Тунис (тема 3)

• 59 306
  • 782
  •   1
Отговори
# 465
redemi, а другото печено тесто хрупкаво, как се казва? Питах ги не ме разбраха.

# 466
  • Dublin
Ооо любимите ми мекици, уникални са, направо ме върнаха в детството! 😉 Уж само едно голо тесто, но божествено! 😀

Аслема
Бамбалуни❤️
Един от символите на Тунис.
Шегуват се моите колеги,че рецептата за тестото я знаят само двама и никога не пътуват в един самолет 😁😁😁😎😺
Най- хубавите- В Сиди бу Саид/ почти стогодишен е там дюкяна,1932 г/,натопени в захар,по традиция,но аз ги хапвам с мед и плод,Божествени!

Бамбалуни! Браво, Редеми Simple Smile
Точно така им викаха. И в нашия хотел имаше на закуска и бяха страхотни! Топяха се в устата. Видяхме и да ги продават по крайбрежната улица в Сус и местните си купуваха.
Пак ми се ходи в Тунис Simple Smile

# 467
  • Варна и...духом на Босфора
Таня,печено или пържено?

Брик!❤️
Има някои версии,че е дошло от евреите,но не е съвсем доказано.
Сега,и тук си има майсторлък.Заради яйцето 😁Някои го предпочитат като отхапят да се разтича жълтъка,други,като мен😺- да е добре сготвен.
Аз като се прибирам към Бг си купувам кори от магазина и на Варна си правя.

Другото е Фрикасе,пак е пържено.Малка бухта,но съвсем друг тип тесто от Бамбалуни ❤️,с хариса,яйца, картофи,риба тон, маслинки
Мнооого го обичам.
Различава се по вкус в различните области от самата хариса,- по- пикантна,леко с опушен вкус/ около Дуз,Ксар Гилан,Кебили/,по- остра около Набел...

# 468
  • Beyond the Frontiers
Не са част от българската кухня. Има си ги и в други хотели.

Брик и аз го харесвам с по-рохко яйце.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 12:43 от Galactic Voyager

# 469
Redemi, печено. Другото пърженото с яйцето миналата година го пробвах на екскрурзиите и яйцето беше сготвено, тази година в тунизийския го имаше, но беше рохко и не можах да го ям.

# 470
Здравейте, мъжът ми и синът ми (19 годишен бъдещ студент в чужбина) ме изненадаха, че искат да ходим на почивка преди да замине и аз съм натоварена със задачата да намеря. Търся хотел, който по възможност да не е много "детски", даже ако има вариант за adult only, най-добре. Джебра или Хамамет е по-добре? Стандартни изисквания иначе имаме - качествена храна и да е прилично чисто. Дали изобщо ще има места, защото може да идем само в в периода от края на август до макс 10-и септември? Засега набелязах от различни сайтове различни, някой може ли да каже мнение:
IBEROSTAR SELECTION EOLIA
SENTIDO DJERBA BEACH
IBEROSTAR WAVES MEHARI DJERBA - тези трите на сайта на аратур от 23.08
В сайта на абакс за Хамамет:
Tui Magic Life Africana Lux
SIMBA CLUB - Sentido Vincci Marillia Lux
Medina Solaria Superior
TUI Blue Palm Beach Hammamet Superior
Или съм отоврена и за други предложения, само ни трябва тройна стая.
Странно е, че някои 4-звездни са по-скъпи от 5-звездни? Коя агенция/сайт също бихте препоръчали?
В понеделник мисля да звъня и плащам, но вече се загубих в толкова сайтове и снимки на хотели Simple Smile
Благодаря предварително!

# 471
  • Beyond the Frontiers
От изброените евентуално Медина Солария може да сума места.
Марилия мисля, че метнах също една дата налична...
Океана хотел - adults friendly

# 472
  • Варна и...духом на Босфора
Meхери /Иберостар Maheri Djerba/ е хубав хотел,сега вече трябва да видите датите

# 473
  • Beyond the Frontiers
От изброените евентуално Медина Солария може да има места.
Марилия мисля, че метнах също една дата налична...

Океана хотел - adults friendly.

# 474
Привет ,5 пъти ходя в Египет.Ще ми се да сменя с Тунис ,но идея си нямам кой хотел да избера.За октомври  с полет от Пловдив.Та ,ако може препоръки за хотел-нещо като Jaz Makadina ,Xanady .

# 475
  • Beyond the Frontiers
Такова ниво трудно.
Иберотелите

# 476
Привет, моля за съвет кой месец е най-подходящ за екскурзия Тунис от А до Я?  
Предполагам, тъй като ще сме в постоянно движение, може би Септември ще е още горещо?
Абакс предлагат такава в Сепетмври и Октомври.

# 477
  • Beyond the Frontiers
Октомври за мен по-добре. Особено ако плажът не ви е приоритет.

# 478
Ние ходихме миналата година средата на октомври в Тунис и щяхме да умрем от жега в автобуса по пъти към двудневната в Сахара.

Щом ще сте повечето време в движение бих избрала Октомври.

# 479
От жега? А ние от студ през юли 😆
Най-после усетих почивката аз. Миналата година заради екскурзии не успях да си почина. Апропо въобще не предложиха кап бон и монастир, явно не се получават, макар че ги пише в програмата като допълнителни екскурзии.

Общи условия

Активация на акаунт