Астрология - 26 тема

• 31 529
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
Когато видях Сатурн в 6ти дом през ума ми спонтанно мина, че това е домът, свързан със "служене", безвъзмездно такова, в помощ на другите. С транзит през Риби в 12 дом - и като позиция, и като знак, се свързва с "мокша", аз лично бих се насочила за себе си към подкрепа на някаква социална кауза, доброволчество. Също бих помислила за някаква лична тапас практика - промяна в хранене, духовна практика, физическа практика.
Хубаво е да се види към кои други планети Сатурн прави аспекти в този период.

# 736
За да се даде съвет по какъвто и да е въпрос, трябва да се разгледа наталната карта. Транзитите на планетите са  последният метод за прогноза, и то само на тези, които са Управители на времето в този период, който ни интересува.  По тази причина не е правилно  и възможно, да се изказва, мнение за естеството на проблеми в даденият период. Най-елементарно погледнато Сатурн, чийто транзит се разглежда, се оказва че натално е в знак Дева, което означава, че се управлява от Меркурий, който е в някакъв знак, с управител планета....Този Сатурн е възможно да има аспекти с планети, с кои планети и какви аспекти...А най-важното кой е Асцендента и управителите на АСЦ, как са поставени и какви аспекти правят.....Всичко това го пиша за да се разбере, тълкуване на "парче", само по положение на планета не може да се прави.   

# 737
kene, актуалното слънчево затъмнение в Дева, което е в опозиция с ретрограден Сатурн е в унисон с Ваши рождени модели. По рождение сте с опозиция между Слънце и Сатурн по оста Риби - Дева. Така че най-вероятно подобни теми ще Ви занимават до следващото слънчево затъмнение.
Съветът е да преразгледате мотивацията си. Чрез по-здравословен подход. На всичко това, което физически и психически Ви затормозява. Една Слънчева Риба гради идентичност като се оглежда в чужди огледала. Те са представени от Сатурн в Дева. Не се опитвайте да угодите на всички тези, които имат високи изисквания към Вас, за да заслужите признанието,  че сте човек с авторитет, само защото сте перфекционист.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 10:01 от starinthenightsky

# 738
Защо да е бягство новата работа? Напротив, Сатурн може да те засили с шут в четирибуквието да се развиваш като личност и да учиш нови неща.
Сатурн ми транзитира МЦ, и е в опозиция с натална Венера в Дева. Кандидатствам за нова работа.
Когато ми влезе в Д10 през 2023 имах много работа, много клиенти, чак до сега. Върна се обратно в Риби, работата намаля на половина. Спокойно можех да работя по-малко, и да си гледам живота, децата, гаджето и тренировките. Сатурн ми управлява 7Д.
Работата ми е супер приятна, и дори мога да нарека и хоби. Сама съм си шеф, колеги нямам. Щом се наложи обаче, запрятам ръкави, и няма да стоя при меката баница.

Здравето на майка ми се срина през 2023, закрепи се, гледах я у нас 2 месеца, и през октомври 2024 нов срив. С много лекарска помощ и грижи се подобри, и нов срив няколко дни след лунното затъмнение в Риби преди месец.
Юпитер ми е на асцедента, при нея е Юпитерово завръщане, дано помага и и дава здраве. Юпитер ми е управител на 6Д, а там имам натален Нептун. През юни се сгодих, предложението беше по-рано.
Като гледам, съм по учебник, нищо че познанията ми са на много базово ниво.

Ще погледна какви аспекти има с Меркурий. Наталният ми е в Скорпион, но на куспа е Везни. Майка ми е със стелиум в Скорпион (Сатурн, Венера, Меркурий, Лилит),  слънце Везни.

Интересно ми е как ще се развият нещата при сина ми, Слънце в Рак и Асц. Водолей, с транзитите на Юпитер и Уран.

# 739
  • в 1001-та нощ
Благодаря много! 😊 Аз също виждам проблем в това, че не разбирам урока какъв е. Най-вече, защото тази Дева в 6 дом не ми позволява да зарежа маниакалната прецизност за да ми е по-леко.

Да се научиш да поставяш граници, вместо да се товариш с всичко, което си се спусне.

