Астрология - 26 тема

• 31 545
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
  • SF
Не, не знаем как се чувстват хората с ретрограден Марс в 12 дом. Зависи кой дом управлява Марс в техните карти и как са разположени другите лични планети, Луната също, ако ще разсъждаваме как ли се чувстват.
Не знам и в твоята карта дали Марс има отношение към работата ти. Още нещо - работата ли е невъзможна и нетърпима, шефовете ли, колегите ли или един колега мъти водата на всички?
Ако е дейност, с която много трудно се справяш, може би Марс трябва да се обърне, за да се оправят нещата. Ако са хората, значи Марс ти управлява съответните домове. Тези хора, с които ти е трудно да издържаш дори и месец предизвестие, бизнеспартньори ли са, клиенти ли са?
Иначе Марс като Марс няма отношение към работата, където е Меркурий и темите по шести дом.

# 46
  • в 1001-та нощ
Стационарните фази също са много тегави. При мен стационарно ретроградната (6.12) беше в много точна квадратура с  Уран - направо гръм в рая, но тръгването назад и буксуването започнаха още с влизането в сянката - в началото на октомври. Предстои стационарно-директната фаза след 20 февруари и излизането от сянката до началото на май.

Но при теб има и други аспекти / влияния, вероятно.

# 47
Честно казано и на мен ми е напрегнато на работа сега. Не помня някога да съм била по-малко мотивирана, едвам функционирам. На мен Марс си ми е натално в Рак, и на три градуса от МС (също в Рак). Имах и сечейни драми тази седмица (имам и неща в козирога) и ей ти, на. Ако ми бяха различни обстоятелствата от настоящите щях да планирам да сменям работата или поне да говоря с шефовете си за някаква промяна. Ще стисна зъби засега и освен ако не дойде нещо външно, ще си трая кротко.

Аз ги приемам по-житейски / стоически нещата. Не винаги трябва да правиш нещо според мен (според модата винаги да си следваш щастието е друго), понякога си изтърпявам и съм уверена, че така е правилно.

Ъглов е и на мъжа ми, и то в силен знак. И той страда от нещо подобно в момента.

# 48
  • SF
Днес ми е в опозиция на натален Марс на 25-ия градус в козирог. Днес е в същия градус в рак. Оста е 4-10. Ако ви интересува - сменям работа. Леко ми се объркват нещата, но дано да е само в моята глава. Като цяло имам някаква комуникация с бъдещия си работодател.
Подадох предизвестие в деня, в който Марс обърна ход и влезе в 10 дом.

# 49
Като каза 25ти градус видях, че сега е в абсолютно точен тригон със слънцето ми в Риби. Честно казано не знам дали Марсиански транзит в ретроградност под хармоничен ъгъл може да е положително. 😀

Иначе Марс в Козирог ми е любимия Марс. Много се кефя на такъв тип хора 😀 пожелавам ти много добре да преминеш през преходния период между работите и началото на новaта ☺

# 50
Един общ въпрос:
Как ще се отрази преминаването на Плутон във Водолей и Уран в Близнаци на хората със стелиуми във въздушни знаци?
Стелиума НЕ от малефици.

И когато планета сменя знак, кой образно се налага повече като характеристика или се съчетават - например Нептун от риби на трон ще бъде в Овен - характеристиките на Марс ли ще придобие или как?

В момента имам транзитен Нептун секстил Венера може би е прекалено лек, за да се усеща, но не понасям архетипа на Нептун и всяка негова неясност и мъгла усилват напрегнатите ми Плутониански аспекти.
Искам да знам дали въздушния ансамбъл тази година няма да доведе до бърнаут или прекалено умствено напрежение.
Уран направи съвпад със Слънцето ми тази година в 8 дом и изненадата му не беше приятна.
Предстои да мине през стелиума ми…
Благодаря.

# 51
Аз съм чела , че когато в наталната карта някоя планета  е ретроградна в периодите на ретроградност всъщност нещата минават леко.
Имам няколко случая по време на ретрограден Марс нещата се нареждат особено благоприятно.  Такъв е случаят и сега - завърнах се към старо занимание, нещо което много исках миналата година, но не се получи въпреки всичките ми усилия тогава. В скорпион е Марс при мен ♏

Вие какво ще кажете?

# 52
С ретроградна Венера съм, дотук нямам такива наблюдения.
Но в началото на март предстои нейно ретроградие в Овен, тя още ми управлява годината по профекция. Тогава ще наблюдавам и ще мога да дам обратна връзка как се е проявило.

