Астрология - 26 тема

• 31 653
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Да се запиша и аз. Също изпробвах ChatGPT и много добре се справи признавам си. Само веднъж го хванах в неточност -сбърка АЦ, но го поправих. Полезен ще бъде , но е добре да можем да го поправяме когато сбърка. Ако някой без дори базови познания му се довери е възможно да не е точен защото той няма да знае къде да си го коригира или насочи.

# 511
  • SF
И астролога си трябва да насочвате.
Давам най-простия пример: астрологът говори за възрастни родители, а нативът е отгледан от баба и дядо, защото майката е била твърде млада, за да се справя.

# 512
Наскоро приятелка, чийто хороскоп гледаме от години, ми пише - хей, оказа се, че асцендента ми е друг. Попитала чатджипити и той така казал. Разбира се, съвестно проверявам пак данните. И като ѝ обясних, че ИИ греши, а не аз, тя почти с насмешка тръгна. Накрая разбра.

Според мен е възможно да са заложени съзвездията, а не тропическия зодиак. Защото обикновено дава предишния асцендент. Но това е предположение, не съм го проверявала.

При всички положения, мили професионални астролози, някой ден ваш клиент ще попита ИИ и след това ще помисли, че вие сте били некадърен, или най-малкото - сте се объркал. 😀 бъдете готови.

# 513
Много правилно наблюдение. Отдавна съм коментирал точно този въпрос  в чатове и страници на астролози. Изкуствения интелект разполага с невероятна база данни, информация и възможности за логични връзки и анализи. След време, може би няколко месеца или година, ИИ ще представя анализи които ще са достъпни, евтини и не толкова лоши като предвиждания. При добър маркетинг, този вид услуги  с помощта на ИИ ще стане водещ в консултациите. Ако се „заиграете“ с който и да е чат-бот, ще забележите, колко добре поема информацията, филтрира я и след това дори ще ви манипулира за ваши мнения, предположения, логически връзки, и т.н. Обучава се изключително бързо.

# 514
Предположение за грешката в изчисленията. Да не би да ги отчита по деклинация, но на ангро. И без оглед дали е северна или южна. Примерно Зеленски го изкарва Козирог, но той е слънчев Водолей, а неговото Слънце е с деклинация на границата между два зодиакални знака.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 18:59 от starinthenightsky

# 515
Един съвет. Не ползвайте ИИ да изчислява астрологичната карта. Има достатъчно софтуер за тази работа. Давайте му готови позиции и разположения. Използвайте го да получите негов анализ, друга гледна точка за определени позиции, разположения, логика, насоки и т.н. Ползвайте го като помощник. Не разчитайте 100% на неговото мнение Smiley

# 516
Манипулативните тактики, изкушаващите предложения се предполага, че са част от основния сценарий и насоки за развитие на чатбот представен в условията на слънчево затъмнение в Скорпион. Реално ИИ може да  се учи от опита, уменията и знанията на всеки на тази Земя с достъп до него, при това напълно доброволно и безплатно.

Резонно възниква един въпрос за какво му е на някого да налива милиарди в развитието на тази нова технология, за да ни улесни живота ?

dir.bg: Сам Алтман: Целта ни е ChatGPT да запомни целия ви живот
"Всезнаещ AI асистент може да улесни ежедневието ни драстично, но може и да превърне антиутопичните романи в реалност"

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 20:57 от starinthenightsky

# 517
  • в 1001-та нощ
Ох, аз сега виждам, че не ми се е публикувало цялото мнение и най-важното, заради което влязох да пиша.

Та да си го довърша - при мен ChatGPT (платената версия) - прави много грешки що се отнася до това да види / уцели, разбере градуси.

Но е добър в анализа.

И с правилото насочване и критично мислене от човек с опит - дава добри идеи, насоки, прогнози.

Като цяло е оптимист или поне се опитва да види позитивното в дадена ситуация, която може да не е само розова.

Аз го ползвам за генериране на идеи - за неща, за които може и да не се сетя на момента, да разгледа дадена ситуация от повече ъгли, тъй като аз съм "пристрастна".

Но без критично мислене и водене от човек с опит и познания - според мен твори пълен мармалад.

# 518
Асцендентът може да е различен, ако се гледа тропичен и сидерален зодиак, отделно лятно-зимно часово време. Та дали ИИ или не, е хубаво да се прави такова уточнение.

Ползвам планената версия на ИИ по най-различни въпроси и теми - ами, доста съм доволна. Само не разбирам хората, които не проверяват информацията и не правят редакция. Следя няколко астролози - понеже сме в такава тема, ами те даже иконките, които им генерира чат джипити не сменят. Добри са в прогнозите си - ползвала съм услуги, но много олеква така "опакована" услуга, на която отдалече личи, че е форматирана от софтуеър.

# 519
На мен ChatGPT ми сбърка знака на Луната, на една приятелка й обърка почти цялата карта. Joy

Но пък ако му напишете да ви даде информация за конкретен аспект или транзит, тогава е полезен и даже подробен. Въпреки това не бих му вярвала напълно.

# 520
Аз също го изпробвах от любопитство, нямам астрологични познания , но сравних с хороскопи правени от астролози, специално за Асцендент и такива неща, не ми ги обърка!
Обичам да си говоря да него.
Между другото си правих хороскоп при Ивайло Банабаков, впечатлена съм , провери всички теми, които ме интересуваха по няколко метода, на видеовръзка проведохме консултацията, много полезно и интересно ми беше.
С голяма точност излезе кое, кога се е активирало при мен с транзити, прогресии , дирекции.
Предстои да видим за в бъдеще дали правилно е разтълкувал какво предстои.
Наистина ми допадна много.

# 521
Транзитите броят ли се в соларна карта ?
Например тр. Юпитер в Рак ще застане на соларния асцендент...

# 522
Не знам с кой транзит е свързано, но напоследък около мен хората страдат от някакви ставни и костни проблеми.

# 523
Не знам с кой транзит е свързано, но напоследък около мен хората страдат от някакви ставни и костни проблеми.

Сатурн

# 524
  • София
Обаче транзитът трябва да засегне наталната карта. Иначе транзити има постоянно Blush

Общи условия

Активация на акаунт