Отговори
# 990
  • Варна
DZ искрено ти съчувствам.Успех ти желая с операцията и дано да е доброкачествено.

# 991
DZ, кураж!
Много съжалявам за това,през което преминавате!

# 992
  • Другата България
Много тъжни последните страници...
Кураж, момичета! Hug
И съпругът на моята приятелка загуби битката. На 43.....

# 993
Merri_An, много тъжно Sad
Баща ми си замина на 44г, искрено съчувствам на семейството Sad

# 994
Тя като цяло темата е тъжна, но има моменти, в които просто така като тръгне... болестта е коварна, много коварна.

# 995
Alatea, дано!
Имам нужда от почивка Sad
Нито ЯМР ме успокоява, нито ехографи. Само хистологията чакам.

# 996
  • Другата България
Стискам ти палци!  Hug

# 997
Благодаря 🤗

# 998
Дано да минава бързо и накрая да ти олекне, ейбтова чакане ме побърква и мен. Винаги е дългоо.

# 999
При майка положението се влошава с всеки ден Sad
Вярно, че рака и е супер агресивен, но не очаквах с такава сила, да се влошава. Докато си пиеше химията се държеше що годе. Откакто й паднаха показателите, спря да се храни и се залежа. Спряха и химията. Няма нужните показатели, за да й ги изписват. Тя продължи да не се храни- по 5-6 лъжички като бебе. Вече не й се говореше много.
За една седмица вече няма сили да говори, едвам казва- да и не, дави се докато пие вода Sad Крака откъм страната на колостомната торбичка се е подул. Знам, че е въпрос на дни. Стоически изчака внуците й да бъдат абитуриенти на 24май, да ги види поне на снимка. Сега ако изчака и моята операция да мине (28.05), няма поне мислено да я задържам тук Sad Много преживя за тези 4г, много изтърпя.
Поне за сега няма нужда от обезболяващи, дано докрая да е така Sad

Сила и кураж! Като Ви чета си спомням за моя татко, той почина на 21.04 , последната седмица беше така! Много е тежко да ги гледаш така и да не можеш , да направиш нищо. Прегръщам Ви!

# 1 000
  • Пловдив
Има тумори за които има много линии на лечение, и други за които е много ограничено все още лечението. За съжаление холангиокарцинома е от тези къси клечки. И често при откриването вече има увреждане на черния дроб в дадена степен.
Кенга консултирай се онлайн, може и някъде без нея. На повечето онколози им трябват документи, изследвания и хистология. Така ще си спокойна и ти, че си действала.
И черния дроб е имунопрелигорован и там имунната с-ма не действа ,не и по обичайните  механизми -няма ефект от ICI -и не се прилагат .А "прицелната" терапия ,не таргетира движещите мутации  ,а е коминация от няколко VEGFR инхибитора - подтискат васкуларния растеж ,образуване на нови кръвосни съдове от тумора и забавяне на растежажа му. Уви доста "къса клеча". Но пък в VEGFR инхибиторите могат до осигурят още някоя година в добро с-ние,особено в комбинацуя с добавки -под формата на официално одобрени медикаменти за подпомагане на черния дроб. А ако няма метастази и все пак може да прежиее отстраняване на жлъчката ,защо не и повече.

Много Тежко наистина в последните няколко страници

# 1 001
Наистина е много тъжна темата напоследък, но е част от кръговрата на живота. Кураж на всички, които имат нужда.
whitefang, при майка ми, а също и при майката на Кенга, холангиокарцинома засяга интрахепаталните жлъчни пътища. Оттам и метастазите вече са налични в черния дроб. При майка ми мехура беше ок, нямаше дори и камъни за да се махне. А когато е напреднал процеса( имаше метастази в целия черен дроб), не са показани и за операция. Единствения вариант е трансплантация, но тук говорим и ва личитирано време, и за онкоболни, така че и това не е панацея. Хубаво е да си даваме кураж, но не е ок да представяме онкологичните заболявания като една настинка. Радвам се за резултата при бащата на Hope, но да твърдим е винаги се повлиява така е нелепо. Само преди дни почина известен журналист, който нямаше този шанс.

# 1 002
Вчера четох, че има изследвания, че озампик причинява рак на щитовидната жлеза. Препоръките са да се приема от онкоболни само при пряко наблюдение от онколога, такива проучвания нямало за съксенда. А най- изскедвани били метаформиновите препарати. Понеже ни предстой консултация с ендокринолог, та снощи разпитвах чата 2 часа. И след тези отговори съм още по-притеснена. ММ искаше озампик, но след тази информация вече не е сигурен. А на 100% ще му предпишат нещо, на мен за в пъти по ниски резултати ми предписаха. А той много тежка ИР има на ръба на диабет е. Ако не отслабне бързо, за месеци ще е на лице диабета. Просто сега ни е страх да не предизвикат пак рак тези лекарства..

# 1 003
Майка е починала снощи Sad

# 1 004
Съболезнования, мила DZ! Heart

Общи условия

Активация на акаунт