Астрология - 26 тема

• 31 623
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Обаче транзитът трябва да засегне наталната карта. Иначе транзити има постоянно Blush

Соларен АСЦ съвпад нат. Вертекс и соларен вертекс съвпад нат. АСЦ. Скоро Юпитер ще застане на соларен АСЦ. Дали е възможно да очаквам важно запознанство/ среща...

# 526
Обаче транзитът трябва да засегне наталната карта. Иначе транзити има постоянно Blush

Да има същия  натален аспект ли?

# 527
  • SF
Не същия, защото ако е между тежки планети, няма как да е същият, но трябва да има аспект. Например ако си роден на съвпад Слънце/Плутон, следващият аспект ще е квадратура, разбира се преди това ще има полусекстил, секстил, но те действат по-слабо от квадатурата.
Няколко страници назад говорихме, но и много пъти преди това - за да се прояви  един аспект, трябва да го има в натала. Но прогностика по един транзит - да го наречем златно правило Simple Smile - НЕ СЕ прави! Трябва да има и други индикации, че събитието ще се случи и те се проверяват.
С много простички думи обяснено, си го представете така: имате си аспект, с него сте се родили - цял живот Слънце/Плутон. Но няма всеки  да се събуждате и денят  да минава с плутонови събития, с плутонова енергия. Чак когато нещо докосне този аспект, ще го събуди, възбуди, модерно се нарича тригер, и аспектът ще се усети.
Може към този натален аспект Слънце/Плутон Сатурн да транзитира и да направи квадратура, или да направи съвпад. Или когато Плутон се отдалечи на 90 градуса от наталната си позиция. Ето тогава може да очакваме проявата му.
Автокоректорът ми го поправя на "начална" или "фатална" Simple Smile - и двете са верни! Simple Smile

# 528
Има ли някой с Йод в картата ? Аз имам такъв и ще ми е интересно да обсъдим .

# 529
Транзитен Сатурн в опозиция със Слънцето ми докара големи проблеми със зъбите. Макар, че аспектът си го имам и в рожденната карта, явно транзитът допълнително разбута нещата.

Също така доста Риби около мен се оплакваха от липса на енергия или усещане за изпадане в дупка.

# 530
  • SF
Транзитен Сатурн в опозиция със Слънцето ми докара големи проблеми със зъбите. Макар, че аспектът си го имам и в рожденната карта, явно транзитът допълнително разбута нещата.

Точно това се опитвам да онагледя. Не е "макар че", а е "понеже/тъй като". Тъй като си имате натален аспект между Слънце и Сатурн, той се задейства при транзит.
Животът ви не минава  в ежедневни/ежеседмични проблеми със зъбите, те ще се обадят тогава, когато транзит "побутне" аспекта в наталната карта.

Много ми е неприятно, че автокоректорът непрекъснато ми поправя натална/натален на фатална/фатален или начална/начален. Понякога може да не забележа и да не е ясно какво всъщност съм писала. По 10 пъти се връщам, за да оправя сменената буква.

# 531
Момичета, според вас, ако някой има Лилит (в Близнаци) в 9дом съвпад хирон, няма други аспекти нито управлява 7ми дом или 5ти. Но според вас, ако човек направи предложение за брак в чужбина, това отключва ли енергията на Лилит?

# 532
  • SF
Не отключва нищо. Човекът си е роден с Лилит в 9 дом и той си работи там. Лилит и Хирон не са управители на домове.

# 533
  • София
Момичета, как  ви се отрази транзитен Плутон квадратура с АЦ?

# 534
  • SF
На всеки се отразява различно. Моята е била, когато съм била 10-годишна. Няма как да се разведа, да забременея, да променя професия, да сменя поприще, да изневерявам, да ми изневеряват, да спестя (укрия) данъци или да тегля кредит или да се сдобия с наследство. При много хора точно тези неща се проявяват.
Зависи и кой дом ни управлява Плутон. Когато Плутон е активен, ще се активизира и сферата, която той управлява в картите ни.

# 535
Аз познавам двама човека с асцендент скорпион, които в момента да в процес на развод. Разбира се, на този етап квадрата с асцендента не е точен.

При бърза проверка сега какво е било при мен - започнах доста да пътувам точно в този период, започнах да се занимавам с доброволчество по начин, който ми промени живота, там срещнах и първата си "любов" и започнах първата си работа, с която веднага успях да постигна пълна финансова независимост. Тогава бях на 22-23.

Естествено има и много други фактори. Моят четвърти дом е Козирог, и оттам беше квадрата към Асцендента, като аз имам много планети в кардиналния кръст по рождение и е нормално да донесе много събития. Преди и след точния квадрат към асцендента имаше и много други събития и трансформации. Тъй като кардиналните ми планети и ъгли са между 1ви и 22ри градус.

# 536
  • SF
Аз познавам двама човека с асцендент скорпион, които в момента да в процес на развод. Разбира се, на този етап квадрата с асцендента не е точен.

