Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 369
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, проверяват ли ви шийката при прегледите вагинално за разкритие или не. В 32ра седмица съм почти, но онзи ден имах кафеникаво зацапване, посетих АГ казаха, че няма разкритие, но е от шийката и да лежа повече, вчера нямах нищо, но днес пак при забърсване имаше малко жълтеникаво кафяво зацапване и направо се чудя какво да правя. Не успяха да измерят шийката не се виждала добре на коремния. Прегледът ми при наблюдаващия АГ е след седмица. Притеснява ме че още е рано. Също че трябва да родя секцио заради медицински причини, а където съм избрала нямат неонатология, най близката е на час път от там. Усещам че започва да ме обзема паника...Disappointed

# 106
Благодаря! Вие как сте всички, киселините и среднощните будувания са налице при мен до 5ч абсурд да заспя по какъвто и да било начин. Отделно се наливам с газирана вода, за да спрат, но не спират и повръщам всичко, което съм изяла. Явно така ще е докрая... Също лицето ми се е подуло и краката ми също, вода ли задържам толкова много или просто съм наддала на кг и аз вече не знам...

Днес съм на 3та фетална и очаквам бебетата да ги видим с нетърпение в Клиника Марковс и да ни кажат, че всичко е окей с тях и са наддали въпреки, моите връщания на поръчката постоянно.

Ако не броим паниката, че не са ми пускали изследвания за алергии, секрет и т.н, а термина наближава всичко е наред при мен. Болките си ги има, но си пия магнезия и се настройвам психически за самото раждане вече. ☺️

# 107
Аз съм почти 34 г.с. И все още нямам подуване.

Но киселините ми бяха и са огромен проблем.  В момента комбинацията, която сравнително работи при мен, е:

1) ядене на често по малко;
2) намаляване на порцията на вечеря, за да се избегне преяждане;
3) газирана вода (Михалково) с вечерята и след вечеря;
4) един гавискон непосредствено след ядене; и един като лягам или през нощта, ако се събудя с киселини;
5) гледам между вечерята и лягането на има поне 3-4 часа, колкото повече, толкова по-добре;
6) използвам възглавницата за бременни в комбинация с моята, за да вдигна главата на по-високо;
7) предимно спя на лява страна, тъй като на дясна се получава рефлукс.

Откакто правя тези неща съм доста по-добре, не е съвсем без хич, ама това е положението…

# 108
37г.с. също ме мъчи безсъние, заспивам трудно, будя се по няколко пъти, за да ходя да пишкам.
Киселините ми спряха, но откакто ми увеличиха дозата на Магнезий и започнах магнерот, имам чувството че задържам все повече вода и сутрин като стана имам изтръпвания не само в пръстите на ръцете, но и ходилата, все едно се забиват хиляди иглички.
От самото начало съм на утрогестан вагинално заради кафеникаво зацапване на два пъти, моето също беше от шийката на матката. Аз съм със скъсена шийка от може 2 сесмици, вагинален преглед ми правеха на 29.12 за разкритие след контракциите. Тъй като на предходния беше мисля 2,5см. Доктора ми каза повече лежане.
Изследванията за прием в болницата ще ги пуснат сега към края, четох че трябва да са с давност поне 6 месеца. Ако ви приемат по спешност по-рано ще ви ги направят в болницата.

# 109
37г.с. също ме мъчи безсъние, заспивам трудно, будя се по няколко пъти, за да ходя да пишкам.
Киселините ми спряха, но откакто ми увеличиха дозата на Магнезий и започнах магнерот, имам чувството че задържам все повече вода и сутрин като стана имам изтръпвания не само в пръстите на ръцете, но и ходилата, все едно се забиват хиляди иглички.
От самото начало съм на утрогестан вагинално заради кафеникаво зацапване на два пъти, моето също беше от шийката на матката. Аз съм със скъсена шийка от може 2 сесмици, вагинален преглед ми правеха на 29.12 за разкритие след контракциите. Тъй като на предходния беше мисля 2,5см. Доктора ми каза повече лежане.
Изследванията за прием в болницата ще ги пуснат сега към края, четох че трябва да са с давност поне 6 месеца. Ако ви приемат по спешност по-рано ще ви ги направят в болницата.

