Истеричен плач през нощта

• 778
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте!

Малката е на година и два месеца и от около месец плаче през нощта. Имам предвид истерично викате, но без да се буди. Това се случва на всеки час и половина - два часа. Това продължава, докато не й се даде бутилка с мляко или в някои случаи вода или докато не я събудим.
Познати казват, че е от зъби, което има логика, но през деня и дневните дрямки няма никакъв проблем. Никнат 3-4 зъба в момента, но не би ли трябвало и през деня да е така? Нито плаче, нито вика - нищо. Само през нощта.
Пробваме с панадол и други мазила, уж за зъбите, но и това не помага.

Търся съвет от някой който се е сблъсквал с това Вече едвам се издържа.

# 1
  • Наблизо
Здравейте,

Според мен това се казва нощен терор.Предполагам детето ви е будно и много подвижно.
Случва се когато мозъкът не е достатъчно зрял ,за да обработи видяното и пипнатото през деня.В никакъв случай не трябва да я будите.Случва се само през нощта,защото тогава цикълът на съня е по-дълбок и логично по-дълъг.

# 2
Здравейте,

Според мен това се казва нощен терор.Предполагам детето ви е будно и много подвижно.
Случва се когато мозъкът не е достатъчно зрял ,за да обработи видяното и пипнатото през деня.В никакъв случай не трябва да я будите.Случва се само през нощта,защото тогава цикълът на съня е по-дълбок и логично по-дълъг.
Ами да. Не е от най-кротките бебета. Постоянно да отиде някъде да пипне, да бяга, да скача.
С 300 зора я преспиваме за дремките през деня.
И аз мислех, че може да е това, но където и да чета пише, терора започва в по късен етап, около 2 годинки.

# 3
  • Наблизо
Здравейте,

Ами да. Не е от най-кротките бебета. Постоянно да отиде някъде да пипне, да бяга, да скача.
С 300 зора я преспиваме за дремките през деня.
И аз мислех, че може да е това, но където и да чета пише, терора започва в по късен етап, около 2 годинки.
Ами не,познато бебе започна още на 8 месеца,защото проходи.Всички деца са различни.

# 4
  • Кърджали
Синът ми беше такова бебе. Всяка нощ имаше такива истерични ревове. Определено не бяха от зъби,.защото положението беше същото и като не му никнеха зъби. За мен беше странно че спи и реве (може би защото с кака му не ми се беше случвало). Взех го да спи при мен. Не, това не намали кризите с ревове, но поне не ставах от леглото по сто пъти на нощ.  Но е ревал буквално с часове. А ако вземе че се събуди, не заспиваше отново с часове.
Всичко приключи като с вълшебна пръчица като навърши 3 години. Изведнъж сякаш ревовете спряха. Върна си се да си спи в неговото легло също така изведнъж.

Самият той иначе си беше кротко бебе и все още кротко дете. Много емоционален, но по отношение на игрите си - много кротък, не е от дивеещите деца.

# 5
Колко дремки има през деня? Щом я приспивате трудно и нощния сън е неспокоен, може да няма нужда от толква дремки.

# 6
Колко дремки има през деня? Щом я приспивате трудно и нощния сън е неспокоен, може да няма нужда от толква дремки.
Бяха две, мислехме, че са й много и минахме на една - същото положение и сега е пак на две.
Общия дневен сън е два - два часа и 30 мин.

Проблема е, че й се спи. Търка очите, мига на парцали, но стане ли време за сън - катерене, въртете, чекнене и така 20-30 мин докато заспи.

# 7
  • София
Не й давайте вода.
На два месеца, предполагам е с две нощни хранения. Да не би млякото да не й стига?

# 8
Не й давайте вода.
На два месеца, предполагам е с две нощни хранения. Да не би млякото да не й стига?
На годинка и два месеца е - не на два месеца 🙃
Вода й даваме от доста време. Мляко не й се дава през деня - само през нощта и когато започне да плаче ( или по точно вика ) - по 3-4 пъти на нощ. Преди тези изблици си пиеше само веднъж мляко около 12-1 през нощта и това е.

# 9
  • София
Оооо, извинявам се, моя грешка - пропуснала съм годинката.

В такъв случай наистина е възможно да е от зъбите. Синът ми плачеше така при избиването на някои от зъбите. Само през нощта. Давах Панадол или Нурофен и се успокояваше. При него кучешките бяха много болезнени. През деня беше по-кисел, но нощем беше ужас.

# 10
Оооо, извинявам се, моя грешка - пропуснала съм годинката.

В такъв случай наистина е възможно да е от зъбите. Синът ми плачеше така при избиването на някои от зъбите. Само през нощта. Давах Панадол или Нурофен и се успокояваше. При него кучешките бяха много болезнени. През деня беше по-кисел, но нощем беше ужас.
Няма проблем, предположих. Тя малката има 16 зъба вече. Кучешките не ги усетихме. Останаха само 4 кътника и това е. За това си мисля, че не е от зъби… 😕
Нурофен не помага ама хич.

# 11
  • Кърджали
Аз както писах, моят беше така до 3 годишна възраст.
Сега с дистанцията на времето си го обяснявам с натрупаните емоции през деня. Той не е диване, но е много емоционален. И понеже все още няма как да ги обработи тези емоции - следват нощните истерии.
Както казах - като навърши три и по същото време що-горе проговори - рядко намаляха и спряха. /останаха едни други неща, които пак бяха свързани с емоциите, но тях ги израстна с още по-хубавото проговаряне/.
Та пишете, че дъщеря Ви е доста щура и игрива /което си е хубаво/. Та може би пак така - натрупани емоции през деня. Трябва да избият някъде. Никой не иска да е по този начин, ама пък и никой не пита...

# 12
Аз както писах, моят беше така до 3 годишна възраст.
Сега с дистанцията на времето си го обяснявам с натрупаните емоции през деня. Той не е диване, но е много емоционален. И понеже все още няма как да ги обработи тези емоции - следват нощните истерии.
Както казах - като навърши три и по същото време що-горе проговори - рядко намаляха и спряха. /останаха едни други неща, които пак бяха свързани с емоциите, но тях ги израстна с още по-хубавото проговаряне/.
Та пишете, че дъщеря Ви е доста щура и игрива /което си е хубаво/. Та може би пак така - натрупани емоции през деня. Трябва да избият някъде. Никой не иска да е по този начин, ама пък и никой не пита...
3 годинки… кажете ми, че поне с времето намалят, а не е така до края 🤣. Общо взето и аз мисля, ме е нещо такова.

# 13
  • Кърджали
Вашето може да не е като моето  Smile
До 3 годишна възраст иначе нощите, в които е спал без ревове мога да ги преброя на пръстите на едната ми ръка. А и както бях писала, ако не дай си Боже, се събуди, не заспиваше с часове - затова убивах всеки, който дори и карфица изпусне на пода Smiley

# 14
При нас беше дори по-тежък случай, нощния терор се започна от първия месец и продължи до около 4-та година. Само кърменето ме спасяване отчасти. Затова и го кърмих до 3 год. и половина. После пък имаше често кошмари и едва сега, на 12 год. се очовечи при спането.

Общи условия

Активация на акаунт