Сложни връзки

• 4 446
  • 107
  •   1
Отговори
# 75
И аз като една потребителка горе предполагам, че кредитите са били от хазарт. Ако е така, авторе, не се чуди, че си е тръгнала. Комарът е до гроб, за жалост.

И от хазарт не са........и пак да се повторя всичко беше изплатено преди да се запозная с нея и въпреки добрите ми осигорвки в момента ЦКР-то ми е оцветено за още някакъв период от време.И понякога колкото и всичко да е перфетно човек изпада или сам се вкарва в странна ситуация.

Проблемът е, че тя е повярвала в теб, имала ти е доверие. Една разведена жена не допуска така лесно и бързо мъж до децата си да прекарва времето с тях, освен ако му няма пълно доверие и го вижда като партньор/съпруг. Както и самият ти обясни този аспект. Срещу това обаче е получила скриването на важни неща, които можеше да споделиш още в началото.
Загубил си доверието й с това. А веднъж загуби ли човек доверието в някого, няма втори шанс. Поне не в ситуации като твоята.

Изключително вярно......само ,че в моя "Защита" ..нали за 25 години съзнателен живот и за времето в което бяхме заедно аз също бях доста пъти изненадван от нейни минали неща, коментирали сме ги защо и как и дотам.По време на връзката ни , имаше 2 нейни да ги наречем действия , които също са бутали моето доверие, но сядах изговаряхме ги, обяснявахме ги и всичко си продължаваше.

Това имах предвид, че по-важните неща се споделят, дори да нямат вече кой знае какво значение. Както е станало с нейните неща. Вероятно ако и ти й  беше споменал, щеше да разбере. Но предварително, не след дъжд качулка.

Вземи си просто поука, още си все пак млад човек. Пожелавам ти да срещнеш жената за теб.
Успех!

# 76
  • Out of the Mix
Sun2000, не ти изчетох целия пост, нямах нерви, както и страниците, издробили потребителите.
Коментирам "поантата".
Не бих си причинил такова нещо, абсурд.
Уточнение правя в началото, бидейки либерален и широкоскроен, дори аз, да приемем, че е склонен да гледа чужди деца.
Две деца и ти минава през главата 3-то от 40 годишна тепърва, с която 1 г. се "опознавате", 6 м. сваляш звезди, още 6 ти си знаеш какво? На тези години в рамките на няколко седмици, месец се разбирате какво "правим" оттук-насетне, след като сте се харесали в кратки срокове. Не я "мъчиш" да бременее с 3-то, освен ако тя категорично и изрично не ти каже, че може, здрава е, здрави сте, и имате достатъчен ресурс - покрив над главата и доходи, за да ви е комфортно. Това е част от минимумът за подобна инициативност.
Такава жена няма време и сили за теб.
Децата са приоритет. Ти си 4-та цигулка - първо децата, тя като майка все пак, и след това ти.
Освен, ако не можеш да имаш деца, такава жена може да ти е вариант.
На мазохизъм ми мяза нагласата ти.
Преценяваш си.
Толкова си го закършил ли?
Жени, колкото щеш в диапазона 27-40-44.
Сега си в най-добрата си възраст на зрял, все още сравнително млад мъж.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 21:33 от Revoker

# 77
  • София
След дълъг брак/връзка, винаги има един бушон, който е своеобразен спасителен пояс и когато си свърши работата, бива натирен. Винаги.

Ти си бил този човек за нея. Хванал си се на приказки от 1001 нощ (прийом на жените), настоятелен си, настъпателен, психолози, терапевти, констелации, бъдещи творчески планове, баща мечта …. брррр.

# 78
Като се запознах с мъжът ми много се срамувах да му кажа за кредитната ми карта, по която едва излащах вноските.И щом всичко е било излатено при автора за какъв му е да й казва? Все пак никой не би искал да си разваля авторитета.
За жилищата-под наем ли сте защо не сте могли да ги продадете и така да купите общо голямо?
Въпреки, че тази ситуация те е спасила от това да хрантутиш чужди деца и да угаждаш на неблагодарна златотърсачка цял живот.
40 не е лоша възраст да си намериш до 10 години по-млада жена, с която да си създадете семейство,  но аз като чуя 40 годишен не женен и без деца първата ми мисъл е , че нещо му има за да не са го грабнали.
Моят съвет е да не я мислиш повече, да гледаш напред и дано 2025 ти донесе много късмет в любовта!

# 79
Вярно е, нищо не разбира авторът. То няма и смисъл да се пише. В началото му съчувствах, ама след включванията му вече не.

# 80
# 81
Поне пред себе си бъди честен и обективен. Ни си толкова богоподобен, ни тя толкова черна. Толкова си го захаросал че чак накъртя.
Не се е получило - толкова!
Сега какво ще търсиш жена без деца, роднини, приятели, куче или канарче, че може да се привържеш докато сте зедно...?

