Тунис (тема 3)

• 20 413
  • 287
  •   2
Отговори
# 45
Аз също пътувам през май. Избрах седмицата от 19 за да отсъстват децата по малко от училище. В тази седмица има само 3 учебни дни. Ние ще сме в Medina belisaire. Ще се молим за хубаво време и топла вода.

# 46
Здравейте!
Моля за вашите насоки относно почивка в Тунис, хотел 5*, за три семейства с големи деца Simple Smile
Не държим на аквапарк. Основните ни насоки са за добро местоположение, чистота и хубава храна, първа линия и по възмобност повече неща включени в пакета.  Досега не сме почивали в Тунис. Разглеждаме оферти за месец Юли. Доста се объркахме и се надявам да помогнете. Бюджет около 5 хил., лева за стаи по трима души.

# 47
Момичета, преди две години бяхме в Ясмин Хамамет, в Medina Diar Lemdina.  Хареса ни хотела, независимо, че е втора линия. Плажа беше малък и храната не беше от най-разнообрсзните.
Тази година през юни отново искаме да посетим Тунис, този път в Сус или Монастир, за да е нещо различно, но оценките в ТрипАдвайзър не са от най-ласкателните. Разгледала съм няколко хотела, като търсим перфектен пясъчен плаж (да не е метър на метър), разнообразна и хубава храна и зелени площи.  Моля ви за препоръки и реални отзиви, ако имате. Ще съм благодарна и за други препоръки. 🤗

MEDINA SOLARIA & THALASSO
MARHABA ROYAL SALEM
HILTON SKANES MONASTIR BEACH RESORT
PHENICIA
CALIMERA DELFINO BEACH RESORT & SPA
MOVENPICK RESORT & MARINE SPA
MARHABA SALEM

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 01:30 от neli_20

# 48
  • Beyond the Frontiers
Медина е в Сус. Иначе е добър.

Мархаба Салем и Роял Салем са на практика едно и също. В туристическата зона на Сус.

Фениция и Делфин са много добри, но са по-изолирани. За хора, които не искат разходки са по-скоро.

Мьовенпик е на централната част на Сус. Съвсем близо до медината.

Хилтън е най-нов и най-лъскав като база. И най-отдалечен от летището.

Абсолютно всички имат широка плажна ивица. На Делфин и Фениция са най-големи според мен

# 49
Медина е в Сус. Иначе е добър.

Мархаба Салем и Роял Салем са на практика едно и също. В туристическата зона на Сус.

Фениция и Делфин са много добри, но са по-изолирани. За хора, които не искат разходки са по-скоро.

Мьовенпик е на централната част на Сус. Съвсем близо до медината.

Хилтън е най-нов и най-лъскав като база. И най-отдалечен от летището.

Абсолютно всички имат широка плажна ивица. На Делфин и Фениция са най-големи според мен

Благодаря много. Забравила съм Сентидо Белвю  Marhaba Beach и Сентидо Ле Султан. По-добри ли са?

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 17:00 от neli_20

# 50
Мархаба Салем и Роял Салем делят една територия. Според мен отговаря на това което тръсите с изключение на това, че плажът ми се стори малък. Ние ходихме средата на октомври хотелът не беше пълен изобщо, а място на плажа да си намериш много трудна задача.  Дали просто вече не бяха прибрали половината шезлонги и чадъри няма как да знам.

# 51
  • Варна и...духом на Босфора
Medina Solaria- е в Ясмин Хамамет,първа линия,готин хотел.

Сега за Нова година  в Мьовенпик,Сус имах няколко пъти служебни престои,с отлични впечатления съм.

# 52
Здравейте на всички и благодаря за чудесната тема!

Виждам, че тук има доста добре информирани потребители, затова се обръщам към вас за съдействие. С приятели (общо 12 души) планираме почивка в Тунис през Септември. Първоначално бяхме хвърлили око на Джерба, но сме отворени и към други места стига да си заслужават и да не са опасни.

