Тунис (тема 3)

• 18 413
  • 251
  •   4
Отговори
# 30
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте!
Със семейството ми (двама възрастни и дете) сме решили да почиваме в Тунис за първи път и засега сме се спряли на бунгало с морска гледка в Calimera Delfino Beach Resort & Spa. Търся актуални мнения за хотела и местоположението, а моите очаквания са: да няма компромис с чистотата, храната да е на ниво, в стаята да е тихо за почивка, плажът да се чисти и да е пясъчен, да е удобно за екскурзия до Картаген и Сиди бу Саид и на близко разстояние да има някакви магазини за сувенири. Отворена съм за предложения и за други хотели като бюджетът е между 3500-4500 лева.
Хотелът е по- близо до Набель,отколкото до Хамамет,в района Мрезга.
Трябва да вземете такси,за да стигнете до Медината в Хамамет,ако искате да я разгледате- с брояч около 12 динара,без😁 може би20.
До Набель по- евтино ще ви излезе.
Компромис с чистотата.. прочетете отзивите за хотела.
Плажовете не навсякъде в Тунис се почистват всеки ден☺️

Понеже се говори за звезди,има един 3 *
Dhar Khayam,лично изпробван с колеги.
Чист плаж,прекрасна и разнообразна кухня,вечерна анимация много добра

Veneta Bozhilova,Galactic е отговорила,аз потвърждавам за Cesar Thalasso ,и като локация,и като база и обслужване.
Hari Club е в 4 та туристическа зона на Джерба- последната.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 21:27 от redemi

# 31
Много благодаря и на двете за отговора!

# 32
Нали и аз се чувствам берберка❤️ 😉вече,днес е Берберската нова година - по берберския слънчев календар- 2975 година.
Поздравих днес колегите в Тунис и Алжир,

Assegaz Amegaz!
Le Nouvel an Amazigh!
🥳

Чук и Гек- за екскурзия до Сиди бу Саид и Картаген, Calimero е близо,да.
Може да вземете Luage,спира на различни спирки до столицата - и в самата Медина,и в Ла Гулет,и близо до Holm Byrsa

# 33
И какво е характерно за берберската нова година, как се празнува?

# 34
Песни,танци,музика,традиционни ястия за всяка берберска общност в цялото Магреб,сладкиши- и те са различни също.
А снощи и с гледане на Ел Класико в Беджая,Алжир😄,родата на Бензема ич билям не беше доволна от резултата 😄

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 13:18 от redemi

# 35
Здравейте! В голямо чудене съм за края на май -началото на юни , дали да запазвам за Тунис. Водата дали ще става за къпане? И кои от следните хотели бихте препоръчали: Marhaba Royal Salem, Club Salambo,ONE RESORT AQUAPARK . Възрастни без деца сме.Търси се хубав пясъчен плаж, добра храна и чисти стаи. Другия вариант е Шарм ел шейх Египет - за по сигурно. В Хургада и Кайро сме били, затова ми се искаше в Тунис където не сме  били.
И коя агенция препоръчвате за Тунис -  с полет от Варна сме?

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 15:47 от vili6303

# 36
  • София
С почти същите критерии бяхме и ние и запазих Тунис от 23.05. Ще рискуваме за времето.

# 37
[
С почти същите критерии бяхме и ние и запазих Тунис от 23.05. Ще рискуваме за времето.
[/quote]    С Емералд ли сте? Гледам че те имат от Варна на 23.05. Кой хотел избрахте?

# 38
  • София
Ще пътуваме от Пловдив, с програма на Абакс. Хотелът Simba club Vincci Marilla

# 39
За съжаление Абакс нямат от Варна след април. Мои близки бяха м.10 в  хотела и са много доволни.

# 40
  • Beyond the Frontiers
Здравейте! В голямо чудене съм за края на май -началото на юни , дали да запазвам за Тунис. Водата дали ще става за къпане? И кои от следните хотели бихте препоръчали: Marhaba Royal Salem, Club Salambo,ONE RESORT AQUAPARK . Възрастни без деца сме.Търси се хубав пясъчен плаж, добра храна и чисти стаи. Другия вариант е Шарм ел шейх Египет - за по сигурно. В Хургада и Кайро сме били, затова ми се искаше в Тунис където не сме  били.
И коя агенция препоръчвате за Тунис -  с полет от Варна сме?
Club Salambo тази година се продава само от Абакс. Имат изключителни права върху него.
One resort е добре, ама ако сте само възрастни и не държите на аквапарк...

Marhaba salem и Marhaba royal salem са доста добри. Една територия са с хубава градина.

На добри цени излиза Royal Thalassa Monastir 5* и е много приятен хотел. Аз съм фен и на Delphine el Habib - стаи море, чудесна храна и местоположение.
Occidental Marco Polo също....

# 41
  • В.Търново
Като проучва четох, че края на май още е хладка водата.

# 42
  • София
Водата да е хладка, слънце и температури за плж да стават Simple Smile

# 43
Здравейте! Да се включа и аз в темата за Тунис, тъй като не мога да се спра на хотел. Ориентирала съм се към Sentido Bellevue Park и Sentido Phenicia Superior. Ще съм благодарна за всякакви насоки, мнения и препоръки както за хотелите, така и за престоя в Тунис.

# 44
И аз търся мнения за Sentido Belevu park,а също добре ли е времето от 29 септември нататък

Общи условия

Активация на акаунт