Отговори
# 15
Кърменето ако е само на кърма бебето, прави овулацията по-малко вероятна, но не и невъзможна. Но след като почти не се кърми бебето, значи има нормален цикъл и бременност може да стане.

Препоръчвам спирала, не презерватив. Медната спирала също е и най-добрата спешна контрацепция ако е поставена в рамките на 5 дни след половия акт

Ами да, аз искам и ще сложа спирала, но гинекологът каза, че трябва да минат 6 месеца и за това сме на презервативи до тогава.

# 16
  • София
Колко много деца са родени с това убеждение, защото намалянето на една вероятност не я нулира.
Спомената бременност при мен настъпи при кърмене на 3 часа и без нощна пауза.
Някаква вероятност не защитава всички жени от бременност. Нито разни изследвания и теории. От там насетне всеки преценява какви рискове е готов да приеме и колко деца може да отглежда.

# 17
Колко много деца са родени с това убеждение, защото намалянето на една вероятност не я нулира.
Някаква вероятност не защитава всички жени от бременност. Нито разни изследвания и теории. От там насетне всеки преценява какви рискове е готов да приеме и колко деца може да отглежда.

Добре, а не е ли рисково за втората бременност да е толкова скоро, защото четох, че докторите не препоръчват преди да са минали 8 месеца, защото при втората бременност може да настъпят усложнения и преждевременно раждане?

# 18
  • София
Зависи от много неща. При млада майка, естествено раждане и лекарско наблюдение, всичко е наред. Някои рискове си заслужават, особено когато си с определена репродуктивна диагноза и на двамата (всяко следващо дете ни е отнемало по около 7 години и по няколко процедури ин витро). Първото също отне няколко години и сериозно лечение.

# 19
Кърменето ако е само на кърма бебето, прави овулацията по-малко вероятна, но не и невъзможна. Но след като почти не се кърми бебето, значи има нормален цикъл и бременност може да стане.

Препоръчвам спирала, не презерватив. Медната спирала също е и най-добрата спешна контрацепция ако е поставена в рамките на 5 дни след половия акт

Ами да, аз искам и ще сложа спирала, но гинекологът каза, че трябва да минат 6 месеца и за това сме на презервативи до тогава.

Как 6 месеца, на мен ми я сложиха 8 седмици след секциото. Нов лекар.

Добре, а не е ли рисково за втората бременност да е толкова скоро, защото четох, че докторите не препоръчват преди да са минали 8 месеца, защото при втората бременност може да настъпят усложнения и преждевременно раждане?

Рисково е, зависи от това колко е важно за вас да имате второ толкова рано

# 20

Как 6 месеца, на мен ми я сложиха 8 седмици след секциото. Нов лекар.

Рисково е, зависи от това колко е важно за вас да имате второ толкова рано

Ама аз не съм секцио, а естествено

# 21
Тогава пък съвсем няма причина да се чака 6 месеца след раждането. Отидете при друг лекар, който ще ви я сложи, ако не искате бременност

# 22
Тогава пък съвсем няма причина да се чака 6 месеца след раждането. Отидете при друг лекар, който ще ви я сложи, ако не искате бременност

Чувала съм, че е така, защото влагалището не се е стеснило след раждането и може да падне

# 23

Чувала съм, че е така, защото влагалището не се е стеснило след раждането и може да падне

Това са глупости, спиралата не е във влагалището въобще. Тя е в матката. 8 седмици след раждането матката вече се е свила, а и шийката се е затворила. Няма никакъв проблем да се сложи спирала. Пак казвам, друг лекар

# 24
Здравейте, момичета! Преди да разберете, че сте бременни, усещахте ли подуване на корема и леки болки, сякаш всеки момент ще ви дойде? Какви бяха първите ви симптоми?

# 25
Аз да, но това е темата за непланиращи бебе. Има и тема за ранните признаци на бременност

# 26
Здравейте, паникьосала съм се нещо. Миналия месец пих ескапел, имахме с приятеля ми полов акт някъде преди овулация трябва да е било, по средата на цикъла и после си ми дойде на датата, беше нормален с изключение на това, че в дните когато ми е най-силен беше още по-силен. Само това. Този месец ми закъснява с 3 дни вече, а не съм имала полови контакти, приятелят ми замина на път. Започнах да се филмирам, може ли тогава това кървене случайно да е било от спонтанен аборт или нещо такова. Но не съм имала никакви оплаквания. Или се дължи на стрес, хормони закъсняването сега

# 27
Едва ли е бременност, но има само един начин да се разбере със сигурност - тест

# 28
За бременност досега не съм се тревожила, нали цветната бременност е с леко кървене. Моето беше нормален цикъл даже по-обилен(което четох че за ескапел е нормално).

# 29
Най-вероятно няма бременност, но има какви ли не случаи. При съмнение - тест.

Общи условия

Активация на акаунт