Астрология - 26 тема

• 32 621
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
Не, това са планетарни периоди и подпериоди – индийска астрология.

# 316
Системата за прогнозиране във ведическата астрология по времеви периоди, която обхваща 120 години се нарича Вимшотари даша. Времевите периоди следват определена йерархия с някаква продължителност и порядък.  

Илюстрация: prokerala

Във Вимшотари даша централно място заема накшатрата на Луната. Като отправна позиция. Първият главен период след раждането е повластен на управителят на нейната накшатра. В случай, че това е Венера - той включва 20 години. Продължава с този на Слънце - 6 години ...
Вимшотари даша се състои от девет маха даши (главни периоди), всяка от които съдържа 9 антар даши, те от своя страна 9 пратянтар даши. Пратянтар дашите 9 шукшма даши, а те пък 9 прана даши. Първият подпериод или антар даша е със същата планета управител като тази на маха дашата, в която се намира.
Основните са маха дашите - голямата картина. Като динамика на процеси. Антар дашата предлага сюжетна линия от нейната история. Пратянтар дашата е по-конкретна. Прана дашите пък са на последно място в йерархията - времеви периоди, които може да описват детайлите.

Накшатрите предлагат по-конкретна специфика на символиката на някаква планета. Респективно на управителят на маха дашата. Времеви период например на Венера повдига на дневен ред нейните теми като рожден потенциал. През призмата на нейната рождена накшатра. Йогите свързани с нея. Каква може да е личната динамика изразена чрез периоди и подпериоди и тяхната комбинация, кога се "усеща", зависи от рожденият потенциал.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 08:27 от starinthenightsky

# 317
Благодаря много за разяснението! Това е интересно. Все си мисля, че трябва малко за техните начини да почета.

# 318
Периода на Саде-Сати при мен започна със загубата на родител. Излизам от този период 2027 г., и тръпна, защото не знам какво да очаквам.

Това е много характерно за този период - загуба на родител, понякога загуба на работа.

На мен ми предстои. Майка ми има сериозно заболяване.No Mouth

# 319
  • SF
Каквото и да правите, трудно е детето да се роди с "перфектни" аспекти и позиции. Даже ми се струва почти невъзможно. Една такава карта може дори да направи човек твърде инертен.

Ама то какво значи "перфектно"? За някой може да е перфектно да се развежда непрекъснато и да създава нови, интересни, вълнуващи връзки, да си сменя жилищата, градовете, в които живее. Кой казва, че за всеки е перфектно да срещне един партньор завинаги, да има един баща и т.н. Едни си мечтаят за сватба, други си мечтаят да се разведат и да бъдат оставени на мира. В картите на много деца перфектното би било, ако липсват аспектите, които да задържат бащата (или майката).

# 320
В астрологичен смисъл, под перфектното хората разбират например планетата да е в собствения си знак, да има аспекти като тригони и секстили. Нещо такова.

Впрочем моя позната се е опитала да прави нещо такова, да избегне определени уж "тежки" позиции в картата на детето си. Въпреки това, детето ѝ вдига кръвното ежедневно. Grinning

# 321
  • SF
Ми... да. Проектираме Луна в Овен, за да може бебето един ден да бъде лидер, а детето започва да им вдига кръвното или да получава обриви...
Детето с Луна в овен, но наранена, защото няма как да преместим бързо Плутон, Сатурн, Уран, съвсем възможно да НЕ бъде лидер, нищо, че това е първата характеристика на огнената Луна в овен, която може да се намери в интернет като напътствие.

# 322
Това е много характерно за този период - загуба на родител, понякога загуба на работа.
Хм поддтикна ме да си проверя саде-сатито, защото това са точно нещата които ми се случиха от 2021 насам.
Не зная доколко може да се вярва на калкулатора на astro-seek, излиза че от 2022-2029 ми е този период.

# 323
При първият период на саде сати наистина обхваща при мен значителни промени в живота ми-запознанство със съпруга ми, започване на работа, преместване в друг град, нова работа, брак, раждане на дете, сериозно заболяване на майка ми, което ме разбива и променя като характер. Бих го характеризирала като динамичен, но и тежък период, особено в краят му, със силно въздействие, трансформиращ ме. Не знам дали има значение в кой дом се намира Луната за темите на периодите на саде сати . Но при мен тази осмодомна позиция явно си оказва влияние. Пък и Сатурн ми е там в 8ми дом, но във Везни, поне доколкото разбрах, така е силно поставен, и това не би трябвало да е твърде тежък за мен период, но такъв си беше, особено около сватбата ми, заради взаимоотношения. Но в интерес на истината и след този период на саде сати, последващите години никак не бяха леки. Особено докъм края на 2020година,когато и почина майка ми.
Къде може да се прочете повече по темата за саде сати?

# 324
При мен след като свърши ретро марса и затъмнението, което беше в моя 2ри дом ми донесоха нова работа, с много по-добри условия от старата, (която приключи януари, и която аз лично смятам, че ми я взе ретро марса), новата ще я започна след като свършат ретроградностите на венера и меркурий през април.
Още малко и марс най-сетне излиза от моя 12 дом, ще влезе в моя първи, надявам се хубав знак за енергия като започвам работа.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 16:13 от Tanya Valcheva

# 325
Здравейте, знаете ли при не съвсем точен час на раждане, например отклонен с 1-2 минути, как се изместват събитията във времето? Чувала съм, че 1 минута е 1 година разлика, но дали е вярно и напред или назад не ми е ясно.

# 326
Здравейте, знаете ли при не съвсем точен час на раждане, например отклонен с 1-2 минути, как се изместват събитията във времето? Чувала съм, че 1 минута е 1 година разлика, но дали е вярно и напред или назад не ми е ясно.

При половин-една минута отклонение ще има изместване на тайминга по Примарни дирекции. Но този метод малцина практикуващи астролози у нас използват.

По стандартна Дирекция на слънчевата дъга или Символична дирекция един градус условно се приема за една година, а отклонението от 4 минути дава изместване 1 градус в Медиум Цели, т.е. 1 година. Но този вид дирекции  на практика сработват в по-голям диапазон – не 1 година, а около 1,5 и дори 2 години, ако има силна дирекция, която засяга ъглите в хороскопа и важни сигнификатори.

Зависи на какъв астролог ще попаднете – за едни и 15-20 минути отклонение не са от значение, за други и 1 минута е важна. Който работи с по-сложни и чувствителни методи, за него е задължително да се прецизира часът на раждане до минута или дори по-малко. За мен е важно, за останалите колеги и тяхната практика не нося отговорност.

# 327
  • София
Сотис, правиш ли ретрификации?

# 328
Да, стига да не са в многочасови интервали или без никакъв час, само дата.
По западна и по индийска астрология ги правя така, че да работи и по двата Зодиака, за анализ и при западен, и при ведически астролог.

Отделно от това ректификацията е задължителен компонент на всеки един анализ, в противен случай услугата не се извършва. Директно отказвам, ако се опитват да я прескочат.

# 329
Задавам си и тук въпросът:
построих карта с въпрос “ще ни изгони ли хазяйнът от апартамента (преди октомври 2026, когато така или иначе искаме напуснем)?”. Аз съм представена от Слънцето, което е в заточение. Управител на Слънцето и У7 е Сатурн в риби т.е. хазяйнът. Той сключва тригон с Марс, който е У4 (жилището). От друга страна Марс е ретрограден и в падение, а Луната - без курс, но в екзалтация. Ъглите на картата са всички във фиксирани знаци. Според вас има ли вероятност да останем?

Общи условия

Активация на акаунт