Вагинални инфекции

• 799
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте аз съм на 31 години живея в Берлин и от три години имам хронични вагинални инфекции причинени от е-coli.
Моля ви, ако някой се е излекувал или може да ми даде съвет за специалист, който му е помогнал да ми пише. Благодаря предварително! Моята история на кратко започва с остър цистит, който личният ми лекар DE лекува без да пуснем изследвания на урината с ципрофлоксацин. Разбира се нямаше ефект! След това реших да търся специалисти чаках за час един месец, този период за тук даже е малък. Попаднах на какви ли не уролози всички ме лекуваха с антибиотици за 5 дни след резултати на стерилна урина в комбинация и с генеколожката ми в DE която ми е давала вагинални антибиотици и прибиотици. Тъй като бактерията се изолираше почти винаги и на двете места в редки случей на едното. Взимала съм и антибиотик нитрофорантион от 100мг за два месеца под схема. Ефекта винаги един и същ леко облекчение за около 20 дни но никога болката не изчезва напълно. Имам постоянен партниор от 10 години, който е бил изследван наравно с мен и при него всичко е било наред въпреки това е пиел лекарства за застраховане по-лекарско предписание. Реших че ще се лекувам в България, преминах през много перипети и там, правена ми е и цистускопия всичко е наред гледани са ми пикучния мехур у бъбреците 100 пъти всичко е добре и нормално. Последното лечение беше в края на ноември в болница ми слагаха мускулно гентамицин 4 дни и една банка противогъбично след болнипно взимах суметролим 10 дни + нитроксолин за един месец. И вагинални пробиотици гинуфилус който съм слагала много пъти. Пак съм със силни болки и парене и изглежда пак ще се прибирам към България. Моля ви кажете ми как да се излекувам каде да отида? Това не е нормален живот отчаяна съм до безкрай.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 18:50 от Не се сърди, човече

# 1
Както написах и в друга тема Е Коли идва във влагалището или лоша хигиена или от партньора след алтернативен секс (харесва ми този термин:innocent:). За съжаление за три години бактерията е станала резистентна и сега трябва по дълго лечение. Имаш нужда от антибиограма за се избере един антибиотик за лечение и един за опашка поне месец-два,През това време можеш си взимаш добавки да помогнеш на лечението. Хубаво е са спреш секса за  някакъв период докато са изчисти бактерията и после само с презерватив.

# 2
Хигиената е на високо ниво със сигурност не се е получила инфекцията от това. Алтернативен секс не съм правила никога и не смятам да правя. Сексуален живот нямам вече от почти една година докато се лекувам. Знам че е хронична инфекцията и лекарите го знаят. Била съм и на инжекций и на опашки повече от три месеца в момента също съм в такъв период. Моля, ако сте минали през това и сте се възтановили, кажете ми как се е получило или ме имформирайте за лекар, който ви е помогнал. Благодаря!

# 3
Хигиената е на високо ниво със сигурност не се е получила инфекцията от това. Алтернативен секс не съм правила никога и не смятам да правя. Сексуален живот нямам вече от почти една година докато се лекувам. Знам че е хронична инфекцията и лекарите го знаят. Била съм и на инжекций и на опашки повече от три месеца в момента също съм в такъв период. Моля, ако сте минали през това и сте се възтановили, кажете ми как се е получило или ме имформирайте за лекар, който ви е помогнал. Благодаря!
И аз страдам от цистит с Е. КОЛИ, по време на една от кризите бактерията се разви и влагалищно, това се получава от избитите лактобацили  и силно нарушение на на ph във влагалището, което също се получава от антибиотиците. И на мен не ми минаваше от антибиотиците, защото те не могат концентрирано да стигнат до влагалището. Мен ме оправиха от първият път в болница Надежда в София, там правят свещички по антибиограма, дадоха ми 10 свещички, аз не разбрах дали само вечер трябва да ги слагам и ги слагах и сутрин и вечер 5 дни, от тогава - 7 месеца, ходя редовно на микробиология и не се е изолирала до сега. Моите бяха от Амоксиклав-Аугументин. Важно е след това веднага да сложите лактобацили, защото аз не го направих и направих и гъбички и бактериална вагиноза. Въпреки всичко циститите не спряха, още се боря.

# 4
Здравейте, аз също живея в Берлин и знам за какво става на въпрос тук, относно здравната система.  Аз бих ви посъветвала да пробвате т.н. ваксини Уростим или  Уро ваксом по схема. Аз също се прибирам в БГ при здравословен проблем. Посетете уролог в БГ да ви изпише схема за тези ваксини. Успех с премахването на проблема.

# 5
Здравейте, аз също живея в Берлин и знам за какво става на въпрос тук, относно здравната система.  Аз бих ви посъветвала да пробвате т.н. ваксини Уростим или  Уро ваксом по схема. Аз също се прибирам в БГ при здравословен проблем. Посетете уролог в БГ да ви изпише схема за тези ваксини. Успех с премахването на проблема.
Започнала съм вече такъв тип лечение имам трима уролози който се занимават с мен в болница в София. И в Берлин минах през доста но не съм доволна. Вие имате ли подобен пробелм? Предполагам, че да. Ако, е така схемата ли беше начина по-който се излекувахте?

# 6
Цитат на: Emonka  link=topic=1727099.msg49184494#msg49184494 date=1737387024
Здравейте, аз също живея в Берлин и знам за какво става на въпрос тук, относно здравната система.  Аз бих ви посъветвала да пробвате т.н. ваксини Уростим или  Уро ваксом по схема. Аз също се прибирам в БГ при здравословен проблем. Посетете уролог в БГ да ви изпише схема за тези ваксини. Успех с премахването на проблема.
Започнала съм вече такъв тип лечение имам трима уролози който се занимават с мен в болница в София. И в Берлин минах през доста но не съм доволна. Вие имате ли подобен пробелм? Предполагам, че да. Ако, е така схемата ли беше начина по-който се излекувахте?

Не съм имала такъв проблем, но моя близка се оправи с Уростим. Обикновено свръхрастежа на определена бактерия, може да се дължи на друга бактерия. Изследвала ли сте се за Уреаплазми и Микоплазми? Те могат да са причинители за уро-вагинални инфекции. Давам ви линк. Там момичетата са много компетентни и могат да ви насочат към лекари и изследвания.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1700747

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 21:21 от Emonka

# 7
Цитат на: Emonka  link=topic=1727099.msg49184494#msg49184494 date=1737387024
Здравейте, аз също живея в Берлин и знам за какво става на въпрос тук, относно здравната система.  Аз бих ви посъветвала да пробвате т.н. ваксини Уростим или  Уро ваксом по схема. Аз също се прибирам в БГ при здравословен проблем. Посетете уролог в БГ да ви изпише схема за тези ваксини. Успех с премахването на проблема.

Не съм имала такъв проблем, но моя близка се оправи с Уростим. Обикновено свръхрастежа на определена бактерия, може да се дължи на друга бактерия. Изследвала ли сте се за Уреаплазми и Микоплазми? Те могат да са причинители за уро-вагинални инфекции. Давам ви линк. Там момичетата са много компетентни и могат да ви насочат към лекари и изследвания.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1700747
Благодаря за информацията! Знам статията даже съм си писала с някой от жените. Изследвала съм ги преди две години всичко беше наред, но пак имаше е coli. Сега ще пусна пак изследвания за микоплазма и уреоплазма. Изследвала съм и диабет с обременяване скоро. И това не е всичко е в нормите там.

Общи условия

Активация на акаунт