Виена тема 16

• 36 563
  • 715
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Благодаря за отговорите!

# 616
  • Wien
Благодаря ви! С Райън сме от София.
Още едно въпросче - ще бъдем в Leonardo Hotel Vienna City West, адресът е 3-5 Graumanngasse, 15.Рудолфсхайм-Фюнфхаус, води се 15 район. Какво смятате за него? Надявам се е безопасен, наблизо има метро, разглеждам го на бг мапс, докато правя програмата.
И правилно ли се ориентирам за стигането от летището до хотела:

Хващаме влак S 7 (на него посока Wolfsthal Bahnhof ли трябвада пише, както в София ти пише на метрото крайната спирка - Бизнес парк, летище София и тн) от летището, слизаме на Wien Mitte-Landstraße, после хващаме метро U4  и пътуваме 5 спирки – Standpark, Karlsplatz, Kettenbrückengasse, Pilgramgasse,  Margaretengürtel - тук слизаме и на 450 метра е хотелът. Има още един вариант с U6, но нещо не ми излиза в мапс на телефона и ще се разтърся кои са станциите там.
На прибиране влакът S7 трябва да е в посока Floridsdorf и слизаме на Flughafen Wien Bahnhof. Поне, доколкото се ориентирам.
Притеснявам се с влака дали ще се оправим, като стигнем до метрото и сме по-близо до града ми е по-спокойно. Да не вземем да объркаме посоката и да отидем другаде.Четох, че стигат и до други градове...
Благодаря предварително за помощта. Просто ми се събраха едни неща и не успях този път да се подготвя подробно за пътуването, както обикновенно.

Терминал 3 ако сте с австрийските авиолинии, Райън излитат от 1ви
От летището в поска Виена S7 е Floridsdorf на връщане е посока Wolfsthal Bahnhof.

# 617
Така ли? Добрее, явно съм се объркала аз. Надявам се да сте сигурна и благодаря от сърце. А знаете ли дали през зимата има закрити корабчета по Дунав (с този студ) и като цяло там има ли алея за пешеходци? В Будапеща разходката по Дунав и в района много ни допадна, мама много обича вода и бихме се качили пак. Ако има нещо такова, бих проверила как да стигна до Дунав.
Благодаря ви! С Райън сме от София.
Още едно въпросче - ще бъдем в Leonardo Hotel Vienna City West, адресът е 3-5 Graumanngasse, 15.Рудолфсхайм-Фюнфхаус, води се 15 район. Какво смятате за него? Надявам се е безопасен, наблизо има метро, разглеждам го на бг мапс, докато правя програмата.
И правилно ли се ориентирам за стигането от летището до хотела:

Хващаме влак S 7 (на него посока Wolfsthal Bahnhof ли трябвада пише, както в София ти пише на метрото крайната спирка - Бизнес парк, летище София и тн) от летището, слизаме на Wien Mitte-Landstraße, после хващаме метро U4  и пътуваме 5 спирки – Standpark, Karlsplatz, Kettenbrückengasse, Pilgramgasse,  Margaretengürtel - тук слизаме и на 450 метра е хотелът. Има още един вариант с U6, но нещо не ми излиза в мапс на телефона и ще се разтърся кои са станциите там.
На прибиране влакът S7 трябва да е в посока Floridsdorf и слизаме на Flughafen Wien Bahnhof. Поне, доколкото се ориентирам.
Притеснявам се с влака дали ще се оправим, като стигнем до метрото и сме по-близо до града ми е по-спокойно. Да не вземем да объркаме посоката и да отидем другаде.Четох, че стигат и до други градове...
Благодаря предварително за помощта. Просто ми се събраха едни неща и не успях този път да се подготвя подробно за пътуването, както обикновенно.

Терминал 3 ако сте с австрийските авиолинии, Райън излитат от 1ви
От летището в поска Виена S7 е Floridsdorf на връщане е посока Wolfsthal Bahnhof.

# 618
  • София
За S7/REX7 - не е задължително крайната гара винаги да е една и съща - има курсове до поне 3 различни от летището през центъра и нататък.
Но на таблата се изписват и междинните гари.

# 619
като цяло там има ли алея за пешеходци?
по дунава има следните дълги пешеходни алеи 
А) на острова на дунав от Ханделски до ООН.
Б) зоната между Дунавската  Кула и ООН
В) с транспорт до Нюсдорф в рамките на града, излизате под моста и нагоре има доста дълга пешеходна алея досами Дунав към Клостернойбург. Но се пада извън града и картата /билета в рамките на града не важи.