# 82
Аз съм сигурна, че има жени на 40 с деца, които са използвачки. Но повечето са минали през голям стрес и много са дали за децата си. Повечето са и уплашени на какъв човек ще попаднат. И по мое мнение много много малко биха оставили един подходящ партньор, за да гонят нещо си друго.
Това, което четем между редовете. Тя е била предпазлива с децата, преди да ги запознае. Нормално е. Тя го е завела на семейна среща. Тоест по-официално от това да го представи като неин партньор пред всички няма. Само това ясно заявява твърди намерения.
Защо са се срещали уикендите? Вероятно я е било страх, не е искала да прибързва. Но ето, после като са говорили и е разбрала, че той иска да живеят заедно е правила планове и го е поканила. Тоест тя е дала всички сигнали, че иска нещо сериозно.
Дали това с кредита е обърнало колата? На мен ми звучи като да е било последна капка от нещо. По-скоро го е подозирала в нещо и като е излязло и това се е отдръпнала и е решила да не рискува. Какво обаче той не казва.
Между другото, хората без деца си създават грешни представи какво е да се грижиш за дете. Много е възможно той да си е мислел, че е супер родител, ама хич да не е бил. Което не значи, че е лош човек, а че е неопитен.
Много е възможно и разбиранията аз плащам всичко да са различни. Много е възможно да й е било натяквано това, да не й е взимал парите, или да да ходили за сметка на това на места, които той е избирал и които всъщност не са ок.
Така че всичко си има две гледни точки. На мен ми звучи като да има някои недоизказани неща. Така рязко да реши мацката, че не иска, значи, че нещо не е било ок. Никоя нормална жена с деца няма да ги запознае с някой, да ги свърже емоционално, да го запознае с цялото си семейство и да го пусне у тях, ако не иска дългосрочна връзка. За нея една раздяла ще е далеч по-травмираща, тепърва трябва да обяснява на децата, пък последващи връзки биха били много проблемни.

# 83
  • Пловдив
Аз съм сигурна, че има жени на 40 с деца, които са използвачки. Но повечето са минали през голям стрес и много са дали за децата си. Повечето са и уплашени на какъв човек ще попаднат. И по мое мнение много много малко биха оставили един подходящ партньор, за да гонят нещо си друго.
Това, което четем между редовете. Тя е била предпазлива с децата, преди да ги запознае. Нормално е. Тя го е завела на семейна среща. Тоест по-официално от това да го представи като неин партньор пред всички няма. Само това ясно заявява твърди намерения.
Защо са се срещали уикендите? Вероятно я е било страх, не е искала да прибързва. Но ето, после като са говорили и е разбрала, че той иска да живеят заедно е правила планове и го е поканила. Тоест тя е дала всички сигнали, че иска нещо сериозно.
Дали това с кредита е обърнало колата? На мен ми звучи като да е било последна капка от нещо. По-скоро го е подозирала в нещо и като е излязло и това се е отдръпнала и е решила да не рискува. Какво обаче той не казва.
Между другото, хората без деца си създават грешни представи какво е да се грижиш за дете. Много е възможно той да си е мислел, че е супер родител, ама хич да не е бил. Което не значи, че е лош човек, а че е неопитен.
Много е възможно и разбиранията аз плащам всичко да са различни. Много е възможно да й е било натяквано това, да не й е взимал парите, или да да ходили за сметка на това на места, които той е избирал и които всъщност не са ок.
Така че всичко си има две гледни точки. На мен ми звучи като да има някои недоизказани неща. Така рязко да реши мацката, че не иска, значи, че нещо не е било ок. Никоя нормална жена с деца няма да ги запознае с някой, да ги свърже емоционално, да го запознае с цялото си семейство и да го пусне у тях, ако не иска дългосрочна връзка. За нея една раздяла ще е далеч по-травмираща, тепърва трябва да обяснява на децата, пък последващи връзки биха били много проблемни.

Ще отговоря на всеки един от зададените въпроси за да се изясни докрай картинката.

