Тунис (тема 3)

• 54 220
  • 748
  •   2
Отговори
# 270
Здравейте! Тунис е съвсем нова дестинация за нас. Ще бъдем там от 20 юни. Доколкото разбирам за вечерите /дори и в Сахара??/ ще ни трябва връхна дрешка. Има ли нужда от аква обувки - срещу морски таралежи? Може ли да си организираме сами екскурзия до Сиди Бу Саид от Ясмин хамамамет? /Картаген и столицата не ни привличат/. Колко би струвало таксито в двете посоки и как да процедираме, особено на връщане? Предполагам, че на отиване от хотела ще ни съдействат. И въобще - има ли смисъл да се занимаваме?

# 271
  • Варна и...духом на Босфора
Таксито от Ясмин до Сиди бу Саид в двете посоки би струвало около 420динара/ без престоя/ ,ако ви извикат от рецепцията на хотела,има и такса за поръчка.

Да,връхна дрешка трябва
Днес е вече летен ден,но сега вечерта си подухва пак,на Джерба,но затопляне идва😁😁
Аква обувки,не.

Не разбрах,с какво да се занимавате,в смисъл за такси ли?
Това са Вашите предпочитания,ако искате да научите повече за тази прекрасна страна,а и нова за вас,опознайте я.

# 272
Може би дали да се занимават да ходят до Сиди Бу Саид.
Аз бих го пропуснала....
Аз съм казвала и преди, че отидохме с кола и изгубихме половин ден ЗА НАС не си заслужаваше изобщо.

# 273
Благодаря за информацията и съвета. Отпада Сиди Бу Саид - ще остане за следващия път.

# 274
  • Пловдив
Допълнителните екскурзии могат ли да се заявят на място?Или е по добре от България?И съответно там на място кеш или може с карта да се заплатят?Таксата която е за хотела може ли с карта ?

# 275
  • Варна и...духом на Босфора
29 градуса,водата топла вече,лек ветрец.
Но около Хари Клуб,Голф бийч има каменист участък при влизане в морето.
Релакс,сама на плажа почти,поляците се изнизаха към ресторанта,то е страшно тяхното...Едната по- късно излезе от морето, полупияна,викам пане,ай на Сук утре,- а,ние от хотела не мърдаме.
А иначе,викам знайте ли къде се намирате?😁😁😁😁😉😉😉😆

Допълнителните екскурзии може и тук на място- плащане с евро,долари,карта,динари,веднага издаваме касов бон и билет.
Туристическа такса повечето искат в кеш

# 276
И аз се чудя. Но с тази студена пролет тази година изобщо не знам дали няма да си намръзнем в Хаммамед. Сега се чудя на децата да взимам ли якета или не. Водата за къпане едва ли ще става и в  басейните. За морето ясно,че няма да стане. По това време съм ходила много на Турция и в морето сме влизали. А уж Тунис е по на юг. Дано си изкараме добре.

# 277
Вземете си връхни дрехи хора! По-добре по едно пролетно/есенно яке метнете в багажа отколко да мръзнете. Особено тези с децата. Ние ходихме средата на Октомври за тогава мога да кажа, че съм мятала жилетчица или шал вечерта.

# 278
Здравейте, а децата плащат ли туристическа такса 🤔
Ние си чакаме иначе края на септември за Sentido marillia

# 279
  • Beyond the Frontiers
До 12 г. - няма такса.

# 280
Здравейте! Знам, че е индивидуално, но ми е много трудно да преценя какви, да ги наречем, джобни пари да приготвя. Пакетът е платен и екскурзиите и градската такса са предвидени. Става въпрос само за сувенири и дребни подаръци като магнити, картички, пустинна роза, сапуни, подправки. Видях че 100 долара се равняват на около 300 динара. С тази сума могат ли да се купят изброените дребни неща за около 5-6-7 човека?

# 281
Здравейте! Знам, че е индивидуално, но ми е много трудно да преценя какви, да ги наречем, джобни пари да приготвя. Пакетът е платен и екскурзиите и градската такса са предвидени. Става въпрос само за сувенири и дребни подаръци като магнити, картички, пустинна роза, сапуни, подправки. Видях че 100 долара се равняват на около 300 динара. С тази сума могат ли да се купят изброените дребни неща за около 5-6-7 човека?
Според мен, можете. Внимавайте с търговците по пазарите, уличните магазини или медините. Там цените са неопределени и търговците си измислят адски високи. Можете да се пазарите или има определени магазини, където цените са фиксирани. Да не се окаже, че ще си купите нещо за 50 динара, което струва 10. Ще дам за пример: миналата година си харесах една рокля. В магазина цената беше около 60 динара с фиксираните цени, а търговецът на улицата, не помня точно, но искаше над 100 да ми я даде. Като му показах колко струва, хем ми я даде за 50, хем ми сложи и подарък. Така че, имайте едно наум.

# 282
  • Пловдив
Кои са магазините с фиксирани цени?

# 283
Кои са магазините с фиксирани цени?
Като имена не помня, но на табелата или надписа на магазина, пише, че цените са фиксирани.

# 284
За всички, които им предстои Тунис. Времето е горещо. Даже вчера вечерта нямаше нужда от връхна дреха изобщо. Аз се бях приготвила вечер да е студено, но е доста топло. Тук открих малко отзиви за хотел Medina belisaire, а той е доста достъпен като цена. Хотела е отличен. На закуска предлагат фреш от портокал, които го правят пред теб. Ягоди, диня, кайсии, портокали, праскови и много други. Гофрети, мекици, палачинки. Наистина съм впечатлена от разнообразието на храна, а го сравнявам с 5 звездни хотели в Турция. Тук по нищо не отстъпват. Хотела е много чист, а персонала любезни. Втора линия е, но има бар на плажа. Гостите основно са французи.

Общи условия

Активация на акаунт