Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 31 275
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!

Въпрос до момичетата с планирано секцио. Колко дни преди термин са ви казали да си избирате дата? Simple Smile

# 76
Моята дата се пада 37+5 г.с.
Здравейте!

Въпрос до момичетата с планирано секцио. Колко дни преди термин са ви казали да си избирате дата? Simple Smile

# 77
# 78
  • България
Здравейте!

На мен ми казаха след навършена 36 г.с. и докторът ми даде 2 дати, от които да си избера.

# 79
Супер, благодаря ви! Предстои ми да избирам дата затова ми беше интересно какво да очаквам.

# 80
  • Варна
Супер, благодаря ви! Предстои ми да избирам дата затова ми беше интересно какво да очаквам.
При термин  09.02. ми каза след 20.01. да избирам.

# 81
На мен ми дадоха късна дата - 39 г.с.

# 82
  • Варна
Аз ще съм в 38+ седмица и даже се притесняваме, че е късно и може да подрани малкия човек. Ще видим…

# 83
На нас ни казаха до 10 дена преди термин , което при нас се пада 38+5 и малко се притесняваме да не тръгне господина по рано , че сме доста далеко от болницата

# 84
Привет,
Виж студията на Salt & Art на Светла Иванова, има избор за класове.

Уикенда бяхме на почивка с мъжа ми в Рила и чак се качихме пеша до хижа Мальовица, толкова енергия имам Grinning не че 7 км по принцип са нещо кой знае какво, ама като вземеш предвид денивелацията до горе, моите +12 кг и разместеният ми център на тежестта, съм доста горда със себе си хаха

Даже мислех, че след това ще съм разглобена, но почти нямам мускулна треска. Иначе съм 33+3 г.с. Вкъщи почти всичко е готово, цялата детска стая е готова, остана прането, което ще се случва утре. Имам и да довърша някои неща по чантата за болницата.

Много исках последните два месеца да зачестя йогата за бременни, но инструкторката ми е бременна и й започна болничният и не са намерили заместник. Надявам се скоро да намеря класове, които да ми вършат работа, тъй като си е част от подготовката за нормалното раждане, за което съм се настроила. Ако имате препоръки за студио, кажете, аз ходя в yoga vibe.

А някоя имала ли е странен и необясним прилив на енергия около 32-33 гс? Тия дни от сутринта до към 18-19 ч съм доста по-свежа като изключа стяганията в корема и тежестта, и пишкането. Последните дни ходим в парка по 5-6 км, после 50тина мин тренировка си правя привечер, домакинствам си. Е, после вечерта се трупясвам като простреляна с всички екстри и дискомфорт, ама определено съм по-свежа от предните седмици.

И аз се обливам в пот нощем. Спя леко облечена, стаята не се отоплява, но явно е от хормоните. Имам и доста главоболия от известно време. Предимно рано сутрин.

# 85
Здравейте, включвам се с въпрос и съм притеснена. Днес бях на лекар в 33та седмица съм, а бебчето върви за 34седмица и 5дни.
Притесни ми размерите на главата, че се води за 36таседмица, а в см 9,9см, а пък нормата 33та е до 8,5см.
Правих си фетална морфология както и пренатален тест всичко винаги е било наред.
Има ли при вас такива цифри.
Лекарката нищо не каза, освен че по-голяма.

# 86
Здравейте, включвам се с въпрос и съм притеснена. Днес бях на лекар в 33та седмица съм, а бебчето върви за 34седмица и 5дни.
Притесни ми размерите на главата, че се води за 36таседмица, а в см 9,9см, а пък нормата 33та е до 8,5см.
Правих си фетална морфология както и пренатален тест всичко винаги е било наред.
Има ли при вас такива цифри.
Лекарката нищо не каза, освен че по-голяма.

Ако имаше нещо притеснително лекарката щеше да ти каже, според мен. Аз не знам за размери на главичката и нищо не ми е казвала, утре съм на преглед и ще попитам. Моя позната заради това и предложиха секцио, защото главичката на бебето е по-голяма. Сега бебчето и е страхотно на 1г., няма някаква аномалия или голяма главичка.

# 87
Kriistiina и аз съм в 33 г.с., вчера бях на преглед където ще раждам и при мен главичката излезе голяма, не ми каза нищо. Бях й споделила преди притесненията ми, че отдавна бебето е с по около седмица напред, но ми каза, че гледа теглото как е, което излезе около 50%. Ще ти кажат, ако има нещо, не се притеснявай.

Момичета, на някоя от вас налагало ли й се да ходи на зъболекар скоро? Почна да ме боли един от вчера, лека е болката, но не знам колко време ще държи, предполагам, че е за пломба. И сега се чудя какво да правя 🫣

# 88
В началото на втория триместър започнаха да ме болят няколко зъба, два от които просто е невъзможно. Бях на зъболекар и се оказа, че всичко е ок и е от самата бременност. Понеже се оголвали венците около зъбите и стават по-чувствителни. Препоръча ми да сменя пастата за зъби с такава за силно чувствителни. Сега в края на третия отново започнаха да ме болят. Просто бебчо изсмуква всичкия калций, желязо, магнезий, общо взето всичко.
Kriistiina и аз съм в 33 г.с., вчера бях на преглед където ще раждам и при мен главичката излезе голяма, не ми каза нищо. Бях й споделила преди притесненията ми, че отдавна бебето е с по около седмица напред, но ми каза, че гледа теглото как е, което излезе около 50%. Ще ти кажат, ако има нещо, не се притеснявай.

Момичета, на някоя от вас налагало ли й се да ходи на зъболекар скоро? Почна да ме боли един от вчера, лека е болката, но не знам колко време ще държи, предполагам, че е за пломба. И сега се чудя какво да правя 🫣

# 89
Аз имам един въпрос с креватчетата на бебетата. Имам непромокаем чаршаф за матрака и отделно нормален чаршаф. Първо слагам протектора и после обикновения чаршаф или само на протектора да спят децата ?

Общи условия

Активация на акаунт