# 53
  • SF
Amandine, няма такова правило. По-скоро хората с ретроградна планета в картите си, живеят с тази енергия и са й свикнали. Когато тя обърне ход по транзити, проявите са им познати не го приемат толкова шокиращо.

# 54
Това е много популярен мит. Твоят Меркурий като бил ретрограден не ти влияело. 😃

По принцип трябва всяка планета да се гледа отделно според мен и да се анализира. ретроградността по дефиниция не е лоша, и служи за пренареждане.

Споделяла съм за моята ретроградна Венера в Овен, при мен винаги това са доста интензивни периоди. И то в овенски стил съм прекратявала отношения и с двете ми бивши гаджета точно в такива периоди, примерно.

Тя се проследява лесно, защото е ретроградна в едни и същи зони през 8 години.

Примерно събитията, които предстоят сега (ретроградна Венера в овен и риби), би трябвало да имат някаква обща характеристика с тези от 2017та по същото време, 2009та, 2001ва и тн. В историята има много личности, които са свързани с този цикъл.

Аналогично, ретро Венера в Лъв имаме 2023, 2015, 2007. И така на още три места (Близнаци, Козирог и Скорпион, Везни).

При Марс е по-сложна нишката, по-особена орбита има и примерно в Риби и Водолей супер рядко е ретрограден. Но пък аз примерно проследих, че по ретрограден Марс в близнаци през 1990 е починало дете, и 33 години по-късно при ретро марса в края на 2022 пак в близнаци умира майка му, като живите ѝ деца имат близнаци на имум цели и медиум цели.

Тоест, накратко, ретроградни Марс и Венера имат определен ритъм, по който можем да се ориентираме кога какво се е случвало в животите ни. Венера я споменах вече, а Марс преди е бил ретрограден в Рак края на 1992 и началото на 1993, и края на 2007-началото на 2008.

А тази ретроградна Венера ще е придружена от затъмненията, ретрограден Меркурий и влизането на Нептун в Овен. Март и Април ще са интересни месеци. 😀

# 55
Генезис - рождена планета. Конкретен представител на транзитната ретроградна планета е рождената.За ретроградна Венера това е рождената Венера в зодиакален знак. Свързаното с нея. Рождените планети и сфери, които се управляват от Венера. Така за всеки индивидуално тя има своя лична история. Транзитната може да е индикация за това в какви условия за някакъв момент са поставени нейните теми. Както астрологичният рожден анализ не е само слънчев знак, така и ретроградната планета се разглежда в контекста на транзитите, които я съпровождат. Дали ретроградната планета може да има основна роля, второстепенна или тази на статист, зависи от годишният управител по профекции.
С всичко това искам да кажа, че няма валиден отговор за конкретен случай на общо основание.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 06:11 от starinthenightsky

# 56
Не, не знаем как се чувстват хората с ретрограден Марс в 12 дом. Зависи кой дом управлява Марс в техните карти и как са разположени другите лични планети, Луната също, ако ще разсъждаваме как ли се чувстват.
Не знам и в твоята карта дали Марс има отношение към работата ти. Още нещо - работата ли е невъзможна и нетърпима, шефовете ли, колегите ли или един колега мъти водата на всички?
Ако е дейност, с която много трудно се справяш, може би Марс трябва да се обърне, за да се оправят нещата. Ако са хората, значи Марс ти управлява съответните домове. Тези хора, с които ти е трудно да издържаш дори и месец предизвестие, бизнеспартньори ли са, клиенти ли са?
Иначе Марс като Марс няма отношение към работата, където е Меркурий и темите по шести дом.
Да, работата. Тоест досега беше супер и изведнъж просто приключи и се налага до правя нещо нетърпимо, затова решавам да си пусна предизвестие и не знам как ще го изработя. Дано след като Марс обърне да е по-добре, тоест до намеря нова работа и да не се окаже грешка предизвестието.  Иначе ми е управител на 10ти дом. И цялото това нещо ме напрегна емоционално.

# 57
Позамря темата … какво мислите за подреждането на седемте планети по една ос? Малко ми се струва преувеличено това събитие.

# 58
Планетния парад ли? За него напоследък чета по астрономически сайтове и страници.
Имаше и някакъв пловдивски астролог, който оспори това небесно явление, беше ми попаднала такава споделена публикация.

# 59

Общи условия

Активация на акаунт