Напълно съм съгласен ,че трябва да е предпазлива и затова е оставих тя да води тези отношения и стъпките да се правят тогава когато тя се чувства готова и сигурна.Срещали сме се уикендите защото живеем в две различни населени места.Тя е в по малкият град аз в големият, като нейната мечта е да живее в големият.Нейният план беше да си ходим като "семейство", но всеки да си живее отделно и след 4 години след като дъщеря и стане време за гимназия в големият град да се съберем да живеем заедно.На това предложение отказах и в моите представи имаше нещо сбъркано в целият неин план.Оттам се започва мъкнене по терапевти , разговори с хора , споделяне и каквото още се сетите докато аз се изморих и поставих условието, че в такъв за мен цирк няма да участвам и е оставих да взима решението.Или да се събираме или всеки си търси в живота това, което иска.От големият град отидох в малкият и в общи линии си завъртях всичко на 180 градуса за да работи тази връзка.
В нито един момент някога съм си позволил да и намекна ,че аз плащам или давам нещо повече защото в моите разбирания за връзка това не е било на дневен ред.Започнах да изказвам мнение ,че харчим прекалено много и неразумно.Всичките места по които сме ходили са били планувани от нея , с нейни приятелски семейства , с нейното семейство.Ако аз съм искал да ходим някъде то съм избирал места основно съобразени с това какво харесват децата и на какво би им било интересно да отидем.Пари никога не са ми били предлагани или аз да съм искал за нещо.Всеки е взимал и плащал това, което е било необходимо.Идеята на цялата тема за парите е ,че просто се харчеха прекалено много без никаква разумна умисъл.Само ,че реално погледнато когато започнах да надигах глас за харчовете беше реално месец преди раздялата........и май оттам започна всичко.........

Да извода може би ,че или бях бушона или разбра ,че робът се надигна и повече няма да стои като безгласна буква отстрани.Или просто толкова много искаше голям апартамент в големият град ,че нямаше търпението да изчака още 1-2 години................или и аз не знам защо.А дали ще са успешни следващите и връзки или как това се отразява на децата също не мога да отговоря.Не съм там , не знам.

# 84
Не помня дали живееш в собствено жилище, но защо сам не си изтеглиш кредит за апартамент като ти се изчисти досието? Доколкото разбрах, печелиш добре - вложи си парите! Защо трябва някой отвън да те мотивира и да ти дава наклон, че после и претенции да има?
Това встрани от темата за разбитото ти сърце.

# 85
Използвала те е. Явно от самото начало не те е харесвала. Толкова ли е хубавка, че така лесно да си намира мъже, които да я приемат с две деца, и да си харчат всички пари за нейните прищевки?
А ти, като се премести при нея, и работата ли смени, или пътуваше до големия град?

# 86
Човече, не си ли прекъсвал до сега важна връзка?
Човъркаш, ровиш, ама какво си направил, тя какво направила. Чудиш се защо е прекратила всичко, обидно ти е, смяташ че си се старал пък е било неоценено. Чувстваш се излъган и неоценен.
Понякога любовта си отива или не пламва както трябва, независимо че човекът отсреща е свестен и се раздава. Понякога дребни неща в другия те дразнят и ти става ясно, че няма да сте заедно. Понякога две думи с неправилна интонация за децата ти, казани от друг човек те карат да минеш в атака, като наежена котка.

Стига си си го причинявал! Стига си въртял и сучел колко велики дела си направил, как си бил перфектен пък тя. От теб зависи кога ще прескочиш този неприятен период и ще прецапаш кишата на раздялата.

Разбери - станалото станало, не можеш да го промениш, то теб ще промени. Прости, благодари за хубавото, което сте имали и продължи. Да, боли! И ти казвам, че винаги ще боли и ще е обидно, но с времето и когато се освободиш от гнева и гадните емоции болката ще е все по-слаба.

# 87
  • Пловдив
Не помня дали живееш в собствено жилище, но защо сам не си изтеглиш кредит за апартамент като ти се изчисти досието? Доколкото разбрах, печелиш добре - вложи си парите! Защо трябва някой отвън да те мотивира и да ти дава наклон, че после и претенции да има?
Това встрани от темата за разбитото ти сърце.

Имам си жилище., но е двустаен по новите стандарти.Тя си имаше нейното в деугият град ...но с общите доходи,  които получавахме имахме възможност за нещо голямо и да си запазим и това ,което имаме в момента

# 88

И за тава се хванала с друг.

Тук идеята с нейните травми тотално издиша.

# 89
Значи аз усещам, че ясно я вините. Обаче според мен наистина сте се разминали. Тя е имала едни очаквания за нещата, вие - други. Явно не е била чак толкова нетърпелива за този голям град, след като иска да изчака дъщеря си да завърши. Което е логично и добър родителски избор. Ако детето ти се чувства добре в това училище, защо ще го стресираш и ще търсиш тепърва ново, нов клас, нови приятели.
Също и не ми говори на използвачество това, че ви е предложила да живеете отделно. Не ви е насилила да се преместите при нея и да си обърнете живота. Вие, като част от това семейство сте взели рационален избор в името на децата. Които нали обичахте? Няма как да сте родител, ако не сте готов да си жертвате собствения комфорт. Нали искате да сте родител? Ами това е - жертва след жертва и като ти писне - нова жертва.
Никак не ми звучи тази история. Просто няма логика в този разказ.
Какво значи всеки е взимал и плащал, каквото е било необходимо? Нали уж тя нищо не плащаше...
Имали сте различни разбирания за живота.
Просто си търсете жена без деца, така ще започнете от нулата и ще минете през цялата програма. С тази сте били на различни етапи в живота.

Общи условия

Активация на акаунт