Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 865
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Тия хора акъл нямат. Какъв им е проблема с болницата?

Моите свекъри надуваха тъпан да съм раждала в бившата Тина Киркова, даже развиваха теории, че много ларж го раздаваме с частна болница. Grinning Ама аз раждам веднъж и смятам, че си заслужава да се чувствам ОК на място, на което на мен ми е комфортно.
Аз да питам те ли ще ви поемат раждането, че се бъркат?🤔

# 601
Нямам думи, тези хора 🧠 нямат ли.
Точно на финала, когато трябва да си изключително спокойна, както за себе си, така и за детето, което очакваш. Избора си е изцяло твой, не разбирам хората, които се бъркат непрекъснато. Ти ще раждаш, важното е ти да се чувстваш спокойна и сигурна за мястото, където ще го направиш. Дори и да си събереш багаж, губещите от цялата ситуация са те, а не ти!
Дишай и се успокой.
Да се оплача след снощен скандал със семейството на ММ по повод къде ще раждам не съм мигнала и ми трепери всичко от нерви. По този повод има ли позволени успокоителни в това ни състояние или да се надявам до довечера да не разстрелям някого? 😤

# 602
Мъжът ти нищо ли не им каза? То това е голямо безобразие… наистина нямат акъл. Не е тяхна работата да се месят във вашите решения като семейство. Те не са фактор за нищо.

Стреляй.
От сега ги постави на място. И ще се успокоиш без лекарства.
Че ми идва да съм вулгарна...хахаха

Да се оплача след снощен скандал със семейството на ММ по повод къде ще раждам не съм мигнала и ми трепери всичко от нерви. По този повод има ли позволени успокоителни в това ни състояние или да се надявам до довечера да не разстрелям някого? 😤

А те нещата ескалираха до там да ми обясняват да си събирам багажа и със все детето да вървя на майната си с извинение... така че не знам как точно ще успея да си успокоя нервите. А съм две-три седмици преди термин и последното до което ми е да си търся квартири и т.н...абе някакъв тотален филм на ужасите...🫤

# 603
Ех значии какви хора има не истина..ум не ми побира как разсъждават, ако изобщо го правят. Опитай някак да се успокоиш и да не ги мислиш, те не са важни. 2 с.л майната му и мисли за бебо Hug Ние стигнахме дотам да не си говориме с бащата на мм, направо съм се преродила оттогава! С някои хора няма друга оправия.. майка му ми прави мили очички, но е късно либе за китка. Сърбайте си попарата сега.

# 604
А те нещата ескалираха до там да ми обясняват да си събирам багажа и със все детето да вървя на майната си с извинение... така че не знам как точно ще успея да си успокоя нервите. А съм две-три седмици преди термин и последното до което ми е да си търся квартири и т.н...абе някакъв тотален филм на ужасите...🫤
Ами събери си ги и наистина отиди при вашите. Стрес и нерви не са ок за бебето. Неговото здраве е приоритет в момента.
А мъжът ти, не че нещо, но защо не е поставил родителите си на мястото им?

# 605
Ама я да си гледат работата. Това си е ваше решение. Аз отбих всички хора дето ме напрягат - роднини, или не. Не съм се карала - просто избягвам комуникация. Малко остана, нямаме нужда от напрежение точно в момента. Ти си си го носила бебето, ти ще раждаш - ти си решаваш къде.

# 606
За мен това е домашно насилие. Не е нормално. То само като се погледне колко хора страдат по Коледа, защото не им се занимава с роднински истории... Аз също понякога страдах. Сега май не ми пука. Наранявам и не ги мисля.
Като ви чета последните дни, ми се плаче.
Това е жестокостта.
Значи при мен няма мъж, няма второ мнение, няма свекър и свекърва, и знаете ли колко ми е спокойно? Вярно солена е сметката, детето ще е без баща, ама ми е спокойно и изживявам всеки момент с удоволствие.

# 607
Момичета, раждането беше планово секцио в 37+6. От операцията не усетих почти нищо, само докато извадят бебето беше голямо дърпане, но никаква болка.
Упойката обаче не ми понесе и успях да повърна два пъти на операционната. 😆 В моя защита аз им казах, че ми се гади, те викат “дишай дълбоко, докато не извадим бебето нищо не може да слагаме допълнително, за да не му вредим”.

Като ме вкараха в реанимация след операцията ми пуснаха 2 банки окситоцин, за да се прибере матката. Сложиха ми и тежест на корема със същата цел. Докато не ме пусна упойката бях добре, после обачее с контракциите доста болка събрах.

Сега ми сложиха болкоуспокояващи и вече всичко е наред, дори успявам да де раздвижвам в леглото. Пускам и свивам крака, отварям, затварям. За да ми е по-лесно да се изправя утре.

Та това е общо взето. Не е лека операция, обаче резултата си заслужава. Както казах по-горе - когато видях бебчето изобщо забравих, че съм на операционна маса, и че операцията продължава.

