Астрология - 26 тема

• 31 578
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Слънце на 5° над асцендента се води за съвпад, как бихте го тълкували? Ще действа и за 1ви и за 12ти дом ли? Както и асцендент 29° овен, личността ще отговаря и за овен и за телец ли?

# 571
Духовната работа на човека ще е свързана с това да достигне високите вибрации на Телеца (Слънце в Телец) - търпение, устойчивост. Асцендентът в Овен дава много огнени прояви (маската в обществото) - импулсивни реакции (изказвания, действия, които често ще са принудителни от желанието за одобрение, но ще противоречат на вътрешната необходимост от устойчивост) на прима виста, и тук вероятно ще има много вътрешни противоречия, защото маската е тази, която осигурява социална приемственост.
Слънцето в 12 дом дава много завишена интуитивност и вероятно ще "подсказва" кога как е по-подходящо да се представи. От друга страна ще има изключителен вътрешен дискомфорт "да бъде видяно" каквото е и това може да е драматично, защото Слънцето има нужда да грее и да бъде оценено. Възможно е бащата да отсъства физически или емоционално, или да има проблеми в изявата си.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 22:56 от zlatenceto

# 572
Бащата най вероятно ще отсъства, Марс нейния управител прави квадрат към слънцето и асцендента й от 4д, това също подсказва за липсващ баща. Аз поне ще съм й силна фигура. Марс 4д рак и луна 7д скорпион са във взаимна рецепция. Във взаимна рецепция са Юпитер и Меркурий при нея, които не са много приятелски и не знам до колко биха си помагали. Седмици наред търсех някой някъде да е писал за съвпад на управителите на 2ри 6ти и 10ти дом, но никъде не намерих подобна тема (нито в български, нито в чуждестранни форуми)

# 573
  • SF
В кой дом ти е? И знак или аспекти? И все пак никой не е написал, че има слънце в 12 дом и чудесен баща, който е доживял до дълбока старост.

Хора, не пишете такива неща!!! Шансът Слънцето да попадне в 12 дом е 1 към 12. Значи всеки, който види, че има Слънце в 12 дом, да тича да се сбогува с баща си, че не се знае до кога ще го има?
Слънце в 12 дом означава мнооооого, много други неща, освен, че бащата ще умре (някога), както и всички останали бащи. Все пак това е вашето слънце, не е слънцето на баща ви. Той си има своя карта и неговото слънце може да е здраво, право, блестящо и прекрасно аспектирано.

Като сигнификатор на бащата във вашата карта,  може да означава, че той е творческа натура, режисьор, странник, лекар, лечител, фармацевт, психотерапевт, обичащ децата си безгранично - все пак символичен управител на 12 дом е Нептун - невероятната планета, за която няма граници и обяснения. Бащата може да се изживява като жертва, да е много чувствителен, неуловим, но не и умрял. Не може да се пишат общи лафове, без да се погледне поне кои са управителите на родителската ос 4-10 и как са разположени те. Един от тях може би ще онагледи баща ви по-добре, отколкото слънце в 12 дом.

Асцендентът никога не е "между". Или е овен, или е телец. Часът на раждане, разбира се, трябва да е точен, та точен!

# 574
Здравейте. Снощи ( точно след новолунието) приключих отношения с човек, който ми беше важен, познаваме се цял живот , много ми е мъчно, но той не желае нищо повече.. дойде ми като гръм от ясно небе. Искам да попитам новолунията слагат окончателен край ли по принцип, това дали е някакво временно " помрачение" или реален край? Толкова ли пък силно могат да влияят....

# 575
Принципно не, ако се гледат като изолиран фактор. Но някоя лунация или затъмнение може да "натисне спусъка" на събитие, заложено и показано по други астрологични методи. Това е основният принцип в прогностичната астрология.

# 576
Това новолуние беше в доста точен квадрат с Уран, което по дефиниция може да сочи към внезапен трус. Уран е планетата свързана с всичко, което е неочаквано, бързо и изведнъж.

# 577
Yan25 и при мен се случи същото. Като гръм ми дойде..още не мога да го асимилирам.

# 578
Доколкото ми се вижда е било на върха на трети дом при мен? Какви други аспекти трябва да са активни, за да се види дали е окончателно? Такова нещо от години не ми се е случвало, да изпитвам такъв шок, унижение, мъка едновременно... Хем съм изненадана, и не знам какво съм направила, хем човекът беше груб без видима причина, хем ми е мъчно, че казва, че това е краят и не мога да го асимилирам...

# 579
  • в 1001-та нощ
Вероятно е окончателно. Първият лунен сърп днес по залез ще бъде в съвпад с ЮЛВ (деструктивно действие). Следват две затъмнения в Дева. Анализирайте.

# 580
Направих си една хорарна карта да видя дали това е краят, и двамата сме в 8 дом, У5 също е там, като цяло осми дом се свързва с трансформация, криза, прераждане, или и окончателният край на нещата е там / или това е по 12д?/ Тоест сега като гледам положенията о аспектите как да го тълкувам, че да, краят е, или не, криза и трансформация преживяваме?

# 581
Най-добре да качиш картата.

# 582
За да определим домовете и сигнификаторте, първо трябва да се каже какъв ти се пада – постоянен партньор или съпруг, постоянно гадже или любовник, паралелна връзка, т.е. втори човек? Домовете ще са различни при наличие само на един партньор или двама. Между другото дамите често се объркват и при искане на прогноза за развитие на такъв тип връзки – основен партньор /брачен/ и извънбрачен /паралелен/. Основният винаги е по 7ми.

Но има и нещо друго – ако питаме за конкретния човек, назован по име, може и той да мине по 7ми в хорара, дори ако не е основният партньор. Всичко зависи от формулировката на въпроса.

Така че е най-добре да се качи хорарната карта и ако някой изяви желание, нека да разгледа.

# 583

Ето моята гледна точка ( не знам дали е правилна, уча се, но все пак да не излезе, че чакам наготово)
И двамата сме в 8 дом, у5 Венера също е там. Луната е в 10 дом, разходящ секстил с Меркурий ( онзи ден се наложи пред хората да си разменим две реплики, защото просто нямаше избор, не друго, сигурно това показва този секстил)
Сходящ квадрат с Венера У5, може би предстои някакво напрежение или ако има комуникация няма да е гладка.
Меркурий (той) сходящ тригон асцедента и хирон - може би има потенциал за общуване, което да доведе до " излекуване" на ситуацията и думите, които си казахме. Но дали е достатъчно? Като цяло луната показва предстоящо напрежение, ще прави и квадрат с Плутон.
Като цяло никога не сме имали гладко общуване, дори когато сме били добре, е имало квадратури Grinning просто е от типа връзки " дразним се, но това ни пали"
Но от цялата картинка не мога да сглобя категоричен отговор. В крайна сметка и доколкото знам, ако аз умишлено например го заговоря или направя нещо по въпроса, тогава вече се променя динамиката  между нас и трябва нова карта.
Сотис, ту имаме отношения, ту не,  винаги ползвам назован по име със 7д, а по У5 гледам развитието между нас в интимен план.

# 584
  • София
Ако някой има време, как бихте интерпретирали съвпада на ЮЛВ със MC?

Общи условия

Активация на акаунт