Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 31 251
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Все едно ми описа ежедневието. 😂 До преди няколко седмици имах синдрома на гнезденето, оправях всичко. Все още го имам, обаче нямам енергията от тогава.
Сега буквално ставам, ям, спя, после пак ям и пак спя. 🤣
А някоя имала ли е странен и необясним прилив на енергия около 32-33 гс? Тия дни от сутринта до към 18-19 ч съм доста по-свежа като изключа стяганията в корема и тежестта, и пишкането. Последните дни ходим в парка по 5-6 км, после 50тина мин тренировка си правя привечер, домакинствам си. Е, после вечерта се трупясвам като простреляна с всички екстри и дискомфорт, ама определено съм по-свежа от предните седмици.

И аз се обливам в пот нощем. Спя леко облечена, стаята не се отоплява, но явно е от хормоните. Имам и доста главоболия от известно време. Предимно рано сутрин.

Аз бях така до 32ра... колко софри и шетане направих... Сега ставам, ям, спя за час, ставам, ям, спя 3 часа, после пак и пак Grinning Като спящо новородено еднорог съм, само дето не ставам по два пъти на нощ да ям, а само по веднъж Grinning

# 61
Все едно ми описа ежедневието. 😂 До преди няколко седмици имах синдрома на гнезденето, оправях всичко. Все още го имам, обаче нямам енергията от тогава.
Сега буквално ставам, ям, спя, после пак ям и пак спя. 🤣

Чакайй, забравих, ходя и до тоалетна!

# 62
Тъкмо мислех как трябва спешно да си пусна изследвания, че толкова спане не може да е нормално Grinning вече си имам сутрешна и следобедна дрямка, с една не става ;D

# 63
Да ви завиди човек за съня! Аз пък хич не мога да спя добре, откакто влязох в трети триместър, и съм постоянно уморена.

# 64
Какво от третия триместър от двете чертички не знам какво е това нощен сън 😂. Добре, че имам дългогодишен тренинг с малко сън и не се чувствам като парцал. Вечер ставам средно по около 3-4 пъти да пишкам. Сутрин в 8 вече съм будна / смисъл откакто си останах вкъщи/ иначе всеки ден в 6:30 ставах за работа. Прилив на енергия рядко имам, но при мен е дисциплина трябва да се свърши нещо, искам не искам, уморена неуморена ставам и го правя. Иначе и аз си дремвам следобед пред телевизора за по 15-20мин или вечер като пуснем някой филм и ми се отразява ободряващо.
За тези помощи изобщо не знам дали да се пробваме. Едното ми образование е счетоводство и одит, не съм го работила основно отгоре отгоре, каквото е било необходимо за работа. Като почнах да ги чета и ме заболя главата има тема тук Майчино счетоводство, задавате въпрос и много бързо отговарят там. ММ е с английски договор съответно и да го осигуряват там на минимално каквато и да е сумата ще я минем . Въпреки че засега нямаме все още сключен брак, оставихме го за след като родя . Знам че има и еднократна помощ за раждане от общината и документите се подават директно там. По спомен с акт за раждане и мисля, че няма някакви условия а всеки я получава.

# 65
Уикенда бяхме на почивка с мъжа ми в Рила и чак се качихме пеша до хижа Мальовица, толкова енергия имам Grinning не че 7 км по принцип са нещо кой знае какво, ама като вземеш предвид денивелацията до горе, моите +12 кг и разместеният ми център на тежестта, съм доста горда със себе си хаха

Даже мислех, че след това ще съм разглобена, но почти нямам мускулна треска. Иначе съм 33+3 г.с. Вкъщи почти всичко е готово, цялата детска стая е готова, остана прането, което ще се случва утре. Имам и да довърша някои неща по чантата за болницата.

Много исках последните два месеца да зачестя йогата за бременни, но инструкторката ми е бременна и й започна болничният и не са намерили заместник. Надявам се скоро да намеря класове, които да ми вършат работа, тъй като си е част от подготовката за нормалното раждане, за което съм се настроила. Ако имате препоръки за студио, кажете, аз ходя в yoga vibe.

А някоя имала ли е странен и необясним прилив на енергия около 32-33 гс? Тия дни от сутринта до към 18-19 ч съм доста по-свежа като изключа стяганията в корема и тежестта, и пишкането. Последните дни ходим в парка по 5-6 км, после 50тина мин тренировка си правя привечер, домакинствам си. Е, после вечерта се трупясвам като простреляна с всички екстри и дискомфорт, ама определено съм по-свежа от предните седмици.

И аз се обливам в пот нощем. Спя леко облечена, стаята не се отоплява, но явно е от хормоните. Имам и доста главоболия от известно време. Предимно рано сутрин.

# 66
Аз от два месеца почти изобщо не спя вечерта и наваксвам през деня. Свикнала съм на малко сън, но заради бебето искам да наваксвам и гледам през деня поне да поспивам.

Иначе енергия имам, но е душевна Grin, тялото ми е... Толкова исках да тренирам и да се движа през тази бременност, а с тъпите контракции закърнях. Сега, една разходка с кучето и едно изкачване до петия етаж и ми побеляват устните удома, пред припадък съм направо...
Не съм свикнала, аз съм активен и трениращ човек, надявам се бързо да се възстановя, че трябват сили и енергия за бебчо Heart

Вие правите ли някакви упражнения за по-лесно раждане? Аз мисля да започна, но приемам препоръки за нещо от youtube. После мисля, след раждането да започна веднага за възстановяване на диастаза и такова дъно (pelvic floor), май и колан ще нося. Дали имате препоръки за специалист, че в инстаграм е пълно, но не ми се доверьвя на всеки

# 67
Момичета имам много глупав въпрос.
След като стерилизирате шишетата и помпата за болницата, в какво ще ги сложите, за да ги пренесете с багажа? 🤔

# 68
  • Варна
Момичета имам много глупав въпрос.
След като стерилизирате шишетата и помпата за болницата, в какво ще ги сложите, за да ги пренесете с багажа? 🤔
Точно по този въпрос питах приятелка… каза просто в плик за еднократна у-ба. Шишето ( биберона) си е защитено с капачка.

# 69
Има пликчета за стерилизиране за микровълнова. Може и в такова.

# 70
Моите няма.да ги опаковам отсега, ще ми ги донесе ММ направо в болницата като ме настанят в стаята.

# 71
Здравейте,
Снощи попаднах на това видео за 7 упражнения полезни при естествено раждане. Споделям го с вас, може да е в полза на някой.
https://www.facebook.com/share/r/14z75G8sSx/?mibextid=wwXIfr

# 72
И аз го видях сутринта, но се чудех от коя седмица могат да се правят. Аз едното го правих несъзнателно, че ми се схващаше кръста, обаче от както ми казаха, че ми е скъсена шийката, не смея.

# 73
В коментарите, доктора е отговорил от 36г.с..

И аз го видях сутринта, но се чудех от коя седмица могат да се правят. Аз едното го правих несъзнателно, че ми се схващаше кръста, обаче от както ми казаха, че ми е скъсена шийката, не смея.

# 74
Аз да попитам има ли майки от Враца в темата, понеже сравнително скоро се завърнах в града и ще се радвам да има после с кого да си общувам покрай бебчето? ☺️🫶

Общи условия

Активация на акаунт