Тунис (тема 3)

• 24 333
  • 328
  •   1
Отговори
# 15
На мен също ми направи впечатление, че за един от дните платихме два пъти туристическа такса, но в Дуз цената беше 3 динара, което е по-малко от 2лв., така че реших да не издребнявам.

Първо да кажа, че съм много доволна от престоя си в Тунис. Видях и преживях много нови неща – яздене на камила в пустинята по залез слънце, а на другата сутрин посрещане на изгрева на път за оазиса Шебика и в края на деня джип сафари през пустинята. Чудесно беше!

Благодаря за препоръката да сменим хотел El Ksar с друг, но за съжаление не беше възможно – 6 дни преди заминаване и всичко беше вече платено. Хотелът има както  недостатъци, така и положителни страни. Интериора е в т.нар vintage style, което малко прикрива олющените стени и врати, а умишлено състарените плочки в банята замаскират петна и косми. В стаята на пръв поглед всичко беше добре, но  когато дръпнахме завесите и влезе слънце, лъсна пясъка и космите по плочките. Но най ми бодеше очите червения мокет в коридорите, който сигурно е поставен през 1969г. когато е построен хотела. Камериерките полагаха усилия да го чистят, но без особен ефект.
Положителното беше храната, достатъчна по количество, вкусна и за чревоугодници като мен, които обичат да опитват нови неща, беше идеално. С изключение на виното и червено и бяло – такъв киселяк не съм пила никога. На новогодишната вечеря ни сервираха бутилка бяло вино, която беше отворена предварително. Като опитахме виното, то беше кисело и изветряло, все едно е събирано от останалите отворени бутилки от обяда. Поискахме винен лист за да си изберем, но така и не ни донесоха с обяснението, че това ни влиза в куверта. Това посрещане на нова година ще го запомня с това, че за първи път от много години за цялата вечер съм изпила 1 чаша вино Wine Glass за шампанско Champagneдори и не можеше да се мисли.

Друго положитилно в хотела е много добре поддържания парк. Има и Jungle Park с атракции за деца. За лятна почивка с деца ще е много подходящо. Интернета навсякъде в хотела (вкл. и в стаите) е много добър.

На следващия ден като тръгнахме за Картаген ми стана ясно, че на тунизийците хигиената не им е силната страна. В едно от предградията на столицата Тунис на влизане от синия град Сиди бу Саид беше такава мърсотия по улиците с нахвърляни пликове с битови отпадъци, а котки и кучета ровеха в тях, че си коментирахме в автобуса как не пламват зарази. Екскурзоводът (който беше местен) се чувстваше неудобно и само каза, че кметицата на града заявила, че докато не се научат да пазят чистота така ще е.
На връщане от Сахара в провинциалните градчета също беше много мръсно. Снимала съм в гр.Гафса едно бунище до къщите, на което се ровят деца, кучета, котки.Това в България и в циганските махали вече рядко се вижда.
Малко негативно стана, но не мога да не спомена колко е замърсено по пътя към пустинята, а може би и навътре, ние видяхме съвсем малко. От двете страни на шосето се редуваха струпани строителни отпадъци, стари автомобилни гуми, пластмасови шишета и туби... След време ще осъзнаят, че са прекалили и ще започнат да търсят помощ - SOS да изчистим Сахара.

Като цяло положителните ми впечатления и емоции са много повече от отрицателните.
Утре може да кача някоя снимка и да пиша още нещо - Обещавам да е само от положителните впечатления Laughing

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 22:46 от MoSt new

# 16
И аз се записвам в новата тема. Аз докато се лутах какво да избера като курорт и хотел и се чудех за дестинацията се оказа, че мъжа ми ме изненада за Коледа с направена резервация. Даже са му дали доста изгодна цена на ранни записвания. Та сега почвам да проучвам за варианти за екскурзиите. С групите ми е доста изморително и затова ще гледам или местни агенции, където да сме си само ние 7 човека или нещо с таксита. Искам синия град и Картаген и ако ходим до пустинята да е за 1 ден. За два групата не иска. Ако не става пустинята ще отпадне. Все пак сме я виждали и в Египет.

# 17
  • София
И аз се записвам в новата тема. Аз докато се лутах какво да избера като курорт и хотел и се чудех за дестинацията се оказа, че мъжа ми ме изненада за Коледа с направена резервация. Даже са му дали доста изгодна цена на ранни записвания. Та сега почвам да проучвам за варианти за екскурзиите. С групите ми е доста изморително и затова ще гледам или местни агенции, където да сме си само ние 7 човека или нещо с таксита. Искам синия град и Картаген и ако ходим до пустинята да е за 1 ден. За два групата не иска. Ако не става пустинята ще отпадне. Все пак сме я виждали и в Египет.
В двудневната екскурзия пустинята е само за около 2-3 часа, през останалото време се обикалят и други места.

# 18
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате добър хотел (по - възможност не от най - скъпите) за Тунис, континенталната част, не за остров Джерба. Иска ми се да има аквапарк, защото сме с две деца на 7 и 9 години, храната и напитките да стават.  Четох сравнително добри неща за One resort aqua park.

# 19
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате добър хотел (по - възможност не от най - скъпите) за Тунис, континенталната част, не за остров Джерба. Иска ми се да има аквапарк, защото сме с две деца на 7 и 9 години, храната и напитките да стават.  Четох сравнително добри неща за One resort aqua park.
И аз го заглеждам, но все не мога да се престраша, да резервирам нещо в Тунис. Като им видя ниските оценки и отзиви... И ние търсим задължително с аквапарк хотел...

