Търся идеи за подходящи професии за дами, които искат да преквалифицират.
Работя като SEO (search engine optimization) copywriter, но имам чувството, че затъпявам.
Уж минах куросве за SEO, понаучих някои неща, с голяма надежда започнах, пък ме сложиха да правя статии. А като не практикувам наученото, просто го забравих.
Освен това уча информатика, само че уча е силно казано. Записах го уж, за да следвам нещо по-смислено от английска филология, но като видях какви колеги имам се изплаших. Голяма част от тях завършили математически гимназии, ходили на състезания по математика, информатика, знаят вече по 1-2 програмни езика, правят си приложения ала-бала. И аз сред тях, случайната, която на късмет влезе и нищо не е правила преди това на програмен език

(Освен някакви семпли калкулатори на Visual Basic в училище.)
Покрай колегите се демотивирах да науча нещо като хората, изплаших се, че никога няма да стигна тяхното ниво, а още повече, че нямам техния умствен капацитет, а още повече учителя ми по математиак ме посъветва да не записвам нищо, което има математика.
Въпреки всичко, винаги ми е било интересно как ги правят тези приложения, как са го направили този сайт, как това и как онова... Имала съм моменти на вдъхновение, че и аз бих могла. Че може би няма значение, нямам опита, после пак губя мотивация, защото вече съм на 26г. Само, че наскоро се запознах с една жена, която тепърва е започнала като Junior за C++ в една фирма, а тя е на 32г. Пак някак си покрай нея се вдъхнових, че щом тя може, може би и аз бих могла да се преквалифицирам, но в какво?
Какви са подходящите варианти за жена, без опит? Project Manager, Profuct Manager, Bussiness analysist, Tech support, cybersecurity? Нещо с Claud, или андроид/ ios. Или да взема да седна и науча някой език? Java, JavaScript?
Не знам, не знам.
Иска ми се нещо, което бих могла да науча и след това да започна да си го работя. Проблемът е, че не мога да си представя дейностите на различните професии и не мога да преценя към какво да се насоча.
Ако можех да мина и прекарам по 1 работен ден с всяка различна професия, за да придобия представа щеше да е супер.
Едит: Сега прочетох колко разхвърлено съм писала на места, простете.