Успех на всички, няма страшно. Всичко минава бързо. ❤

# 608
Момичета, раждането беше планово секцио в 37+6. От операцията не усетих почти нищо, само докато извадят бебето беше голямо дърпане, но никаква болка.
Упойката обаче не ми понесе и успях да повърна два пъти на операционната. 😆 В моя защита аз им казах, че ми се гади, те викат “дишай дълбоко, докато не извадим бебето нищо не може да слагаме допълнително, за да не му вредим”.

Като ме вкараха в реанимация след операцията ми пуснаха 2 банки окситоцин, за да се прибере матката. Сложиха ми и тежест на корема със същата цел. Докато не ме пусна упойката бях добре, после обачее с контракциите доста болка събрах.

Сега ми сложиха болкоуспокояващи и вече всичко е наред, дори успявам да де раздвижвам в леглото. Пускам и свивам крака, отварям, затварям. За да ми е по-лесно да се изправя утре.

Та това е общо взето. Не е лека операция, обаче резултата си заслужава. Както казах по-горе - когато видях бебчето изобщо забравих, че съм на операционна маса, и че операцията продължава.

Колко измерваха бебето на ехографа? В тази седмица не трябва ли да е повече като кг? Извинявай че питам но горе долу в тази седмица ще е и моето

# 609
Един въпрос, че тези гестационни седмици не мога да ги оправям. Днес съм 35+2. Това значи ли, че съм в 36 г.с., сиреч в деветия месец?

# 610
Един въпрос, че тези гестационни седмици не мога да ги оправям. Днес съм 35+2. Това значи ли, че съм в 36 г.с., сиреч в деветия месец?
В 36 си, но не е завършена. Гледа се завършена седмица.

# 611
Ние си вървяхме назад с 10 дни от край време. 2600 го измериха вчера, тоест 50 грама разлика е дал само ехографа. 😊

Колко измерваха бебето на ехографа? В тази седмица не трябва ли да е повече като кг? Извинявай че питам но горе долу в тази седмица ще е и моето

# 612
Анонимна - честита рожба! Да сте живи и здрави! Продължавай да пишеш как сте и какво става. За нас с първи деца това е ценен опит!

Ти нещо спомена за Враца, тъкмо си викам тези субекти трябва да са от моя край и се сетих. Щеше да има трупове, ако се бяха опитали на мен да говорят така. Лесно е да се каже, ама си го премести в другия крачол и скръцни на мъжа ти. Твоя работа е къде и как ще раждаш, дори не е негова.

Аз започнах да чувам мърморене от роднини за епидуралната (не било истинско раждане, какво се втелясвам, ние младите прекаляваме с капризите, едно време не е имало такива изгъзици - па са си раждали), ама рязко смениха темата, като попитах те ли плащат. Имам възможност и за 300 лева ще си платя. Нека съм безкомпромисна, луда, груба и скандалджийка, ама няма да ми се качват на главата. Оня ден се опитаха, ама не стана.

За нещастие житейските събития, било то хубави или лоши, не чакат да родим и се случват. АГ каза може Валидол и мента глог валериан. Нека да не е всеки ден обаче.

# 613
Разбира се, ще ви информирам, когато мога. Бебчо е добре, пуснали са го на кислород, защото е мъничък. Трябва да го пробват по някое време и без, за да видят как се адаптира. Ще пиша, ако имам информация. 😊
Анонимна - честита рожба! Да сте живи и здрави! Продължавай да пишеш как сте и какво става. За нас с първи деца това е ценен опит!

Ти нещо спомена за Враца, тъкмо си викам тези субекти трябва да са от моя край и се сетих. Щеше да има трупове, ако се бяха опитали на мен да говорят така. Лесно е да се каже, ама си го премести в другия крачол и скръцни на мъжа ти. Твоя работа е къде и как ще раждаш, дори не е негова.

Аз започнах да чувам мърморене от роднини за епидуралната (не било истинско раждане, какво се втелясвам, ние младите прекаляваме с капризите, едно време не е имало такива изгъзици - па са си раждали), ама рязко смениха темата, като попитах те ли плащат. Имам възможност и за 300 лева ще си платя. Нека съм безкомпромисна, луда, груба и скандалджийка, ама няма да ми се качват на главата. Оня ден се опитаха, ама не стана.

За нещастие житейските събития, било то хубави или лоши, не чакат да родим и се случват. АГ каза може Валидол и мента глог валериан. Нека да не е всеки ден обаче.

# 614
Понеже късно към 22 вечерта се разви скандала още не сме го изкоментирали с ММ но категорично няма да оставя нещата в този им вариант. Относно ходенето при родителите ми, за съжаление са починали (така де баща ми) та не е опция. Стискам палци да се тропне по масата и тези хора да си научат най-после мястото, защото наистина вече ми идва в повече напрежението. Вие как сте, стига съм се оплаквала аз? ☺️

Общи условия

Активация на акаунт