Не си ли спряла магнезия все още? Аз също влизам в 37 г.с. и ми казаха да спирам всякакви витамини и магнезия също🤔

# 110
И на мен ми се случва да повръщам след хранене и киселините последните две седмици са отврат. 34+4 съм и се чувствам толкова огромна и подута,че все едно и за храна нямам място. А качените кг са на половина сравнени с първата ми бременност,тогава качих 20 и се подух много в прасците и глезените.

Относно рентгеновата снимка ясно,че не е препоръчително да се прави,но когато се налага  просто трябва и толкова. Инфекция на зъб може да доведе до други усложнения, включително и на плода. Дават ти да разпишеш декларация,същото е ако кърмиш и ми сложиха две оловни жилетки една върху друга плюс яка за врата. Съвременните уреди не са като едно време и е само на един зъб,обясниха ми че при панорамните облъчването е много по-голямо.
Аз се съгласих и предпочетох да ми излекуват зъба сега,защото родя ли и почна ли да кърмя в тялото съвсем не остава калций и проблемите със зъбите се изострят за дни. Страх ме е от зъболекари и не исках да се стресирам и да ми намалее кърмата. И така,кой както си реши.

# 111
Момичета днес ми беше последния преглед. Ще оставя малко информация и насоки, които получих от моя доктор, може да ви е полезна. Бебка е 2,85кг за момента.🩷 Прогнозата за самото раждане, очаква се да е 3кг, което е много добре за естествено раждане. Околоплодни води, плацента, кръвоток, сърдечен ритъм, всичко е идеално и в норми. Минаваме вече на ниво чакане и болница. Издаде ми направлението за хоспитализация.

- За болницата /държавна, предполагам и частните/ амбулаторната карта не е необходима. Отпаднала е поне от три години, тъй като всичко вече е електронно и в системата. Просто списъците не били актуализирани.
- Носиш си цялата документация, през цялото проследяване, важни са първите и последните изследвания, моите са актуални и няма да ми се наложи да правя нови.
- При нас има опция предродилна зала, от която мисля да се възползвам / плаща се допълнително /. Придружител може да е с вас до момента на раждането и след това още 2 часа след него. Не е необходимо предварително записване, казваш си на място. При нас казаха, че изобщо не е необходимо да се минава на регистратури. Директно си се качваме в АГ отделението.
- При контракции те включват на обезболяващи, задължително. При самото раждане може да поискаш упойка, стига да има анестезиолог, ако е в работно време има по 3-4ма в отделението, но ако е дежурство са  толкова за цялата болница.
- BlackAngelll реално утре влизам в 37г.с. и от днес спирам всичко-утрогестан, диаспорал, магнерот.
- Упражненията, които са подходящи за раждане могат да се започнат, ще бъдат в голям плюс. Това, че шийката е скъсена не е проблем, тъй като вече се минава на фаза раждане.
- Kristiina беше питала за размера на главичката, при нас е 9,2 в момента. За естествено раждане се приема нормално до 9,5, при 10 вече е задължително секцио.
- Шишета, които се носят в болницата трябва да са измите. На място се стерилизират и се носят при всяко хранене.
- В болницата след раждането ще получим насоки за- къпане, сменяне на памперси, кърмене.
- Хубаво е личния лекар и педиатъра да са едно и също лице- получих препоръки за няколко,  като всичките минават на домашно посещение след изписването.
Надявам се да съм била полезна.

# 112
И аз се включвам да споделя как мина 3тата фетална при Проф.Марков. Бебетата вървят по 2кила горе долу всяко. Каза че си отговаряли по кг на 32г.с, в която съм и днес. Но за близнаци били едри и големи бебета и всяко ще излезе накрая с по 3кила, така че ми препоръча секцио. Но понеже са разположени главично и двете вече и нямат опция да се обърнат никаква, ще реша с моя АГ как ще процедираме - искам естествено раждане като цяло и ако няма усложнения. Главите им са вече 9.2 и 9.8см, което каза, че за естествено раждане почти няма как да се говори с тези големи размери на главите. Препоръчително е за да нямало усложнения да ги вадим в 36 или 37г.с, което ще рече, че февруари месец излизат, мърдане няма. Шийката ми е 3 и нещо, запазена отвсякъде и ако тя издържи до тези гестационни седмици, ще е добре, но ако тя поддаде бебе 1, което е вече на шийката ми с главата и я бута, директно ще тръгне да излиза по-рано. Каза също така,че за близнаци вървят доста големи бебетата и то не поради причината, че съм като кг много, а че и двамата сме високи и едри по 1,70 и 1,90 родители. Пулсовете им са по 140bpm.

