Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 626
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Как разбирате по колко мл вода слагате в стерилизатора? Моя го почистих и пробвах. Единия път явно съм наляла повече вода и работи около 12 минути. Иначе е 7-8.
Друго да ви питам- кога ви е последният преглед при следящия АГ, в коя седмица? Минахте ли го? Какво се разбрахте, даде ли ви насоки?

# 31
Как разбирате по колко мл вода слагате в стерилизатора? Моя го почистих и пробвах. Единия път явно съм наляла повече вода и работи около 12 минути. Иначе е 7-8.
Друго да ви питам- кога ви е последният преглед при следящия АГ, в коя седмица? Минахте ли го? Какво се разбрахте, даде ли ви насоки?
При мен последния преглед се пада в 37+5, седмица преди датата ми за секцио.

# 32
Вътре в моя има мерилка и в инструкцията мисля, че пишеше 80мл, не повече.
За последния преглед ще питам сега на 08.01.
Аз със сигурност имам много повече от 4 прегледа с ехограф, може и да си е преценка на самия лекар.

# 33
  • Варна
Вътре в моя има мерилка и в инструкцията мисля, че пишеше 80мл, не повече.
За последния преглед ще питам сега на 08.01.
Аз със сигурност имам много повече от 4 прегледа с ехограф, може и да си е преценка на самия лекар.

С платените 2 и първичен и вторичен за цялата бременност излизат 8, отделно фетални и др, та общо взето всеки месец.
Ааа мерилка, ясно… моя е ползван и явно за това няма.

# 34
Следващия ми преглед е в 36+5 когато и ще обсъдим махането на шевовете и раждането. Ако след свалянето им не тръгне раждане в рамките на 24 ч,ще ме вика всяка седмица до термин.
По препоръка и аз взех същия стерилизатор,мисля че ще останем доволни.

# 35
Момичета, чета как някои от вас си плащат допълнително за прегледите и по ЗК и се потресох. Анонимна, тази твоята лекарка наистина е за сигнал до касата, не я оставяй да вилнее така и с други бременни.

# 36
Момичета вие ядете ли риба? Днес вечерях малко Лаврак и не знам дали се дължи на това, но бебето не спира да рита, много е активно, не знам да се притеснявам ли или просто не му се спи.. 😬

# 37
Харесала му е рибката. И моето се активизира основно вечер след 12 ч.

# 38
Харесала му е рибката. И моето се активизира основно вечер след 12 ч.
Макар че след нея си хапнах и малко сладко, може и на това да се дължи🤔😀

# 39
Всяка седмица задължително ям поне веднъж риба. Тя трябва да е в менюто за бременни. И при мен бебчо при определени храни започва да ритка. Според мен му идва прилив на енергия

# 40
От сладкото е 100 про. Доста ги активизира. Даже си спомням преди може би месец някъде се бях притеснила, защото цяла сутрин и до към 14 ч. изобщо не бях усетила бебето. Побутвах си корема много пъти, но нищо. И тъкмо бях в дилема дали да ходя до болницата, когато се сетих да хапна няколко парчета черен шоколад. Веднага се активизира.

# 41
Аз се следя по ЗК и до момента не съм платила и 1стотинка (изключвам феталните). АГ си ме следи всеки месец, като съм имала и по 2 посещения в месеца. За изследвания ми издаваше направления за всички(пкк, микробиологии, очен и ендокринолог) отново не съм плащала нищо. Другата седмица започваме с тоновете (36г.с) и за тях знам, че се плащат, но не знам по колко.

# 42
За пореден път сега (през третия триместър) се събуждам и цялата съм вир вода мокра. Това нормално ли е?

# 43
И аз от няколко сутрини съм така. И ме обливат вълни. Според мен е ат наближаващото раждане и хормоните.
Отделно, аз вече едвам дишам, буквално. Предполагам и при вас е така. Бебчо стигна до под гърдите и притиска диафрагмата и хич не е приятно, понякога и лека паника ме обзема от това, че буквално нямам въздух, но каквото такова Simple Smile

Преди някой беше питал за фурми, ананас и час от листа от малина. Не знам дали помагат или са инста глупости, но си взех, понеже обичам и трите неща. Отделно извадих и топката и се движа колкото въздух ми стига. Качвам се по стълбите до 5тия етаж вече, вместо по асансьора и въобще, смятам да вдигна активността на макс - хем за по-лесно раждане, хем за тонус, хем да започна да връщам форма, че това сърце закърня и мускулите също, а имам бебе да гледам след няколко седмици Grin
Ще видим и с мъжа как ще е с интимността, вече ни е разрешено Grin
Хубавото е, че и да съм гладна, не мога вече да изяждам повече от една салата или една супа на хранене, защото буквално се препълвам и започвам с извинение да повръщам все едно от преяждане. Но гледам да хапвам малки порции по-често и то само полезна храна, за да има за бебчо. Иначе, ако беше за мен - щях само веднъж на ден да се храня, то ми е неприятно чак...

# 44
Много често и аз се будя така, вероятно КРР е права, че е от хормоните

А пък риба не знам защо, но хич ни ми е добре след като хапна. Едно чувство все едно нещо ми е заседнало в гърлото ми остава, много странно. От месец не съм яла. Дано витамините компенсират поне малко

За пореден път сега (през третия триместър) се събуждам и цялата съм вир вода мокра. Това нормално ли е?
о често ми се случва и азта се събудя

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 07:45 от InYan238

Общи условия

Активация на акаунт