Астрология - 26 тема

• 31 661
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря Таня!

# 496
chatGPT  все още не е достатъчно подготвен, за да прави достоверни хороскопи. Очевидно на разработчиците тази тема не им е била приоритет. Чатът прави груби, недопустими грешки, затова на този етап не се изкушавайте да го ползвате. Дори за теоретични знания не разполага с достатъчно база данни.

# 497
Не е само в астрологията, по всички теми е така. Тъжното е, че все повече хора изглеждат така, сякаш в главата им оперира ChatGPT.

# 498
Не съм адвокат на Изкуствения интелект. Simple Smile
Мисля, че малко прибързано го обвинявате. В темата Ведическа астрология на БГ Мама, ще кача кратък откъс от разговор с ИИ, по темата за зачеване и раждане на дете. Ще ми е интересно как ще го коментирате.

# 499
Наскоро бях попаднала на публикация от една млада дама във фейскбук група. Беше си спретнала атрактивно личностно представяне с помощта на ChatGPT. Толкова ли вече сами не могат да си го напишат?
Все повече хора ще разчитат на чатбота, но според мен той не може да засенчи статия, написана и синтезирана от човек с талант и задълбочени познания, нито пък може да се ползва като заместител на професионално направен астрологичен анализ, а за прогноза изобщо не може да стана и дума. За психопортрет, който обаче търсят много малко клиенти (по-скоро някои астролози ги заблуждават, че с това се изчерпва астрологичният анализ на хороскопа), които са по-наясно с възможностите на Астрологията, може да се ползва – и по западна, и по ведическа астрология. Но за профилирана услуга – в никакъв случай, тя е "бутикова" все още.

# 500
При диалози с някои от най-използваните чат-ботове, всеки от тях отбелязва каква е неговата роля. Роля на асистент, помощник, анализатор на огромна база данни, структуриране и т.н. Никой от тези ботове не е споменал, че може да замени напълно един добър астролог. Що се отнася до "профилирана услуга", не знам какъв смисъл влагаш, но ако искаш мога да ти изпратя на лични чатове за професионална ориентация с ИИ. Ще ми е интересно как ще коментираш Simple Smile

# 501
Със сигурност ще му намеря кусур, а и вероятно доста грешки допуска в някои специализирани анализи. Особено що се отнася до антична астрология. С Джьотиш може и да налучква някакви общи приказки, но с антична елинистична и персо-арабска хич няма да се справи. За психопортрет може любителски да се ползва, но това не  е услуга, която се търси от по-сериозните клиенти, и аз лично я отказвам винаги.

# 502
  • SF
В началото са отричали icq, skype, фейсбук и цялата интернет комуникация. Нямало да бъде същото като да се запознаеш в ресторант с бащата/майката на бъдещите ти деца. "Бъдещите" им деца са вече 20-годишни и всеки трети е плод на "неистинска", "фалшива", "изкуствена" чат-връзка.
Ще се научи и чатджипити. Ние сами ще си го обучим да ни прави хороскопите, манджите, плановете за деня и как да паркираме електрически автомобил, които само до преди 3-4 години бяха сериозно обричани на провал: ееее-уууу! как ще стигнеш до морето с това! 3 часа ще висиш на някоя бензиностанция у Пловдив и после в Карнобат пак 3 часа!
В момента е голяма гъзария да имаш такъв автомобил.

# 503
Ние сами го обучаваме, но ще е нужно време да понатрупа база с данни и да се научи да анализира картите на професионално ниво. Има време, засега нямам кой знае какви притеснения, тъй като и с общи приказки не си изкарвам прехраната.

# 504
  • SF
Това време, което си представяш, че ще е нужно, го раздели на 5!
Следващите 10 години няма да са като предишните 10.
Спомням си, че си разпечатвах бордните карти и билетчетата за метрото се продаваха от жени зад гише. Сега не знам как изглежда билет за метро и дали въобще съществува такова нещо.

# 505
Да, при условие, че само за една година колко е напреднал ИИ, няма за какво са си правим илюзии, че няма да задобрее в близките няколко години.

# 506
  • SF
Все още разпознавам кой се е съветвал първо с ИИ и след това разговаря и с мен. Налага ми се и някаква вербална борба да водя задочно  с ChatGPT, но пък и малко се съмнявам, че не го цитират точно и с разбиране. Може би не е говорил чак такива глупости.

# 507
Уран в Близнаци предстои Simple Smile

# 508
Провокирана от дискусията си направих регистрация на сайта на Chat GPT.  Отзивите ми за него в темата за ведическа астрология, бяха от някаква пробна версия, която има ограничение на брой зададени въпроси. На прима виста зададох няколко въпроса, за да разбера каква е теоретичната му подготовка. За мунданна и ураническа. На теория е добре образован. На практика не съм питала за конкретни казуси.
Плюсове. Ученолюбив и възприемчив. Чрез чат можем да го обучим по свой стил и концепция. Като един слънчев Стрелец с Юпитер в Риби възможностите му са неограничени. Зависят от човекът, който пита.

Допълнение: В темата за ураническа астрология публикувах част от чата.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 20:43 от starinthenightsky

# 509
  • в 1001-та нощ
Аз ползвам платена версия. Нямаше да ми хрумне да си говорим за това, но ми предстоеше пътуване до Китай, а той никак не е малък, не избирах аз нито периода, нито къде ... и видях, че от толкова независещи от мен случайности отивам в град, през който ми минава меридиан (Слънце на DC, то ми е Хилег) и го подложих на разпит - да видя какво знае по темата.

После видях още доста "интересни за момента" аспекти и задълбахме.

Интересно е, че ... в хода на подготовката - смениха града, но през новия град - пак ми минава меридиан (Меркурий на DC - той ми е фазов и доста силен).

Сега доста осезаемо усещам ингресията на Юпитер в Рак с излизането от падения и влизането в екзалтация. При мен управлява два ъгъла (AC, MC) и слънцето, участва и в две големи фигури ... Също ингреса на Сатурн и Нептун в Овен и тригона с нат. Сатурн (той ми е контра Дорифорий). Преди това - от последния градус на Риби ми квадратираха слънцето и беше ад ... отделно Юпитер в падение, невървежа от ретро парада ...

Направо си е отпушване при мен Simple Smile

Но ще ми се стъжни насен, като двамката се върнат в Риби и имам затъмнение на DC Sad

Общи условия

Активация на акаунт