Астрология - 26 тема

• 31 529
  • 758
  •   1
Отговори
# 750
Това е идеалният вариант. Да имаш подкрепа от обстоятелствата за да превърнеш в своя професия това, което обичаш.

# 751
  • София
Аз се опитвам да не бъда работохолик,  да преодолея маниакалната прецизност в работата, но не се получава. Дали е само от тази Дева в 6 дом - сигурно не само. Търся отговори в астрологията, и не смятам че психолог ще ми помогне въпреки че съм си го мислила Blush

# 752
Изобщо не разбирам как на някого може да му е трудно да не бъде работохолик. Аз имам уран 6 дом и направо не мога да издържам без да чувствам въздух и свобода на работа.

# 753
За вглеждането в детайлите и порива за вечно самодоказване на работа - наблюдавам различни типажи хора. Примерно поколението на моите родители (сега в 50те) си имат останало някакво внушение, че тяхната работа е супер важна, че ако не свършат собствените си задължения - фирмата ще пропадне. И, разбира се, вземането на болничен при разболяване - табу. 😀 все едно си се признал за победен и неможещ и се излагаш.

Доколкото долавям, са им втълпявали, че като имат хубави оценки и като се трудят много, значи са успели в живота и са ценни. Ама в същото време парите не били най-важното нещо и човек трябвало да се докаже. Забелязвам, че много хора от тази група се скандализират, когато някой тъкмо завършил иска по-висока заплата, с която може да живее нормално и самостоятелно. Забравяйки, удобно, че те на собствените си деца нямат възможност помогнат толкова, колкото им е било дадено от техните родители някога.

Има и други, които, като мен, са се борили да имат оценка 6.00 а не 5.50, или 5.75, защото родителите са ми давали зор. Тоест, когато към човек в определена възраст е имало някакви очаквания и са го обичали малко по-условно (да речем), това се загнездва в главата и остава и за напред. И някой ден на работа - просто трябва да си най-добрия.

Обикновено е свързано с някакъв дефицит в детството, или с някакви дефектни модели на мислене.

Но обикновено работохолизма е бележкарство в зряла възраст.

Слушала съм разсъждения на астролог, че когато Плутон и Нептун влязат в квадрат, различията между поколенията ще станат още по-големи.

# 754
Моята представа за призванието е, че освен нещо ти се удава и ти доставя радост, получаваш подкрепа да го правиш под формата на благоприятни обстоятелства. Може и да греша Grinning

Да, като е казала Стар, това е идеалният вариант.

Не всеки обаче има късмета да бъде подкрепян от близките, приятелите, хората и обстоятелствата.
Някои сме постигали всичко въпреки огромната вътрешна /от семейството/ и външна /от други хора/ съпротива.

Тогава и да успееш - бавно и трудно - накрая малкото успех, който си постигнал, ти оставя траен горчив вкус в устата.

# 755
  • София
Изобщо не разбирам как на някого може да му е трудно да не бъде работохолик. Аз имам уран 6 дом и направо не мога да издържам без да чувствам въздух и свобода на работа.
Таня, със Уран в 6 дом е точно това, което описваш- нужда от свобода. Затова не разбираш, какво е на тези при които Сатурн и Дева са там.

# 756
Таня, със Уран в 6 дом е точно това, което описваш- нужда от свобода. Затова не разбираш, какво е на тези при които Сатурн и Дева са там.
Аз не те критикувам, просто се чудя, когато виждаш, че здравето ти страда си е червена лампа отвсякъде. И реално как ще работиш, ако не си добре и здрава. Здравето трябва да е на първо място, граници и баланс, за да си здрава да работиш и да е добре и семейството ти.

# 757
Моят Сатурн също е в 6-ти, но не съм работохолик, макар че според мнението на околните, си върша работата доста отговорно. Обаче никога не бих си жертвала здравето, за да работя повече и по-усилено. Всичко си има граници.

# 758
  • в 1001-та нощ

Аз те разбирам много добре, защото се пържа на същия огън.

Ние си мислим, че перфекционизмът и маниакалната прецизност ни издигат едно ниво нагоре, но реално те ни пречат. Защото Правилото на Парето (или Принципът 80/20) и тук е в пълна сила. Каква добавена стойност дава това "издребняване" и каква цена плащаме за нея? И ... кой я плаща - ами точно ние!

И по-важният въпрос е - защо го правим?

Зад всичко това - стои неувереност, страх, че ще бъдем отхвърлени ... ако продуктът не е съвършен. Искаме да сме сигурни, че някой няма да намери 1 милимунда несъвършенство и да ни го плесне в муцуните, да сме посочени с пръст и да се засрамим.

А истината е, че имаме право да грешим, имаме право да сме неперфектни (и в това има много чар) ... имаме право да поставяме фокус върху съществените неща, които водят до значимите резултати!

Много дълбока тема, в която съм потопена в последните 6 месеца и яко дълбая и се чистя Simple Smile Kene, ако ти е интересно - пиши, ще подам сламка (безплатно е Simple Smile )

За kene, този урок е по-голям, защото нейният ретро Сатурн в Дева от 6 дом е в точна опозиция със Слънцето в Риби, затворени до тао от Нептун.

Акцентът върху този урок идва сега и от Сатурн, който прекара 2 и повече години в Риби и от нодалната ос по оста Риби / Дева, което го прави неизбежен и я притиска в ъгъла.

Заповядайте в новата тема

Общи условия

Активация на акаунт