Единствено аз самата се притеснявам, понеже каза, че на бебе 2 пъпната връв се е увила около вратлето. Ако сте имали такива бременности кажете могат ли да се родят естествено при това положение или задължително секцио ще се наложи и няма да могат да я оправят връвта? И другото, знаете ли някъде на този документ от феталната къде пише колко сантиметра вървят от крачето до главичката?

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 14:12 от tennis_coach

# 113
Аз бях на предпоследен преглед, май...
34+6 г.с.
Взех си документите за раждането. Остана направлението, но него ще ми го издадат следващия път.
Запис на тонове от днес и всяка седмица. Следващата ЖК - след 2 седмици.
Добре е бебето- 2660 г. С прогноза да качи минимум 1кг до термин.Главичката е 9см. Каза, че си отговаря на седмицата, просто върви тежичко... Simple Smile
Шийката този път не я виждам в разпечатката, не съм и питала.  Плацентата ми е 1- 2степен.
Циклогест и Алеракт спрях миналата седмица.
Имам магнерот до събота. Няма да купувам нов.
Продължавам с протеините. Общия белтък ми е малко под долна граница.
Направих си и изследвания кръв и урина. Сифилис е задължителен - при мен вече не беше актуален. И микробиол. ми взеха.

Иначе не съм подута. Нямам каквито и да било неразположение. Доста добре се чувствам. Става ми леко тъжно, че свършва този период, но...

# 114
  • София
Здравейте, момичета. Аз съм в 35 гс. Кога се започва меренето на тонове? На преглед съм след г/д седмица. АГ каза, че тогава ще говорим и за раждането. Първото ми дете е родено през цезарово сечение, та предполагам (а и бих искала) отново да е така. Не знам дали е задължително да "избирам" екип в такъв случай или си чакаме само да тръгне...

# 115
Здравейте, момичета. Аз съм в 35 гс. Кога се започва меренето на тонове? На преглед съм след г/д седмица. АГ каза, че тогава ще говорим и за раждането. Първото ми дете е родено през цезарово сечение, та предполагам (а и бих искала) отново да е така. Не знам дали е задължително да "избирам" екип в такъв случай или си чакаме само да тръгне...
За тоновете явно всеки АГ преценява, аз съм почти 32 Ра седмица и ми казаха в края на месеца което ще е 34-35 седмица, но другата седмица имам час при наблюдаващия и ще видя той какво ще каже за тоновете.
За секциото също с първото съм секцио и тогава бяха казали след две години няма проблем да е секцио пак, но съм чела коментари даже и в по-кратък срок правят, явно пак зависи от разни неща.
За избор на екип в клиниката където съм избрала няма избор, защото е малка болница държавна и със сигурност операцията ще извърши наблюдаващия. При мен пак ще е секцио по медицински причини. Ако си в болница, където не е само доки което си решила, но пък държиш на него, ще трябва избор, иначе който се падне по график..

# 116
За тоновете е индивидуално според мен и АГ, което те следи. Повечето момичета тук бяха започнали, а аз го питах дали няма да ги мерим. Каза, че е излишно предвид, че всичко е наред. Мериха ми ги инцидентно на 29.12 в 36г.с. защото имах контракции.

# 117
  • София
Нямам претенции кой ще извърши секциото, защото смятам че в болницата, която съм избрала всички са специалисти - Тина Киркова. Първият път пак не съм избирала. Но ще говоря с АГ.

# 118
Моето момченце беше с два пъти увита,АГ каза че от значение е дали е затегната или не. Но ме увери,че естествено раждане може да се случи.На последния преглед беше само с един път увита и то хлабаво.

Единствено аз самата се притеснявам, понеже каза, че на бебе 2 пъпната връв се е увила около вратлето. Ако сте имали такива бременности кажете могат ли да се родят естествено при това положение или задължително секцио ще се наложи и няма да могат да я оправят връвта? И другото, знаете ли някъде на този документ от феталната къде пише колко сантиметра вървят от крачето до главичката?

# 119
Ох, супер дано да е с хлабаво увита и да си имам естественото раждане. От другата седмица съм на тонове вече когато ще съм в 33г.с и до 36г.с или 37г.с трябва да сме ги изкарали бебетата, така ми казаха, ако не излязат по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт