Париж - 20

• 42 322
  • 762
  •   2
Отговори
# 720
Цоп, и аз тук. За пръв път ще ходя в Париж. Букнах вчера един апартамент в 15 район и купих билети за Wizz air и Раинеър, някак се комбинираха за отиване и връщане. Пада се точно за рождения ден на детето, а тя много иска.
И сега да ви питам - понеже сме на това далечното летище - Бове, билет за автобус на място или има линк за онлайн резервации.
Открих тук линк за Айфеловата кула, но за Лувъра не се ориентирах.
Благодаря Ви предварително.

# 721
  • Карлово
билет за автобус на място или има линк за онлайн резервации.
 за Лувъра не се ориентирах.
Благодаря Ви предварително.

Да, гледаш къде вървят хората и вие също. няма как да се объркаш.
https://ticket.louvre.fr/
За Лувър.
На Дисни няма ли да я заведеш?

# 722
Благодаря Ви. Аз се разрових и видях, че сайтът на автобуса от летището е променен.
На Дисни Париж не знам дали има смисъл, тя е на 9, а гледам че има Мики маус и подобни. За истински Дисниленд няма да стигне времето.

# 723
Какво значи ‘истински Дисниленд’? Този в Париж е истински. Точно си е за Дисни детето. Предполагам, че е достатъчно високо да се вози на всички атракции. За мен лично не си заслужава човек да ходи с много малки деца - бяхме със сина ми, когато беше на седем, после установих, че изобщо нищо не помни. На 11 години вече беше друго, а на 13 съвсем. Мики и Мини са за мен, за него Биг Тъндър Маунтин, Марвъл, Стар Уорс, влакчето на Инди и подобни, които моят вестибуларен апарат не издържа.

Но за Дисни си трябват време и сили. Ние за първи път сега съчетахме Дисни с Париж, досега все беше само Дисни и само прескачане до Париж за конкретно мероприятие.

# 724
  • Карлово
Аз в Дисни не съм ходила, понеже не съм по атракционите, но моите близки, с които бяхме в Париж, само един тийн имаше сред тях, бяха очаровани. На следващия ден искаха пак там, въпреки че имало и вятър, и дъжд отвереме на време. Следващия път и аз отивам.

# 725
Дъщеря ми беше на 9, когато ходихме в Дисниленд. Сутринта хванахме влака от Париж и вечерта късно след Свелинното шоу се върнахме в Париж. Беше огромна лудница и чакане, макар че в крайна сметка ми хареса. Имаше някакви ограничения с фаст траковете, които могат да се вземат на място, но пък към края на деня се оказваше, че има места за много атракции. Това  - преди години, вероятно е променена организацията, но пак не си представям без опашки и чакане. Предварителното запознаване с атракциите е почти задължително - нещо, което мен ме домързя да направя. За децата е голяма радост и спомен.

# 726
Сега е друга системата за фаст траковете и аз досега никога не ги бях ползвала, защото ми се свидеха допълнителните пари. Сега обаче взех за един ден за мен и сина и определено смятам, че си заслужава - така и така се троши една торба пари, поне да си възползвате на макс, особено ако сте само за деня. Така вместо 85 минути за Питър Пан чакахме 10 минути. Има си тема за Дисни.

# 727
  • Карлово
Да, има си тема, ама тук навиваме съфорумката да заведе детето. Ще ни е благодарна, ако отидат, усещам го. Тя ако искаше да ходи в парка, щеше сама да си намери темата.
Айфеловата кула на мене не ми е приоритет. Още не съм се качвала.

# 728
Благодаря Ви. Аз се разрових и видях, че сайтът на автобуса от летището е променен.
На Дисни Париж не знам дали има смисъл, тя е на 9, а гледам че има Мики маус и подобни. За истински Дисниленд няма да стигне времето.

Има смисъл, но моят съвет е да го планирате за отделно ходене. Иначе възрастта е идеална.

# 729
Amonqk
За колко дни сте в Париж?
Ние ходихме в Дисниленд, когато децата ми бяха на 7 и 12г. Всичко си спомнят. Бяхме 2 дни в Дисниленд и 2 дни в Париж. Определено за тях преживяването в Дисниленд е много по-запомнящо се, отколкото исторически, културни и тн забележителности.

# 730
  • Бургас
Айфеловата кула на мене не ми е приоритет. Още не съм се качвала.

И на мен, нямам и намерение Simple Smile

# 731
Амоняк сподели колебания дали Дисни си струва за възрастта на дъщеря ѝ (9), която ще е рожденничка по време на престоя им в Париж и която много се радва, че ще ходи в Париж. И тъй като дъщеря ми беше на същата възраст, когато я заведохме в Дисниленд като тя искаше да отиде там и ѝ хареса много, си позволих коментар. Чак да навивам и агитирам не ми е хрумвало, защото нито знам с колко дни ще разполагат (Дисни изисква минимум един цял ден), нито пък бих попитала какъв им е бюджета им.

# 732
Три нощувки ще сме там. Полетът на отиване е преди обяд, което означава че първия ден може да видим нещо. Тя не държи на Дисниленд, фен е на Калинката и черния котарак и много иска да види Айфеловата кула и Лувъра, за Дисниленд наистина не мисля, че си струва таксата. Аз като гледах преди време беше по 100 евро на човек.

# 733
Щом и самото дете не държи на Дисниленд, а и реално сте само за два цели дни, няма какво да се коментира повече. От друга страна, за два дни и половина пак може да видите много неща и наистина да се потопите в Париж.

# 734
В такъв случай имате план с дъщеря ви за местата. В интернет може да потърсите инфо за тур-ове. За пример в Лондон има места, където са снимани сериите за Хари Потър (освен студията) и за истински фен е голямо преживяване.
В Grevin има фигури на калинката и котарака, може да погледнете.

Общи условия

Активация на акаунт