Изключително много ни допадна хотел "IBEROSTAR SELECTION EOLIA", но за съжаление е над бюджета ни. Разполагаме с максимум около 2000 евро за двама възрастни в стая, като в групата няма деца.

Какво търсим?
   •   Хубава хотелска база (добре поддържан комплекс)
   •   Разнообразна и качествена храна
   •   Приятна анимация или развлекателна програма подходяща за млади хора

Ще сме много благодарни, ако споделите свои впечатления или дадете конкретни предложения, защото все още не сме се обединили около един хотел, а отзивите в мрежата са доста противоречиви. Благодаря предварително на всички!

# 53
  • Beyond the Frontiers
На Джерба има още един Иберостар и той си е чудесен. ТУИ Меджик лайф Пенелопе е само за възрастни и също е отличен вариант.

Щом този ви допада, вижте другите  Иберостар в Хамамет, Сус...Подобни са Jaz, Barcelo. TUI Oceana, споменатият по-горе Хилтън.

Не бих казала, че Мархаба са с малък плаж, в Махдия например има хотели с максимум 2 реда чадъри. Там е съвсем тесен на места плажа.

Най-големи за мен са плажовете при Саламбо, Мираж, Ориндж.

# 54
Привет!
Най-накрая навих мъжа ми за почивка в Тунис през септември без децата! Колебаем се между Джерба и Хамамет. Плажовете на Джерба по Гугъл мапс ми се виждат по тюркоазени и живописни, но пък в Хамамет може да се види малко от истинския Тунис. Някоя медина. Аз съм била в Мароко и съм се нагледала, но ММ не. Но плажовете на Хамамет не ме грабват макар да не изглеждат зле. Но плажът ми е най-важното, без камъни във водата, хубава чиста вода. Септември би трябвало да е топла.
А и Джерба е по-добър вариант за пустинна екскурзия, пак аз съм била в пустинята в Египет, но ММ не. Grinning Ами понеже явно няма как и хубав плаж и спокойствие и културни разходки и пустиня, се спрях на Джерба.
Може ли да препоръчате хотел на първа линия където плажът е най хубав? Естествено да е приличен като чистота и храна. Бюджетът е по второстепенен, по-скоро искам да се ориентирам кое е най-доброто и после да степенувам надолу ако не ми е по джоба!
Извинявайте за чаршафа, и адмирации за информативната тема, помогна ми доста да се ориентирам в обстановката.

# 55
  • гр.Варна
Бяхме на Джерба миналият септември в хотел Сентидо Джерба бийч и останахме много доволни.
На първа линия, хубава храна, чисти стаи... На  мен и ММ много ни допадна.

# 56
  • Beyond the Frontiers
Calimera Yati, Seabel Rym, Vincci Helios, Джерба голф ризорт, Welcome Meridiana - тези на мен лично най ми харесват като плажове. Широки, дълги....
Зона Мидун.
Посочените хотели са добри и не са скъпи.

# 57
Здравейте ,
Планирам пътуване до Джерба в началото на май. Как мислите , времето ще става ли за плаж,  за водата е ясно ... ? Някой бил ли е в хотел Djerba Aqua Resort 4* ?

# 58
Заменихме  Турция с Тунис.Проблема  е, че в града ни има само ТА Бохемия и Белпрего ,да споделите добър хотел с първата ?!Прочетох мненията до тук и още ще се интересувам Благодаря.

# 59
Заменихме  Турция с Тунис.Проблема  е, че в града ни има само ТА Бохемия и Белпрего ,да споделите добър хотел с първата ?!Прочетох мненията до тук и още ще се интересувам Благодаря.
Не е задължително да е в града туристическата агенция, договорите могат и дистанционно да се сключват. Отделно че повечето агенции продават пакетите на всички ТО за една и съща дестинация. Определяте бюджет, период, място, на което искате да почивате и нещата, на които държите и тогава според изискванията идва и хотелът.

Общи условия

Активация на акаунт