Отговори
# 30
Здравейте, мили мами!

Надявах се, че няма да стигна до нова положение да се чудя какво да правя и да треперя , но явно никой не е застрахован. Та, ето и историята ми накратко: щастлива мама съм на момченце на 1 годинка вече, но само аз си знам през какво съм преминала психически и физически, за да издържа цялата бременност. Преди него направих тежък спонтанен аборт в 5 месец и честно казано НЕ желая повече да преминавам през бременност (оказва се много тежко за мен изпитание). След като родих за тази една година почти не сме правили секс със съпруга ми (тука държа да вметна, че напоследък между нас се появиха доста проблеми и търкания, като цяло нещата между нас не вървят надобре) , но преди един месец в някакъв опит за затопляне на отношенията се случи случката (без предпазни средства, в момента се намирам в друга държава и така и не успях да намеря хапче за спешна контрацепция) и, за да е пълен цирка на мен ми закъснява вече с 4 дена, а реално сме говорили с него на тази тема, че ще се ограничим до едно детенце, с оглед финансовото ни състояние и други фактори, които биха ни затруднили… много съм ядосана и уплашена за неговата безотговорност… не съм сигурна, че сега ако направя тест ще излезне нещо, тъй като закъснението не е голямо. Изчетох доста теми тук, свързани с видове желани аборти, но изпитах нуждата да опиша и моята ситуация… мисля, че просто имам нужда от малко кураж и подкрепа 😞

# 31
Уринарен тест би засякъл бременност след 4 дни закъснение при редовен цикъл. Аз бих направила.

# 32
Направи си тест.
Стискам палци да е отрицателен и си сложи спирала за да нямаш такива проблеми и притеснения.
И малък съвет-не дръж  съпруга си на сухо през каквото и да преминавате.

# 33
Направи си тест.
Стискам палци да е отрицателен и си сложи спирала за да нямаш такива проблеми и притеснения.
И малък съвет-не дръж  съпруга си на сухо през каквото и да преминавате.

Рошелче, благодаря, че се включи, до колко са достоверни тези слухове , че  спиралата увеличава риска за образуване на миома (майка ми имаше миома и доста тежко изкара операцията и възстановяването)

# 34
Подкрепям за спирала и че тест вече ще покаже, ама какви са тези глупости да не държала мъжа си на сухо? Тя не е длъжна да спи с него, ако не иска. За да е приятно и за двамата, е важно отношенията да са добре и интимността да е желана и от двамата, а не жената "да не го държи на сухо". Какви са тези средновековни разбирания

# 35
Ех пак някой назидателно да се обади!!!
Казах го образно да си намерят пак път към сближаването.
Липсата на с*кс във връзката води до много проблеми ,а детенцето е само на 1 годинка!!!

Майка ми имаше голяма миома без никога да е ползвала спирала.И обикновено причината за нея е генетична предразположеност.

# 36
Предварително съжалявам за това, което ще прочетете! Здравейте! На 17г съм и много бих се радвала да получа мнение от вас, а ако може и от някой специалист. Цикълът ми идва в края на седмицата обикновено, да кажем 20-25. Правих го за пръв път миналия месец на 4. Кървя ми обилно до 17-18. Изглеждаше като цикъл и в последните дни имаше кафеникаво зацапване. Но вероятно не е цикъл, защото не може толкова да подрани и нямаше съсиреци. След това кървене нямах поява на цикъл същия месец. Сега сме дата 20, другия месец. Все още цикълът ми не е дошъл. По време на секса, той не успя да ме отвори напълно, защото ме боля. Не е и свършвал в мен. Мога ли да съм бременна? Защо цикъла ми не идва?(махнахме презерватива по време на акта, защото пречеше). В повечето случаи дори не успя да го вкара в мен, някак си тялото ми не го допускаше, но все пак се притеснявам. Знам, че ползването на предпазни средства е изключително важно, но му имах доверие и смятах, че това е по-доброто решение. Съжалявам за сторената грешка. Моля помогнете!

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 20:21 от nshkk

# 37
Да, възможно е първият път да не успее да те отвори напълно. Възможно е и след това да кървиш обилно. Трябвало е да посетиш лекар, ако е обилно кървенето могат да ти сложат инжекция. За бременност, както го описваш не, но посети гинеколог и обсъди с него/ нея проблема.
Не е изключено и междинен цикъл (на 14 дена) и да е съвпаднало по време след първия път.

# 38
Това "не ме е отворил напълно" е абсурдно. Ако го е вкарал веднъж вече работата е свършена. Ти не си консерва.

# 39
Възможно е да не е успял да проникне до край.

# 40
Той също използва тази фраза, тъй като не успя да го вкара целия.

# 41
Толкова е можел и той.

Не махайте презерватив, нямате никакъв опит, как така имате доверие.
Направете си тест за всички случай.

# 42
И следващия път използвайте лубрикант.

# 43
Майка ми ми е казвала, че с правилния човек всичко ще е наред. Затова и прецених, че няма да ми е нужно. Очевидно направих грешка и с подбора на човек. Ако съм достатъчно глупава да го направя отново с него със сигурност ще трябва да се въоръжа с лубрикант.

# 44
Винаги, винаги, винаги правете секс с презерватв! Ако му пречи - просто спрете секса. За ваше здраве, добруване и добро!

Хайде сега първо да направите един тест за бременост - ако те е срам  от аптекарката на близката и позната аптека - върви на друга. Кажи, че искаш тест и вземи какъвто и да е.
Теста се прави с първата урина сутрин. В него има купичка и лента. Пишкаш в купичката и потапяш теста. Чакаш указаното време и гледаш - две черти - бременна си, една черта - не си бременн.

Хайде, купи утре тест, направи го и да знаем че там няма проблеми т..е. няма бременост.  И ще мислим за следващата стъпка.

Общи условия

Активация на акаунт