Тунис (тема 3)

• 54 046
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте ,моля за актуална информация за работно време и работни дни на зоопарка в Хамамет .

Входната такса може ли да се заплати с карта или с друга валута или само в брой в тунизийски динари ?

# 586
  • Варна
Здравейте ,моля за актуална информация за работно време и работни дни на зоопарка в Хамамет .

Входната такса може ли да се заплати с карта или с друга валута или само в брой в тунизийски динари ?

https://www.google.com/search?q=zoo+Hammamet+heures+d%27ouvertur … rome&ie=UTF-8

Работно време:
петък   9:00ч.–16:00ч.
събота   9:00ч.–16:00ч.
неделя   9:00ч.–16:00ч.
понеделник   Затворено
вторник   9:00ч.–16:00ч.
сряда   9:00ч.–16:00ч.
четвъртък   9:00ч.–16:00ч.

Un prix d'entrée vraiment symbolique : 5 dinars.
Т.е. символична цена за вход - 5 динара (3 лева)

И тук да отбележа моято лично впечетление. Едно от нещата, които ми направиха много добро впечетление - е тази символична цена на входовете на забележителностите. Не е като в Турция - нагло кожодерство....
Аз например посетих Музей на мозайките в Сус - много ми хареса, подреден и добре аранжиран, с цена за вход - 10 динара. И представете си - на входа имаше надпис, че това е един от трите музея на мозайките (.... еди кои си) един от които бе описан като музея в Девня !!! А аз (за срамотите) не съм ходила в него, ха ха.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 12:34 от Мира Мира

# 587
  • Пловдив
Зоопарка в Хамамет  не си струвал въобще.По добре не ходете.Имаше при нас семейства с деца които бяха ходили и останали разочаровани.

# 588
  • Пловдив
Имаме ли право на обезщетение при закъснение на полета 3 ч. От 14 ч. сме на летището, трябваше да излетим в 17,15, в момента часът за излитане е уж 20,15 ч  От туристическата агенция казват, че нищо не могат да направят

# 589
Обезщетение се получава при полети в рамките на ЕС и при закъснение над 3 ч.
Подава се иск до авиокомпанията.
Не съм запозната как стои въпросът за Тунис.

# 590
  • Пловдив
Качиха ни в 20,20 ч., все още не сме излетели. Вече е повече от 3 ч. закъснението

# 591
Вижте тук: ползвала съм услугите им при закъснение над 3 ч при полет до Виена: https://aeroisk.com/bg/prava-na-patnitsite

# 592
  • Плевен
Здравейте!
Обръщам се с надежда в тази група
Някой ще пътува ли за Джерба утре или в неделя?
Майка ми е там, а си е забравила много важно лекарство...

# 593
  • Beyond the Frontiers
Обезщетение се получава при полети в рамките на ЕС.
Това не е вярно категорично.

Имаме ли право на обезщетение при закъснение на полета 3 ч. От 14 ч. сме на летището, трябваше да излетим в 17,15, в момента часът за излитане е уж 20,15 ч  От туристическата агенция казват, че нищо не могат да направят

Имате право на обезщетение. То се изплаща на вас директно от авиокомпанията. Агенцията ви не е страна. Т.е. вие сами си действате към авиокомпанията.
Съветвам да пазите бордните карти.
Ако не се справяте сами, има фирми специализирани в тази услуга.

И да, абсолютно точно са Ви отговорили. При закъснение на полет няма какво да направи агенцията/ туроператорът.

Не се заяждам, но може ли някой да сподели, какво се очаква да направи агенцията в такава ситуация? Интересно ми е, какви са доводите. Аз съм професионално изкривена и е ясно, че не разсъждавам в случая като турист.

# 594
Например да подаде групов иск от името на туристите, за които отговаря.

# 595
Ами, както Ви казаха, агенцията не е страна. Има си фирми, ако на Вас не Ви се занимава.

# 596
  • Sofia
Ние получихме обезщетение точно за полета до Тунис, над три часа и половина. Всички сами си подадохме исковете, повечето използвахме фирма посредник, но с няколко месеца закъснение си ги получихме. Това беше миналата година. Сега може да има някакви промени за времето на закъснение и времетраенето на полета, но право имате. Пазете бордните карти и не си разваляйте настроението заради това. Имахме страхотна почивка и тогава взехме по 250 Евро на човек след комисионната за фирмата посредник.

# 597
  • Beyond the Frontiers
Например да подаде групов иск от името на туристите, за които отговаря.
Няма как. Агенцията не е страна на практика. Юридически.

Правото на обезщетение е лично, персонално.

# 598
Интересно - агенция може да наеме хотел от мое име, без даже да ми каже кой е, но не може да защити интересите ми пред авиокомпания.
Това е и причината да ползвам посредник, само ако ми трябва чартър. Хотел и стандартен полет мога сама да си запазя.
Колкото до обезщетенията при полети извън ЕС, изрично написах, че бе съм запозната. Благодаря, че се включихте с подробности за Тунис Simple Smile

# 599
  • Beyond the Frontiers
Хм, при почивка в Тунис всеки избира хотел.
GERy@K, законът за туризъм и ЕС директивата определят задълженията на ТО. Юридическите консултации не са част от услугата, за която плащате.

Общи условия

Активация на акаунт