Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 848
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Понеже късно към 22 вечерта се разви скандала още не сме го изкоментирали с ММ но категорично няма да оставя нещата в този им вариант. Относно ходенето при родителите ми, за съжаление са починали (така де баща ми) та не е опция. Стискам палци да се тропне по масата и тези хора да си научат най-после мястото, защото наистина вече ми идва в повече напрежението. Вие как сте, стига съм се оплаквала аз? ☺️

Късмет, стискай зъби, но не се оставяй! Тук сме да си помагаме. Оня едн и аз щях да изплискам легена, но момичетата успяха да ме успокоят. С теб сме и преживяваме подобни неща.

Иначе аз съм смешна. Извървях километър от болницата до автобусната спирка, че ми се досвидиха 10 лева за такси, а колата не мога да я изкарам от лед. Спах 4 часа да се възстановя Grinning Трудно ми е да се навеждам, ставам, седя Grinning Вече за клякане на земята, после трябва да се набирам на ръце да стана.

# 616
Аз взех да гладя дрешки...леле..гладя и си казвам, и на бебо му казах-  За първи и последен път те гладя хахаха  Joy легнах си малко да си почина, тя и ютията ще прегрее, много пипкава работа, ама и много сладко и мило ми е, та това ще ме крепи да края. Още поне на 2-3 пъти ще ги гладя, че ми става тежичко на корема да седя права

Симонка, стискам палци да се развият нещата при вас добре и да се спогодите някак, да си седнат на д-тата, да е мир и без напрежение.

# 617
Благодаря! И аз гладя само, че багажа за болницата, най-после се наканих да го събера вече. По списък уж бяха само нощници, чехли и тоалетни принадлежности, а като го гледам е все едно се изнасям за постоянно на Марс 🤣

# 618
Хайдеее, честито ни първо бебче в тематаааа🥰 Повлечен е крак!
@Анонимна, да ти е честит Kонстантин! 💙 Много здраве и щастие на цялото семейство! А на теб супер бързо възстановяване🥰

# 619
Симона, това е твоето бебе, твоето тяло и твоето преживяване! Тази мисъл ме спасява мен!.

Честито на Анонимна! Бъдете здрави!

Да се оплача след снощен скандал със семейството на ММ по повод къде ще раждам не съм мигнала и ми трепери всичко от нерви. По този повод има ли позволени успокоителни в това ни състояние или да се надявам до довечера да не разстрелям някого? 😤

# 620
Аз стоя и чакам, чакам за първи признаци вече. 😂 Както бях убедена, че ще изпреварим термина, сега си мисля вече, че ще се преносваме. /моя АГ ми цитира някаква статистика, че при първа бременност и момиченце, се преносвало/ Госпожицата само се протяга в корема ми и това е, стои си от лявата страна и не мърда.
Иначе все повече ми тежи всичко- ходене, домашни задължения, движа се със скоростта на костенурка. Всичко правя на почивки. Последно време трудно заспивам, трудно ставам сутрин. По сто часа се въртя докато аз се наместя, после тя да се намести. Всичко що е част на тялото ме боли, откакто спрях и магнезия цялото тяло ми е на иглички. Щях да правя упражнение за лесно естествено раждане, пробвах веднъж и честно казано нямам сили за тях. Забранено ми е ходенето където и да е било и си стоя вкъщи по цял ден.

# 621
Mariq878, мале и на мен няколко пъти ми го казаха това за преносването на първо момиченце, обаче днес на тоновете се поуспокоих май. Аг дори се изненада колко надолу е слезнала в сравнение с предния път. Дори в началото и отне време докато и намери тоновете. Каза, че след седмица вероятно ще се роди. Не че е гарантирала, но явно си знаят кога колко слизат надолу. Определено на този етап си тежи доста. Успявам да си върша нещата и без почивка, обаче после съм дроб🤣. А след упражнения дишам все едно съм копала

# 622
  • Варна
Аз днес бях на фризьор да ме боядисат и подстрижат, че после може би март месец. И аз се изморявам от всичко. И правя на почивки и следобед дремвам, вечер съответно късно заспивам.
Напоследък с никой не искам да се виждам и да ходя никъде. Някакви - близки разстояния от по 10-15 Мин от вкъщи ми се виждат невъзможни и далечни да ги извървя.
За гладенето и мен ми беше тежко. Гладих седнала, и пак проблем краката ми се подуваха. Ако знаех щях да започна доста по- рано тази дейност.

# 623
Честито, @Анонимна! Да бъде здраво и с късмет! На теб бързо възстановяване! 🎉🍀

Симона, нямат право да се налагат така. Твоето тяло е, твоето бебе, ти ще раждаш. В правото си си да направиш избора ти. Пожелавам ти сили да издържиш, а те да се осъзнаят малко и да си траят.

Аз почти съм приключила с гладенето, изпрах най-накрая 😅, че с това пране, простиране, сушилня ми се струваше, че край няма. Доста се уморявам иначе, усеща се, че края наближава. А от много часове гладене раменете и врата са ми камък.
Бях се притеснила и че няма да смогна, но за още 2-3 дни би трябвало да приключа.

# 624
Аз бебешките дрешки много бързо ги изгладих - нали са мънички, та се гладят супер бързо. Но пак след това ме боля кръста. Просто в напреднала бременност всяко натоварване си е мъка.
Сега имам да гладя втора доза и мисля да ползвам вашия трик и да гладя седнала Grinning

# 625
Момичета, аз днес съм вече 35 г.с. Още една седмица и влизам в деветия месец и аз.

Иначе снощи имахме гости до към 00:30-01:00  часа. Еййй, днес съм като препила. Цял ден не мога да се възстановя, чувствам се все едно имам тежък махмурлук. А днес… имаме други гости и сега готвя лазаня по най-дългата възможна рецепта Grinning в опита ни да се видим с всички, че после кой знае кога ще можем, наредихме страшна програма с мъжа ми.

Само киселините зверски ме мъчат. Имах си набор от действия, които ми помагаха, ама вече не. Не мога да спя като хората нито през нощта, нито през деня.

Това за преносването на момиченца много ме стресна Grinning моят термин е 21.02., но много искам да се роди в диапазона 02.02. - 19.02. И двамата с мъжа ми сме водолеи, а и мисля, че преносването ще ме изнерви много. Дано не е вярно Grinning

# 626
В интерес на истината, покрай баткото познавам вече доста хора с деца, а само за един случай на преносване знам. Повечето се раждат близо до термин,, но сякаш малко преди него е по-често срещано Simple Smile

# 627
Мен също ме е страх от преносване, няма да имам търпението и нервите 😅 Настроила съм се, че ще е по-рано, та сама си се прецаквам, май-май. Пък и си представям как всеки ден роднините ще питат “роди ли вече”, такива неща колко обичам… за това и само на най-близките сме казвали датата, да ги сведем до минимума.
Ще бъда като Рейчъл, ако не и по-зле 😃

# 628
Моето първо момиченце се роди 16 дни преди термин. Това с преносването,ако е първа бременност с момиче ми звучи малко като това с киселините и косата на бебето,пълна щуротия. Няма закономерност за тези неща,някакви суеверия са по-скоро.

# 629
За косата и киселините категорично мога да кажа, че не е вярно. Още на втората фетална я видяхме с доста коса (ще видим как ще се роди), но не съм имала нито 1 ден киселини. Както и вече не мисля за вярно това за качването на кг. Все ми казваха, че с момче се расте само на корем, а с момиче се наливаш навсякъде. Е, качих само на корем, дори ръцете и краката не ми се подуха, въпреки, че бях сигурна, че ще се надуя ( склонна съм към задържане на вода). А в началото на бременността много ми се пиеше фреш портокал и всички ми казваха, че щом търся кисело, ще е момче. Е, не познаха🤣 Определено си има изключения за всичко

Общи условия

Активация на акаунт