Къде да уча журналистика?

• 1 175
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Хм, сега си обясних промяната в младите и тяхната неграмотност. Не били виновни само те.

# 16
Неразбирам какво общо има темата с учителството
Амиииии виж по-нагоре какво ти е писала Аида..
Има много общо.
Не знам по какъв предмет преподаваш, може би физическо? Но пак е абсурдно..

Журналистите отразяват факти, събития, разказват случки и документират всякакви случки... Ако пишеш неграмотно, няма кой да те вземе насериозно. Даже няма кой изобщо да те допусне в "жанра".

# 17
  • Melmak
Много ми е тъжно да видя отново действителността, от която се отказах. Повечето ми колеги от университета не работят вече по специалността, заради проблемите в сектора. Бутат се хора масово без елементарна езикова култура. И съм виждала много статии с грешки, дори ПР материали са идвали от медиите написани по начин, който не може да се изпрати на клиент. В редакциите е нещо страшно, на повечето места не гледат качество, а просто някой да работи.

# 18
  • София
И политическите пиари са неграмотни. Партийни прессъобщения пристигат с кошмарно количество ЕЛЕМЕНТАРНИ грешки.

# 19
Ето, намерих един много добър материал, авторке, не се ядосвай, а го прочети и научи.
https://www.otlichnik.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BA%D0%BE% … %B0-%D0%BD%D0%B5/
И в множествено число никога няма и кратко. Статии, спатии, бактерии, порции.
Предполагам, че си доста млада и не е късно да се научиш.

# 20
  • Далечният изток
Още по-ужасно от ограничен (да не употребявам друга дума) човек е ограничен и нагъл човек.
Следим твоята пунктуация и твоята грамотност, защото имаш претенции да обучаваш деца, както и претенции да пишеш статии. Ако наистина това е вярно и си учител, би трябвало да се засрамиш, вместо да реагираш като дете в детската градина...

# 21
  • София
Почти 100% от журналистите не само у нас, но и по света, са учили нещо друго – филология, право, икономика, дори медицина и това образование ги обвързва с ресора, който отразяват. Журналистиката е занаят, не професия, и не е нужно да се учи отделно, далеч по-добре е от нещо да разбираш, щом после ще пишеш за него.
Ако все пак настояваш да учиш това, най-доброто място е Американския университет в Благоевград. Компромисен вариант НБУ, където все пак преподават занаята, не отвлечени теории от хора, които не са виждали редакция на вестник или телевизия в живота си.

# 22
Сега трябва да й разкажем подробно и как точно да влезе в тези университети. То не е една беля.

# 23
Сега трябва да й разкажем подробно и как точно да влезе в тези университети. То не е една беля.
Ум да... После да пишем курсови работи 🙄

Не може да преподаваш история и да не можеш да сглобиш изказ, да работиш с факти, да грабнеш аудитория...
Ама ако не ти идва от вътре, ако не се стараеш и не се развиваш, няма университет, който да те научи... Без значение каква специалност ще запишеш/завършиш.

# 24
  • Sofia
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт