Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 624
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
Аз направо съм супер възмутена от това, което чета. Жалко е, че повечето “светила” не са лекари, а търговци. Аз съм по ЗК и не се следя на частно, просто защото няма смисъл. Една ст не ми е взел АГ за преглед, всички изследвания, които се покриват от ЗК за бременни минават от там. Единствено съм си платила за два болнични листа преди 45-дневния, защото минават през комисия по 30лв и едно мерене на тонове в болницата от 20лв, чак бях изненадана че е толкова малко, защото някой беше споделил 50-60лв. Наистина си заслужава лошия отзив тази госпожа!
О напълно си си права. Аз доста си опатих от тази жена. Едно, че не ми следеше бременността като хората, сума проблеми ми създаде. Второ, че на всеки преглед ми взимаше пари колкото на частно, а уж по каса ме следеше. И трето, три пъти ме вкарва в болница без причина, за да източи пари и от касата.
Изчаквам да родя и ще и напиша и името, за да излиза в търсачката с лоши отзиви, за да не се опарят и други момичета.
Жалкото е, че не живея в София и тя се води една от най-добрите в областта, а всъщност е пълен търговец, който не се интересува от здравето на пациентите си.
Подобна е на тази, да. Нямам я качена в еЗдраве. Само направлението за хоспитализация е там. 😅
Дано все пак и това моето свърши работа. 😆
Благодаря за отговора.

Според мен ще ти свърши. Но да, стоматолог ми е задържал на цялата фамилия сините книжки, за да пише всяка година пломби на баща ми, дето нямаше нито един зъб в устата. Личната на наще също правеше безброй шмекерии и надписваше "щото така сме се разбрали с майка ти", а като и поисках да и даде направление за кръвни, щото беше зле, каза да ходя на частно. Малко ми е деликатна темата за лекари, които мамят толкова очевадно и нагло.

Извинявай, че така рязко реагирам и казвам да се подават сигнали и че е нередно нейното поведение.

# 16
О напълно си си права. Аз доста си опатих от тази жена. Едно, че не ми следеше бременността като хората, сума проблеми ми създаде. Второ, че на всеки преглед ми взимаше пари колкото на частно, а уж по каса ме следеше. И трето, три пъти ме вкарва в болница без причина, за да източи пари и от касата.
Изчаквам да родя и ще и напиша и името, за да излиза в търсачката с лоши отзиви, за да не се опарят и други момичета.
Жалкото е, че не живея в София и тя се води една от най-добрите в областта, а всъщност е пълен търговец, който не се интересува от здравето на пациентите си.

Как по здравна, ама доплащаш по 70-100 лева на преглед? Фактури искала ли си? (лъжеш, че ти трябва за допълнително здравно) Безочлива да не казвам каква...

Аз повече няма да се оплаквам от моето следене...

# 17
Единствено касови бележки ми даваше. Взимаше ми по 160 лв. повечето пъти, когато ме е гледала на ехограф в частния кабинет. В кабинета по ЗК ми взимаше между 50 и 100. Забравих да спомена, че за да влезеш при нея на преглед чакаш едни задължителни 2 часа, 2 часа и половина, защото винаги и изостава графика.
Представете си бременни в 7,8 или 9 месец седят 2 часа и половина в един студен коридор и чакат да ги извикат по име.
Просто наистина беше пълна пародия, единствената причина, поради която не я смених, беше, че наистина нямаше при кого да отида да ме следи по каса, за да ми оправя болничните. (Аз съм в болничен от самото начало).
От както ходя в София хем плащам по по-малко пари, хем това чакане го няма. А да не говорим за хилядите пропуски от нейна страна, за които доктора беше без думи просто.

Как по здравна, ама доплащаш по 70-100 лева на преглед? Фактури искала ли си? (лъжеш, че ти трябва за допълнително здравно) Безочлива да не казвам каква...

Аз повече няма да се оплаквам от моето следене...