При бърза проверка сега какво е било при мен - започнах доста да пътувам точно в този период, започнах да се занимавам с доброволчество по начин, който ми промени живота, там срещнах и първата си "любов" и започнах първата си работа, с която веднага успях да постигна пълна финансова независимост. Тогава бях на 22-23.

Събития като по учебник, които няма да се случат в детска възраст, нито в някаква много напреднала.
Гледаме цялата картинка: когато  планета прави квадрат към асцендента, тя го прави и към десцендента, където са нашит партньори, адвокати, близкият ни приятелски кръг.
Възможни са съвпади и съответно опозиции с осите на 4-ти и 10-и дом, ако хората са родени малко пО на юг. Това са ключови домове, родителските домове, кариера, статут...
Много добре първата любов е сложена в кавички. Това е бил всъщност първият урок.
Транзит на Плутон действа около 2 години и половина. Не се гледат (чакат) конкретните няколко дни, когато той е точен.
2 години и половина, братя и сестри! Simple Smile

# 537
  • София
При мен тази квадратура е от 10 дом към АЦ, наталния е в 6 дом. Първата премина , остават още две. Незнам коя вероятност е по-голяма аз сама да напусна работа или да ми прекратят договора. Но със сигурност квадратура няма как да отмине незабелязано а изисква действие.

# 538

Събития като по учебник, които няма да се случат в детска възраст, нито в някаква много напреднала.
Гледаме цялата картинка: когато  планета прави квадрат към асцендента, тя го прави и към десцендента, където са нашит партньори, адвокати, близкият ни приятелски кръг.
Възможни са съвпади и съответно опозиции с осите на 4-ти и 10-и дом, ако хората са родени малко пО на юг. Това са ключови домове, родителските домове, кариера, статут...
Много добре първата любов е сложена в кавички. Това е бил всъщност първият урок.
Транзит на Плутон действа около 2 години и половина. Не се гледат (чакат) конкретните няколко дни, когато той е точен.
2 години и половина, братя и сестри! Simple Smile

Точно така. Хронологично следейки малко повече от две са годините, в които Плутон се сурка на градуса, който е в квадрат с асцендента ми. Минава, връща се, пак минава и тн. Минимум 3, понякога и 5 пъти може да мине, защото се движи много бавно, особено в знаците, които предстоят в обозримото бъдеще (поради особената орбита на планетата) - Водолей, Риби, Овен, докато след това в телец е най-бавно преминаването - около 34 години.

Допълнителните фактори също са съществени. При съвпада на Сатурн с Плутон в началото на 2020, целият ми живот пламна в една глобална трансформация и се случваше всичко хубаво и лошо наведнъж. При мен това е ИЦ, и натални Нептун и Уран заедно (точно на съвпада). В козирог бяха и Юпитер, Марс, Меркурий, и затъмненията (и в Рак). И всички планети по всички ъгли се активираха.

Ако беше само Плутон преминаващ ъгъла и без всички тези натални планети в засада, сигурно пак щеше да се усети, но надали чак така 😀

# 539
  • SF
Ами това им е "страшното" на тежките планети. Като "стъпят" върху гореща точка, често се случва да я нападнат поне 3 пъти. Най-силен е последният трус. Преди това само ни подготвя.
Сега е върху Асцендента и след това 20-30-35 години, ако е по-широк домът, стои в първи дом. Но ще го усетите 1. ако имате планети в 1 дом и 2. ако тежката планета има натални аспекти с тези планети, които ще бъдат събудени.
Гледаме и какво имаме на десцендента, защото там пък ще са опозициите, които Плутон "хвърля" от първи дом.
И като ми кажат, че в нищо не им върви. Едно такова притиснато, потиснато, а на всичкото отгоре и партньорът решил да се бунтува, идеи за разводи, имуществени проблеми, банките, сметките...

Имам позната, която е с квадратура Луна/Плутон в наталната карта.  На опозиция отключва страхови неврози, паник атаки, към каквито винаги е била склонна, но на опозиция стават неудържими. 3 години тази жена спеше на светната лампа. Вечер някой трябва да я изпраща до входа, ако не, не излиза с никого. Някакви страхове й изплуваха и в тъмното не се чувстваше сигурна. Когато я изпращат до входа, не само я оставят там, а чакат тя да влезе и да светне лампата, да дойде асансьорът и чак тогава изпращачът може да си тръгне. И до какво доведе всичко това - отсяване на приятелите. Първо тя намали силно контактите с хора, които не я изпращат в тъмното и второ самите хора решиха, че с кукумицини не им се общува и лека-полека се оттеглиха. Единият проблем е следствие на другия, но ето момент, в който идва и неговият ред да се прояви - чистка на приятелите.
И за да не е всичко сиво и мрачно, тя откри за себе си едни духовни практики и се наслаждаваше на новото си занимание и запознанства покрай това увлечение, доволна, че се среща с хора, които я разбират - йога, карти таро, курсове, онлайн обучения в някакви групи от Прибалтика. Много й допадаше.

Общи условия

Активация на акаунт