Астрология - 26 тема

• 31 632
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Затъмненията никога не са изолиран метод за прогноза, както и транзитите.
Но затъмненията имат свойството да отключват събития, заложени по други прогностични методи. Нещо като тригер механизъм.

# 271
Здравейте,

След дългогодишна безработица поличих предложение за работа, но договорът ще се подпише най-вероятно днес или през следващата седмица, когато Меркурий вече е ретрограден. От друга страна е и Лунно затъмнение. И тук моля някой да обясни това противопоставяне, че на ретро Мерк, че и Венера нещата няма да са такива каквито изглеждат и това че Затъмненията поставят дългосрочни изменения и трябва да “внимаваме” какви решения взимаме в периода, защото те са дългосрочни.
При мен 6 дом е в Риби и съответно 12 в Дева, няма планети.

Последната ми работа беше започната също на ретро Меркурий и беше прекрасна във всяко отношение, докато един ден просто не съкратиха целият ни отдел 😀

# 272
Не. Просто планетен период, който предразполага към дебелеене. Вероятно сатурнов. Ще отмине, макар да трае доста време...

Защото Сатурн е бавна, инертна планета, трудно подвижна и предразполага към застойни процеси ли?
Да, точно така. Обездвижва. Освен това кара човека да се чувства ограничен или затиснат
от обстоятелствата и той компенсира с ядене (от което се пълнее). Така може да се случи в тамасичния му вариант.

# 273
Да, точно така. Обездвижва. Освен това кара човека да се чувства ограничен или затиснат
от обстоятелствата и той компенсира с ядене (от което се пълнее). Така може да се случи в тамасичния му вариант.

В разрез с твърденията в модерната западна астрология, имах период с транзит на Сатурн през знака на Асцендента, когато качих два размера и бях заприличала на лелка (и много погрозняла, имах сериозни кожни проблеми – от преживения стрес вероятно и хормоните бяха полудели).

После, при транзит на Юпитер през Асцендента, взех се в ръце и подкарах много стриктен режим – детокси, диети, само вегетарианска храна, специални чайове. Свалих рязко два размера, после постепенно качих един и стигнах до обичайното си тегло – размер М. Но напълняването по време на сатурновия транзит беше от размер С до размер Л, много забележимо, никой не можеше да ме познае.

# 274
По принцип усещам Стрелец и Юпитер разширяващи - мироглед, образование, възможности, духовност също (въпреки че астрологията я пишат водолейска, аз я възприемам по-скоро юпитерова). Въпреки това с асцендент Стрелец цял живот съм слаба, с много тънка костна структура.

# 275
  • SF
Аз имам Юпитер на асцендента и съм със същата структура. Нямам широк ханш, наляти бедра. Вероятно асцендент везни е проработил при мене и ми е дал и височина.

# 276
Мислих, че Сатурн прави кожата суха или човека по-тъмен, но да дебелее..
А Марс на асцендента или Плутон в Скорпион, как се отразява?

# 277
При хора със Сатурн в първи дом съм виждала проблемна кожа. Може да даде и восъчен тен, жълтеникав.Срещала съм и бледолики хора с това влияние.

# 278
Човек със Сатурн в първи дом и Марс там на самия асцендент в овен - възпалителна кожа. Като цяло акнеична и се образуват често кисти. Става дума за близък.
Също и да иска, не може да пълнее.

# 279
Човек със Сатурн в първи дом и Марс там на самия асцендент в овен - възпалителна кожа. Като цяло акнеична и се образуват често кисти. Става дума за близък.
Също и да иска, не може да пълнее.

Това може ли да важи при напрегнат аспект между Сатурн и Марс по оста 4-10?

# 280
Подкрепям написаното от Sotis. Сатурн в първи дом - бяла съм та бледа, без грим ме питат добре ли съм 😄

# 281
Аз ви говоря за Сатурнов период, а не за Сатурн е първи дом, транзити, аспекти и пр.
Тук стана малко като играта на развален телефон..😏

# 282
Ако венерата ми управлява 4 дом, какво да очаквам сега по време на ретроградието й? Проблеми в самия дом, с половинката или нещо друго?
Направо ми писна от тези ретроградни планети една след друга...

# 283
  • При децата ми
А, от утре и Меркурий! Satisfied

# 284
Може ли да споделите опитност от транзита на Юпитер в 10 дом?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт