Домакини 91/ Нова година, с нов, страхотен късмет

• 35 480
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Здрасти, Смърфи! Признавам си, изненада ме. Бързо да приключите с багажа. Надявам се по хубави поводи да се прибирате!

# 631
Здрасти, Смърфи! Признавам си, изненада ме. Бързо да приключите с багажа. Надявам се по хубави поводи да се прибирате!

Няма в момента конкретен повод, но имаме още трима възрастни родители и с такава голяма дистанция е много трудно да им помагаме. А и сега излезе позицията за мм. Иначе щяхме да чакаме още доста време.

# 632
Смърф,радвам се!
  Звучиш,като да е добре това решение за Вас.
   Възрастни родители -тема,която на мен все повече ми свети като червена лампа.А моите са само  на 150 км.Мама е с паркинсон ,засега се справят супер, но остаряват. Вчера се прибраха от почивка , казаха,че е било супер.

# 633
  • при късмета
Добро утро!

Смърфи, радвам се, че ще стане както искате
марулета, новия ви обект при вас ли е или пътувате?
Мария, идвай към София. В квартала има салони на килограм, но едва намерих фризьорка да ми свърши работа. Всички само подстригват. То и аз мога да сплета няколко плитки на рибена кост, но на мен си е трудно.
Джейми, дано времето не е нанесло поражения
Ние само се мотахме на вилата. Имаше авария на тока, после време не остана, поне сложих лентите на лехите със зеленчуци, да видим ще се справят ли с тревата. Поне видях цвута на ирисите, единия взе, че изкара цвят, на четвъртата година.
Лилавия люляк обаче няма да цъфне, цветовете са като маносани. Миналата седмица ги гледах, че се канят да се отворят, тази бяха в този вид. И по пътя обичайно е пълно с люляк, забелязах, че и там няма. Добре, че белия е по-рано. След Нови Искър нагоре няма нито един цъфнал люляк, а по това време е пълно.
Сега се чудя какво да готвя, давайте идеи

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 10:13 от ма ко

# 634
  • София/Севлиево
Добро утро.
Смърфи,това е правилното решение при наличие на възрастни родители.
На ММ родителите още минават за млади-на 69 и 68 са,но знам колко трудно бе с майката на свекървата.Бабата почина декември 2023,но свекървата и сестра ѝ се изпокараха(бабата искаше да си живее в къщата на Белене , свекървата ѝ бе намерила гледачка и уж със сестра ѝ да си делят разходите нещо стана,сестра ѝ изгони гледачката и прибра бабата в Пловдив).
Моята баба и тя е вече на 82,не иска никой да я гледа,моля я да ѝ наемем жена поне за пазаруване,но не ще и да чуе.А ще има нужда, защото миналото и по-миналото лято няколко пъти припада , докато е на пазар,и я прибират с линейка (даже в болницата е била и дори не ми се обади)...

# 635
Добро утро!
  Мако, аз пътувам всеки ден ,в Берковица е.Не е кой знае какво,20тина мин до половин час, зависи от трафика. Ние з ащерката го направихме,но от Бюрото по труда ни мотаят вече два месеца.Кандидатствахме по една програма , по която тя да започне работа. Има една дама, която се занимава с тези проекти и която не знае как се работи с програми, компютри и прочие и непрекъснато излиза отпуск или болничен. Греши, връщат ни заявления,но не искат да правят те корекции, а карат нас. И всяко едно ново нещо води до нов срок. Ето,днес звъня на шефката на бюрото, отговор нямам.  В обедната си почивка ще отида до там.Поне да разбера къде  егрешката,дали в нас или .....И всичко става по ел. път,за да се улеснят фирмите и гражданите, да няма бумащина и да са кратки срокове. Даа, кратки са -вече 2 месеца нямаме резултат.
   На моят си обект, къдети са работя  като титуляр, сега бачка колегата , който ме сменя.Той за оловин ден става и да е под надзор. Ама за толкоз време.....

# 636
  • София
Добро утро, Дами!
Моля ви днес стиснете едни палци, че малко здравословни проблеми с ММ,сега ще ходи на специалист и се надявам всичко да е наред, но ми е много притеснено.

# 637
Вале, знаеш, че сме сила! Веднага стискам палци за ТМ!
Добро утро, момичета.
Марулетка, да разбирам ли, че щерката вече не е колега на сина? И друго- хубавите неща освен, че стават бавно, стават и когато звездите ни го позволят. Та, не се ядосвай, че ви бавят. Така е трябвало да стане.
Хубав ден, момичета. Аз си чакам ММ от чужбината за дълга отпуска.

# 638
Стиснати палци имаш и от мен, Вале! Всичко ще е наред!

При нас събират багажа…. Не искам повече да чувам за багаж, местене и т.н.

# 639
  • при късмета
Добро утро!

Вале, стискам палци, всичко ще е наред
Смърфи, окончателно ли оставате тук, няма ли да го местят мъжа ти след известно време?
Мария, да се поглезите днес
марулета, бързо да се оправяте с бюрокрацията
Телефона ме събуди, утре ще ме събудят пак, ще сменят кабела на интернета и ТВ. Допивам си кафето и ще мисля какви ще ги върша

# 640
Добро утро! Вале, стискам силно палци!
Мари, вече не е колежка на сина , да. Прекият й шеф беше отвратителен като отношение към тях, тя единствено момиче в екипа. На еволюейшъните показва 95 процента успеваемост, той я нарича дебил. И работното време не я устройва, нямаше време за детето. А тя нее човек, който ще търпи такова отношение. Тя не е незаменима за фирмата, и те за нея.
   Относно това,че хубавите работи......тук не съм съгласна.Конкретно в този случай. Тук става въпрос за тотална некадърщина и непознаване на материята- компютърната програма, с която работят и европроектите,по които наемат хора и вземат пари. Както и да е, след вчерашен разговор с най-високо ниво,за 15 мин си свършиха работата,като се опитаха да си измият ръцете с нас. Но не стана.

# 641
Ма ко, засега твърдо сме си в БГ... поне за следващите няколко години. След това каквото дойде.

Вале, какво стана?

# 642
  • София
Ами....уж всичко е наред, но пак не ми е спокойно.
При рутинни изследвания излязоха много еритроцити в урината. Това се случи и преди две години, тогава откриха песъчинки и мина с един чай.
Днес беше на уролог. Многостаен щателен преглед му е направил на ехограф,всичко е наред, бъбреци, пикочен мехур, простата. И някакво изследване специално на простата, на някакъв уред. Всичко е точно.
Той деня преди даде урина много багаж носи, изнася Мими от общежитието. Доктора е казал, че това много влияе и никога да не вдига тежко преди изследвания на урина.
Сега ще пие пай това пак и след две седмици пак урина. Ако пак има еритроцити, ще ходи на ЯМР за по прецизно. И мен от това ме е много страх. Ужасно ме е страх да не би да има нещо лошо, знаете....направо не знам как ще издържа. Доктора е казал че нищо не го притеснява, но е добре да се види откъде идват еритроцитите.

# 643
   Относно това,че хубавите работи......тук не съм съгласна...
наемат хора и вземат пари. Както и да е, след вчерашен разговор с най-високо ниво,за 15 мин си свършиха работата,като се опитаха да си измият ръцете с нас.
Точно, де. Днес звездите са били благосклонни. Wink  Радвам се за щерката при тези факти.
Смърфи, за добро е.
Вале, всичко ще е ок.

# 644
Вале, отдъхни си. Щом лекарят не намира нещо притеснително, най-вероятно няма такова! Изчакай да минат тези две седмици.

Мария, мм си запазва позицията, просто ще е за БГ. Така или иначе тази рокада беше планирана отдавна с неговите шефове в централата, просто стана една година по-рано, заради промени с други негови колеги. Та положението дори е повече от добре. Wink ТМ върна ли се вече?

Днес взеха багажа тоест взеха 146 кашона с вещи. В последния ден ще вземат още малко неща. Въпросът на въпросите е какво ще ги правим и къде ще ги слагаме, хаха.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 06:58 от Смърфиетка

Общи условия

Активация на акаунт