# 740
  • София
Здравейте, момичета,
Esmee и a.l.e.n.a, Много Ви благодаря, че се включихте с желание, да помогнете за синастричната карта. Жената е Риби, Мъжа Овен. Часовете са точни. Всякакъв анализ ще ми е от полза.

# 741
Откакто ми е влязъл Сатурн в 10 дом съм безработна - имах две работни места, в тотално различни сфери и двете "приключиха"
Едната жена при която работех и щяхме да развиваме проект заедно се възползва и ми го "открадна" зад гърба
Каквото и да се опитвам да подхвана, аха тръгват нещата и се въодушевлявам и пропада по разнообразни и изненадващи начини.
Сатурн е в последните градуси на 2, по плацидус е в 3ти дом, управител на 8ми
Уран не знам докосна ли слънцето ми в 2рия градус на Близнака. Но управлява 6ти дом
6 месеца бях здравословни проблеми, без каквато и диагноза, едно ме пускаше друго ме хващаше.

В пика на СадеСати съм може и от това да е.
Сатурн за 3ти път ще мине през Луната ми.

# 742
А при мен преди години транзитът на Сатурн в знака на МС, направо веднага след ингреса, беляза изцяло ново начало в професията – смених попрището, преквалифицирах се (без никаква помощ от близки и без обучение във фирмата), по същото време нямах пукнат лев, след период на безработица. Едва тогава успях да си намеря постоянна работа, след предимно сезонни ангажименти. Това беше едно от истинските ми призвания и професия, които обикнах от сърце. Втората е астрологията.

# 743
Сотис, на мен ми предстои същото със Сатурн, дано и аз си намеря призванието. Отделно съм в уранова опозиция, а Уран ми е в 10 дом от доста години. Всичко става като по учебник Simple Smile

# 744
Това беше малко след края на първия сатурнов възврат, урановата опозиция също съм я минала вече. Свързват я с  "кризата на средната възраст" – при мен кризата настъпи не толкова в събитиен план, колкото в съзнанието и житейските възгледи, и беше дълъг процес, все още продължава...

# 745
При мен Сатурновото завръщане беше положителен период, но не особено ярък.

Което ме подсеща - според вас на какво се дължи смъртта на 27 години? Сатурн ли е, или нещо друго?

# 746
На първо място – на указания за кратък живот в хороскопа, или някакъв инцидент.
Зависи кой е хилегът и какви дирекции са се задействали по това време.

Ако го гледаме само с познати на всички методи – на тази възраст има завръщане на прогресивната Луна и след него идва първият сатурнов възврат. Но сами по себе си тези два астрологични цикъла не определят дължината на живота.

# 747
Ох момичета, пак сте го захванали този Сатурн. Айде и аз да кажа - Слънце, Луна, СЛВ в Риби. От 2023 Сатурн си ме гази стабилно. Нептун също ми мина през всички тези планети. Сега ретро пак ми натиска Слънцето. Аз съм и АС Дева. Тази година имам и завръщане на нодалната ос -СЛВ/ЮЛВ. Ами карма, карма и пак карма - тежки периоди, трудни, чувствам се притисната в ъгъла, стават неща независещи от мен ама и аз съм вироглава и натискам до край. Много е трудно, постоянно мисля, анализирам. Имам уроци за учене ама нещо май не ги уча като хората :/

# 748
За уроците. Хората, които търсим отговори чрез астрологията, а и не само, често го правим, защото търсим смисъл в порядъка. Като например за да стигна дотук, трябваше да мина през това и онова и в случай, че нещата се развиват в наша полза, смятаме, че си струват и трънчетата в петата - виждаме смисъл.
Астрологията превежда според своите субективни преводачи (астролози), неутралните послания на един символен и многопластов език -  порядък с някакъв потенциал. В него не се награждава непременно и само доброто, нито непременно тези, които причиняват вреди само се наказват.

Призванието не е задължително да се превърне в професия, може да е само хоби, странично занимание, кауза, благотворително начинание. Както има и хора, които нещо не им е призвание, но се занимават професионално с някаква дейност.

# 749
Моята представа за призванието е, че освен нещо ти се удава и ти доставя радост, получаваш подкрепа да го правиш под формата на благоприятни обстоятелства. Може и да греша Grinning

Общи условия

Активация на акаунт