# 18
И мен много приятелки ме питаха как така не съм по ЗК и защо не се възползвам. Този кошмар няма да си го причиня, първо че се претупва, второ заради ей такива схеми. Честно казано, при бременността най-скъпи са ФМ и раждането. Дали ще се спестят едни 200-300 лв от прегледи при АГ за мен лично изобщо не трябва да е въпрос на обсъждане...

# 19
Единствено касови бележки ми даваше. Взимаше ми по 160 лв. повечето пъти, когато ме е гледала на ехограф в частния кабинет. В кабинета по ЗК ми взимаше между 50 и 100. Забравих да спомена, че за да влезеш при нея на преглед чакаш едни задължителни 2 часа, 2 часа и половина, защото винаги и изостава графика.
Представете си бременни в 7,8 или 9 месец седят 2 часа и половина в един студен коридор и чакат да ги извикат по име.
Просто наистина беше пълна пародия, единствената причина, поради която не я смених, беше, че наистина нямаше при кого да отида да ме следи по каса, за да ми оправя болничните. (Аз съм в болничен от самото начало).
От както ходя в София хем плащам по по-малко пари, хем това чакане го няма. А да не говорим за хилядите пропуски от нейна страна, за които доктора беше без думи просто.

Аз ходих по частните кабинети доста места, повече от 70-90 лева за нормален преглед не съм дала. (изследвания не ги броим). Само ФМ бяха при наистина скъп специалист, дето се чака и т.н. по 180-200 лева. Тази е и за медиите. Дори и в Марковс нямат такива цени на преглед. Съжалявам за изпитаните ти неудобства.

# 20
Може би зависи къде се следиш, на частно само с един преглед и изледвания ми струваше 420лв..дали си плащаш или не, няма значение за качеството, важното е да попаднеш на Човек, който няма да те цица само. Всеки преглед струва между 80 и 120лв..та реших да сменя по едно време и съм в държавна болница.
Минимум 1000лв за проследяване на частно..

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 18:00 от InYan238

# 21
InYan238 Много си права, че е много важно да попаднеш на човек. Гинеколога, който посещавам принципно работи в държавна болница и отделно има частен кабинет, в който не работи със ЗК. Той ме насочи към проследяващия ме АГ с думите “няма смисъл да идваш на частно и да плащаш, при положение че си здравно осигурена”. Нито веднъж не ме е “претупал”, прегледите не са ми по-малко от минимум 30мин, два пъти ме е приемал в извънработно време за преглед по спешност, винаги отговаря в рамките на 10-15мин, не пропуска да направи замервания, на които повечето питаха на “вас мерили ли са ви”.
А относно мнението за Държавните болници вече си го изказах, от първо лице нито веднъж не съм видяла нещо лошо. Посещавала съм Спешно в частна клиника, в което получих същото отношение, което получих и в държавната болница.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 18:10 от Mariq878

# 22
Нали..даже, тъй като съм обикаляла доста частните покрай инвитро процедурите, съм доста разочарована и от отношение и от всичко общо взето като сметна и колко пари ми е струвало..но човешкия фактор си остава водещ. Бих си плащала, ако имам възможност и имам доверие и отношение. Може би не съм случила аз.

Иначе от опитните мами има ли някоя да е ползвала на c@ngaroo стерилизатора 3в1 и дали е добра покупка? С 25% намаление го взех к0мсед, имат сега до 7ми това намаление, ако искате да се възползвате. Питам, защото все още мога да го върна, но не ми се дават повече пари..и дано има положителни отзиви Grinning

# 23
Нали..даже, тъй като съм обикаляла доста частните покрай инвитро процедурите, съм доста разочарована и от отношение и от всичко общо взето като сметна и колко пари ми е струвало..но човешкия фактор си остава водещ. Бих си плащала, ако имам възможност и имам доверие и отношение. Може би не съм случила аз.

Иначе от опитните мами има ли някоя да е ползвала на c@ngaroo стерилизатора 3в1 и дали е добра покупка? С 25% намаление го взех к0мсед, имат сега до 7ми това намаление, ако искате да се възползвате. Питам, защото все още мога да го върна, но не ми се дават повече пари..и дано има положителни отзиви Grinning

Аз съм го ползвала същия и бях много доволна. Даже в началото на захранването приготвях зеленчуците в него под пара🙂

# 24
Като заговорихме по тази тема, има ли друга като мен която се следи по ЗК и от 30ста седмица всеки преглед плаща ехографа, както и тоновете? Лекарката държи всеки преглед да минавам и през тонове. Общо оттук до края на бременността давам по 70 лв за преглед. Като сега ходя през 2 седмици, а от 36ста седмица ще ходя всяка седмица. И това нормално ли е според вас, питам защото наистина не знам и се зачудих след като видях какво сте коментирали?
Моята АГ не работи в болница, ами си има кабинет и изражда в няколко частни. Simple Smile

# 25
  • България
Аз също предпочитам да ходя на частно обикновено в София или Плевен, дори преди бременността имам повече попадения откъм отношение и резултати. Тъй като не намерих специалист с опит с диабет тип 1, който да не ми говори как имали жени със захар 30 и родили здрави бебета.

Напълно съм съгласна с KPP в този случай. Последните месеци само се водя по ЗК, защото така се разбрах с доктора от МД, за да не се разкарвам за всяко изследване до София. Но се съветвам с него, с ендокриноложката от същата болница и съм правила всички важни изследвания като фетална кардиология и ФМ в София само.

Tddd21, не, питах и двамата АГ (МД и локално) и казаха, че щом няма определена причина защо да се следи, няма нужда от тонове всяка седмица. Плащам ехограф само на частно, а при другата по ЗК си доплащам за някои кръвни изследвания в лабораторията.

# 26
InYan238 Аз взех същия, препоръча ми го позната. Вчера го измих, утре ще го пробвам, да стерилизирам шишетата за клиниката, изглежда много лесен за употреба.

Аз се следя по ЗК в 36г.с. моят АГ ме преглежда в неговия МЦ, който е частен, но работи със ЗК и отделно в болницата. При мен няма такова нещо, като да си плащам за прегледа след определена седмица или ехографа. Предполагам, че ако се наложи отново на тонове да ходя до болницата, ще си плащам за тях там, но както споменах цената е 20лв. Според мен това, което е казала не е нормално.
Като заговорихме по тази тема, има ли друга като мен която се следи по ЗК и от 30ста седмица всеки преглед плаща ехографа, както и тоновете? Лекарката държи всеки преглед да минавам и през тонове. Общо оттук до края на бременността давам по 70 лв за преглед. Като сега ходя през 2 седмици, а от 36ста седмица ще ходя всяка седмица. И това нормално ли е според вас, питам защото наистина не знам и се зачудих след като видях какво сте коментирали?
Моята АГ не работи в болница, ами си има кабинет и изражда в няколко частни. Simple Smile

# 27
Доколкото знам по ЗК има само 4 ехографа за цялата бременност, тоновете също мисля се плащат.  На мен ми взеха пари за последния ехограф само (падаше се пети) и сега плащам по 40 лв за тонове, започнахме ги от 34 г.с. .

За стерилизатора - и аз взех същия, харесаха ми и опциите за зеленчуци и яйца , така че се надявам да влезе в употреба.

# 28
  • Варна
Аз също се следя по ЗК. Доволна съм.
Още в началото ми обясниха, че са няколко прегледа по каса 4 и няколко платени 2 всъщтност.
 Тоновете също плащам от 32 гс са и са през седмица.
Плащам такса  и когато ми вземат материал за изследване.
Сега ще ги сметна до тук колко лв са 280 лв. без пренатален, фетална и фетЕхо.

# 29
И аз взех същият стерилизатор , тамън приключих с първият опит със стерилизирането на шишенцата и частите на помпата .На пръв поглед е лесен за употреба и доста бърз в рамките на 6,7 мин е програмата .

Общи условия

Активация на акаунт