Астрология - 26 тема

• 31 631
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
  • София
По принцип карта без напрегнати аспекти не е ОК, предпоставка е за липса на амбиция, развитие и т.н.
Поне аз така съм чела Sad

# 301
Аз даже не мога да си я представя каква е тази идеална карта. Някои астролози не препоръчват да се анализира хороскопа в ранна възраст. Други, според това дали картата е дневна или нощна, гледат аспектите на Венера и Сатурн, вместо Луна и Слънце. В Кабала пък например Сатурн е майката и това е интересна концепция за тълкуване успоредно с аспектите на Луната.

# 302
Според мен прочита на квадратите и опозициите като изначално негативни не е много адекватен. Можеш да имаш планета, която да е кофти поставена, но ако е в квадрат с шефа си, който да е в нейния знак примерно, то си в направо положително. В елективната астрология си използват квадрати, особено с бенефици, изобщо не ползват само тригони.

# 303
Те ако бяха перфектни, нямаше защо да се ражда на земята. Човешкият живот тук е предназначен за страдания, предимно и тук там нещо хубаво, да не е чак толкова непоносимо..

# 304
Човек е продукт на средата си. Едни и същи астрологични конфигурации в различен контекст/среда - различна житейска история.

# 305
Питах преди време, но понеже не получих отговор, ще питам пак: тези, които се занимават с джьотиш, знаете ли, дали като се сменя планета управител на даша, навлизането в новия период се усеща рязко, от деня на смяната или промяната става постепенно? Например 16г главен управител ми е бил Юпитер. От днес влизам в даша с управител Сатурн. Рязко ли се усеща смяната, да кажем от спокойна към напрегната или обратното, в зависимост от това, как е поставен новия управител.  Или напротив, трябва да мине време, за да се усети влиянието му?

# 306
Питах преди време, но понеже не получих отговор, ще питам пак: тези, които се занимават с джьотиш, знаете ли, дали като се сменя планета управител на даша, навлизането в новия период се усеща рязко, от деня на смяната или промяната става постепенно? Например 16г главен управител ми е бил Юпитер. От днес влизам в даша с управител Сатурн. Рязко ли се усеща смяната, да кажем от спокойна към напрегната или обратното, в зависимост от това, как е поставен новия управител.  Или напротив, трябва да мине време, за да се усети влиянието му?

По-важно е, как е поставен в картата управителя на периода. Прехода винаги е плавен и зависи и от Управителите на Подпериодите. Това са основните неща, но има и много условия. Ако е само по Вимшотари, дали е правилно използвана, дали се гледа и някоя Раши даша, каква е силата на Управителите на периодите, как се представят в Дробните карти и т.н. Във Вашият случай, зависи как се проявяват Юпитер и Сатурн, дали като  бенефик или малефик в картата.

# 307
Смените не ги усещам рязко.

# 308
Благодаря за отговора, H.Ivanov. То в първия етап винаги подуправител е самия управител, т.е. няма друга планета. Ако например влизам в Юпитер, съуправител в началото си е самия той. По-скоро не ми е ясно дали, понеже планетите, които се сменят са различни, с различна сила, управляват различни домове и т.н. се усеща веднага разликата. Може да е елементарно, но дали след Раху период например, като се влиза в Юпитер, веднага се усеща облекчение или напрежение, веднага се сменя фокуса, темите и т.н. Или трябва да мине време (колко?) докато се усети влиянието на новия управител.

# 309
Благодаря за отговора, H.Ivanov. То в първия етап винаги подуправител е самия управител, т.е. няма друга планета. Ако например влизам в Юпитер, съуправител в началото си е самия той. По-скоро не ми е ясно дали, понеже планетите, които се сменят са различни, с различна сила, управляват различни домове и т.н. се усеща веднага разликата. Може да е елементарно, но дали след Раху период например, като се влиза в Юпитер, веднага се усеща облекчение или напрежение, веднага се сменя фокуса, темите и т.н. Или трябва да мине време (колко?) докато се усети влиянието на новия управител.
Това е специфично за всяка отделна карта. Затова споменах, че е важно кои планети са Функционални Бенефици и кои Малефици за дадена карта. Вижте си и силата на планетите- поне,  Шад бала.
Например, в моята карта Юпитер е по-скоро вредител-неутрален/колкото и непривично да звучи/.  В негови периоди и подпериоди не съм получил нищо добро/погледнато материалистично/, но в негови периоди съм усетил така популярното и модерно духовно влияние или увлечение.  Завой от материалното към духовното/принуден си/, в различните му форми – при мен свързано с астрологията. За всеки е индивидуално според картата му. Тук са важни, да се разгледат и Дробните карти.

# 310
Питах преди време, но понеже не получих отговор, ще питам пак: тези, които се занимават с джьотиш, знаете ли, дали като се сменя планета управител на даша, навлизането в новия период се усеща рязко, от деня на смяната или промяната става постепенно? Например 16г главен управител ми е бил Юпитер. От днес влизам в даша с управител Сатурн. Рязко ли се усеща смяната, да кажем от спокойна към напрегната или обратното, в зависимост от това, как е поставен новия управител.  Или напротив, трябва да мине време, за да се усети влиянието му?
Дали ще усетиш, зависи доколко си чувствителна 🙂... Това в кръга на шегата. Иначе, ДА усеща се веднага настъпването на  нов период. Само в дашата на  Луната  нещата са като в лунен цикъл... първо нагоре, кулминация, после надолу и ... така.
Сатурновата даша едва ли ще я доживея, но имам наблюдения на мои близки хора как ги "връхлита" с конкретно събитие. Какво - според кой дом управлява, в кой дом се намира и кои планети и домове аспектира.
Системата Вимшотара Даша е основен инструмент за предсказване на житейски събития. С нейна помощ се правят и ректификации, затова събитийност и "усещане ", няма как да няма.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 22:52 от Gauru GanDevi 748976

# 311
Не се усеща рязко. След няколко месеца, година след това може да има събитие.

# 312
При мен излизането от сатурнова махадаша беше много тежко и неприятно. Усети се няколко месеца по-рано – през пролетта 2022 г. /дашата изтичаше през август 2022ра/. А когато приключи периодът, се затвори една страница в живота ми и приключи окончателно една ситуация, 3 месеца по-късно.

# 313
Периода на Саде-Сати при мен започна със загубата на родител. Излизам от този период 2027 г., и тръпна, защото не знам какво да очаквам.

# 314
При мен излизането от сатурнова махадаша беше много тежко и неприятно. Усети се няколко месеца по-рано – през пролетта 2022 г. /дашата изтичаше през август 2022ра/. А когато приключи периодът, се затвори една страница в живота ми и приключи окончателно една ситуация, 3 месеца по-късно.

сатурнова махадала кое е точно? Транзит на Сатурн през луна ли е?

Общи условия

Активация на акаунт