# 20
  • София
Влизам в темата с молба за препоръки. С много зор успях да убедя компанията 3 семейства да почиваме в Тунис. Проблемите почнаха с избора на хотел. Трудно е да се угоди на всички. Загубих се да разглеждам хотели и чета мнения. Търси се хотел 4 или 5 звезди на първа линия. Да е с прилична чистота и храна и човек да може да изпие един коктейл без да се налага да го плаща. Гледахме 5 звезден хотел на който баровете са платени. Моля, ако може да препоръчате.

# 21
  • Варна и...духом на Босфора
Първа линия-
Марко Поло- Ясмин Хамамет.
В близост - Новата Медина,заведения,магазини,Сarthageland, атракционен парк,Марината,ресторанти там
Le Cap,Nova Storia...и още много С такси или с обществен транспорт може да отидете до Хамамет.
Разгледайте го.
Излизате,градина,басейн с подводен бар,няколко метра и плажа

Никаква Допълнителна туристическа такса не заплатиха моите туристи сега в Тозер.

Avs- може да ползвате Luage за транспорт,като местните.
В кой хотел ще сте?

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 20:44 от redemi

# 22
  • Beyond the Frontiers
Rozibozi, трудно ще ви помогнем без да знаем за кога търсите, в какъв бюджет, за колко хора (визирам хора в една стая).

Redemi, някой, някъде че е минал метър, не е показател. Дължи се градска такса от всеки над 12. Хубаво е да се знае.
Пък ако те пропуснат...Бонус.

# 23
  • Варна и...духом на Босфора
Rozibozi, трудно ще ви помогнем без да знаем за кога търсите, в какъв бюджет, за колко хора (визирам хора в една стая).

Redemi, някой, някъде че е минал метър, не е показател. Дължи се градска такса от всеки над 12. Хубаво е да се знае.
Пък ако те пропуснат...Бонус.
Да де,по закон.
Аз затова писах"Допълнителна"за двудневната Сахара и нощувката в хотела.
Платили са си при настаняване туристическата такса от 12 динара за съответния брой нощувкив хотелите в Сус,Монастир,Махдия,Хамамет,финито.
Също и целият минал сезон Не са плащали туристическа такса- допълнително по време на двудневна Сахара и нощувките в Тозер и Дуз.

Понеже потребител тук Plamen Petrov,беше платил екстра такса в хотела за двудневната

# 24
  • Beyond the Frontiers
Тя там нощувката си е екстра.
Всеки от хотелите си начислява дължимото по закон.
Туроператорите/агенциите нямат отношение по повод дължимите държавни такси.
Явно е някакъв законов казус.

# 25
Здравейте, някой почивал ли в Cesar Thalasso или Hari club на остров Джерба? Мислим тази година да заложим на Джерба и избираме хотел в момента, засега се чудум между двата. Ако някой е почивал в сходен като цени хотел, моля да сподели мнение.

# 26
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, някой почивал ли в Cesar Thalasso или Hari club на остров Джерба? Мислим тази година да заложим на Джерба и избираме хотел в момента, засега се чудум между двата. Ако някой е почивал в сходен като цени хотел, моля да сподели мнение.
Ако са на близка цена - Cesar

# 27
Здравейте!
Със семейството ми (двама възрастни и дете) сме решили да почиваме в Тунис за първи път и засега сме се спряли на бунгало с морска гледка в Calimera Delfino Beach Resort & Spa. Търся актуални мнения за хотела и местоположението, а моите очаквания са: да няма компромис с чистотата, храната да е на ниво, в стаята да е тихо за почивка, плажът да се чисти и да е пясъчен, да е удобно за екскурзия до Картаген и Сиди бу Саид и на близко разстояние да има някакви магазини за сувенири. Отворена съм за предложения и за други хотели като бюджетът е между 3500-4500 лева.

# 28
Здравейте, може ли мнение за следните хотели Tui Blue Palm Beach Palace 16+ Lux 5* и Vincci Helios Beach And Spa Premium 4* Обмисляме почивка за двама през юни 2025

# 29
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, може ли мнение за следните хотели Tui Blue Palm Beach Palace 16+ Lux 5* и Vincci Helios Beach And Spa Premium 4* Обмисляме почивка за двама през юни 2025
ТУИ е класи по-добър, ама сериозна разлика.

Иначе аз харесвам и точно този Винчи хотел. Класически 4* си е. Пързалки, разкошен плаж, детска площадка, голяма територия...Не е лукс. Съвсем обикновени стаи.
Когато е на добра цена, винаги го препоръчвам.

Ама ако сте без деца, твърдо ТУИ. Погледнете и Иберостар Еолия.

Chukigek, не мога да дам варианти, защото не знам за кога говорите и на колко е детето, но ...
Делфин е много хубав хотел. Стаите са ремонтирани (май месец бях в него). Плажът е разкош. Но е сравнително по-изолиран.
Калимера е немска верига хотели. Задължени са да изпълняват много точни и ясни изисквания. И подлежат на непрекъснат контрол. Самата аз съм била управител на хотел от тази верига в България и знам, как при всеки негативен коментар в TripAdvisor ни искаха обяснение.
Все пак да знаете, че е 4*. Не е повече. Не предлага повече. На фона на други 4* в Тунис е повече от добър обаче.

Отзивите ми от клиенти са положителни.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 22:44 от Galactic Voyager

Общи условия

Активация на акаунт