# 620
  • Wien
Така ли? Добрее, явно съм се объркала аз. Надявам се да сте сигурна и благодаря от сърце. А знаете ли дали през зимата има закрити корабчета по Дунав (с този студ) и като цяло там има ли алея за пешеходци? В Будапеща разходката по Дунав и в района много ни допадна, мама много обича вода и бихме се качили пак. Ако има нещо такова, бих проверила как да стигна до Дунав.

Да сигурна съм. Корабчето е със закрит дек има и ресторант. За разходка през декември е доста ветровито на острова, но когато е слънчево е много приятно.

# 621
  • СОФИЯ
За S7/REX7 - не е задължително крайната гара винаги да е една и съща - има курсове до поне 3 различни от летището през центъра и нататък.
Но на таблата се изписват и междинните гари.
Абсолютно вярно.
На връщане към летището има знак  самолетче  на таблата, та е трудно са се обърка някой.

# 622
Благодаря на всички отзовали се. Последно въпросче имам, че ме наплашиха. Преди половин година запазихме Leonardo Hotel Vienna City West, защото ни се стори добра локация - между две станции на метро наблизо. Чета обаче коментари, че районът бил лошо, имало наркомани.. Две жени сме, няма да се прибираме след 22.00 ч., но чак толкова ли е зле?  Адресът е: 15-ти район, в квартал Rudolfsheim-Fünfhau. Хотелът не е евтин или нещо подобно, по-скоро районът ме притеснява. Гледах го на мапса, но..

# 623
  • СОФИЯ
Хотелът е добър, но според мен малко минус 1. Нямам лично възприятие.
Близки отседнаха там преди 2 седмици. Хотелът  бил повече от добре, но околността не. Казаха ми, че  около хотела са срещали повече неприятни хора, отколкото при Вестбан. Иначе си има 2 линии на метро , U4 и U6.

# 624
  • София
Около спирката на Gumpendorferstrasse на U6 e мястото, където се продават наркотици, има метадонови центрове и прочие, затова се навъртат съмнителни типове. Но това не трябва да ви притеснява, Виена е спокоен град.
Ако решите да смените хотела, то на една спирка има по-добър хотел от веригата - Leonardo Hotel Vienna Schönbrunn.

# 625
  • София
Почти съм сигурна, че и през зимата има закрити и отоплени корабчета по Дунав - така беше в Регенсбург, където живеехме и също минава Дунав, така е и в залива на Манхатън в Ню Йорк. Това са места с целогодишен поток от туристи и няма как да не са помислили и за зимния период.

# 626
Ужас.. няма за кога да сменяме хотел.. ще се пазим и към 19:30-20 ч ще се прибираме. Това не го очаквах 😔
Около спирката на Gumpendorferstrasse на U6 e мястото, където се продават наркотици, има метадонови центрове и прочие, затова се навъртат съмнителни типове. Но това не трябва да ви притеснява, Виена е спокоен град.
Ако решите да смените хотела, то на една спирка има по-добър хотел от веригата - Leonardo Hotel Vienna Schönbrunn.

# 627
  • СОФИЯ
Има корабчета, но само по вътрешния ръкав. Сложих линк.

# 628
Gabriela, не се притеснявайте от локацията. На спирката на U6 редовно има разни типове с вид на безпризорни, но и също толкова редовно има полиция. Няма да ви закачат, говоря от опит, защото това е една от спирките които ползвам ежедневно.

Съвсем наблизо ви е спирката на U4 Margaretengurtel, там има чат - пат пиянки, но нищо, което да ви застрашава безопасността.

За справка, аз съм сама жена и вече години никой накриво не ме е погледнал на тия спирки.

# 629
  • София
Gabriela.V, няма за какво да се притеснявате. Районът не е опасен, просто част от хората предизвикват неприятни усещания. Ще си изкарате страхотно в предколедна Виена.
Пролетта в Лондон видях много бездомници/наркомани, които през деня в хубав централен район буквално лежаха на бордюрите. Не можеш да разбереш живи ли си. Sad Полицията минава, контролира - спокойна обстановка, обаче тягостна гледка.

Общи условия

Активация на акаунт