката. В едно пък ни показаха сметката и попитаха дали искаме и колко искаме да оставим.

# 102
Доколкото разбрах, бакшишът се движи между 10 и 17%. Ако е включен, по-добре ги накарайте да го махнат и оставете в брой, защото не стига до когото трябва понякога- световна практика.

# 103
Привет!
Какво препоръчвате да се види на второ ходене във Виена?
Първият път не можахме да отидем в кафе Централ, пропуснахме и двата големи музея на площад Мария Тереза.
Иска ми нещо за хапване да опитам пак по-традиционно като сладкиш.
Ще сме на гости на приятел, който живее там.
Той със сигурност ще препоръча и ще ни развежда,но не искаме да се чувства много ангажиран само с нас.  
Интересувам се главно от исторически забележителности. Някой хубав парк също ще е добра идея.
Но всичко най-основно е посетено на първо ходене.
Сега ще е по-лежерна програма.
Никакво бързане и препускане. По-скоро да се насладим на града.
Ще сме само с мъжа ми, без детето.
Няма да ходим по-рано от Юни, защото миналият път бяхме през Април и умряхме от студ.
Няма да си го причиня повече.
Затова на топло време.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 12:46 от Caroline_Bingley

# 104
Привет!
Какво препоръчвате да се види на второ ходене във Виена?
Първият път не можахме да отидем в кафе Централ, пропуснахме и двата големи музея на площад Мария Тереза.
Иска ми нещо за хапване да опитам пак по-традиционно като сладкиш.
Ще сме на гости на приятел, който живее там.
Той със сигурност ще препоръча и ще ни развежда,но не искаме да се чувства много ангажиран само с нас.  
Интересувам се главно от исторически забележителности. Някой хубав парк също ще е добра идея.
Но всичко най-основно е посетено на първо ходене.
Сега ще е по-лежерна програма.
Никакво бързане и препускане. По-скоро да се насладим на града.
Ще сме само с мъжа ми, без детето.
Няма да ходим по-рано от Юни, защото миналият път бяхме през Април и умряхме от студ.
Няма да си го причиня повече.
Затова на топло време.
Здравейте,
колко градуса е било през Април, че сте умрели от студ?
Ние планираме 3 дни в Братислава и 3 във Виена през пролетната ваканция и го дават като прогноза около 15 храдуса, слънчево /засега/...
Надявах се да сме по пролетни дрешки! 😅

Общи условия

Активация на акаунт