Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 334
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
И на мен следващия път ми е последен преглед. Но вече съм 36 г.с. + 4 дни.

За увитата пъпната връв - сестра ми се роди така и имаше доста проблеми. Аз не бих рискувала.

# 121
Здравейте!

Днес бях на лекар и ми каза да избирам дата след 16сти за секциото. Терминът ми е на 23ти. Не е ли много късно, според вас, или само на мен така ми се струва?

# 122
  • Варна
Здравейте!

Днес бях на лекар и ми каза да избирам дата след 16сти за секциото. Терминът ми е на 23ти. Не е ли много късно, според вас, или само на мен така ми се струва?
Не знам… как ги изчисляват.
На мен при термин 09.02. ми каза да избирам след 20.01. избрах 30.01. но малко го притесни, че ще ми е тежко на мен до тогава, не че нещо каза има проблем с датата. Та в твоя случай явно е ок.
На 13.01. съм на преглед ще се уговоря с него ако тръгне по- ранно раждане да знам какво да правя.

# 123
И аз това се зачудих, не е ли много късно. Защото това си е в 39та седмица..

# 124
Тук в Испания секциото го планират в 39-та седмица, та си точно по този стандарт.
Така или иначе не се безпокой. Лекарят ти е преценил кое е най-доброто за теб и бебето. А, ако тръгне по-рано, ще направят спешно секцио.

# 125
Аз споделих вече, че и на мен дадоха дата в началото на 39-та седмица и аз лично съм много доволна. Колкото по-дълго стои вътре да дебелее и да се развива,  толкова по-добре за.мен. 
Това, че имаме късна дата не значи, че ако тръгне самичко по-рано няма да го извадят Wink така че според мен няма прекалено късна дата, ако е била прекалено късна просто няма да я дочакаме.

# 126
И аз днес бях на преглед. Термина ми е на 21.02 и направо ми предложиха дата 07.02. Тогава ще съм 38 + 3

Здравейте!

# 127
Добро утро 🍀
С колко пакета памперси ще се запасите е началото. Мисля да са на pampers premium care 1 и гледам в емаг има много добри боксове. Например видях такъв от 156 бр за 59лв. Въобще не съм наясно, много ли са за начало? 🤔
Чета колко много неща ви искат в болниците и колко много приготвяте. 🙄 В Дева Мария в Бургас голяма част се осигурява от болницата, единствено ще си взема моя помпа,понеже там били ръчни. Всичко стерилизират там.

# 128
Добро утро 🍀
С колко пакета памперси ще се запасите е началото. Мисля да са на pampers premium care 1 и гледам в емаг има много добри боксове. Например видях такъв от 156 бр за 59лв. Въобще не съм наясно, много ли са за начало? 🤔
Чета колко много неща ви искат в болниците и колко много приготвяте. 🙄 В Дева Мария в Бургас голяма част се осигурява от болницата, единствено ще си взема моя помпа,понеже там били ръчни. Всичко стерилизират там.
На мен почти нищо не ми искат, само неща за мен основно.
Относно памперсите, гледам да не се хвърлям на големи количества, а имам малки пакети на поне 2-3 вида, за да видим отначало кое ще се понесе на бебето.
Аз също мислех за памперс и направо кашон, защото излиза по-изгодно, но ако не се понесе, както има и такива случаи после трябва да ги подаря или продам по групите, а с малко бебе едва ли ще ми се занимава с това😬

# 129
Добро утро 😊
На мен една позната ми препоръча английски да взема Мама миа, но се оказа че магазина в който ни прати не ги внасяли вече и може само онлайн да се намерят. От там съответно ни препоръчаха други английски Little Angels. Взели сме 1 пакет 1-ца, вътре са 72бр 2-3,5-4кг и мисля че бяха 23лв не повече. Не сме взимали количества, защото бебето може да не ги хареса, може да направи някаква алергична реакция, няма как да сме сигурни и с кг с които ще появи, колко бързо ще започне да качва. Памперсите ги оставихме в движение. За болницата в списъка ни пише 1 пакет и е много относително. Има пакети с различни бройки. В книгата, която четох за бременността пишеше, че при новородени смяната е около 8 пъти на ден. Сега се чудя целия ли да го нося или половината.
Бях приготвила помпата и я махнах от багажа, въпреки че я няма в списъка, четох че кърмата тръгва нещо като към 3,5 ден, ако се наложи ММ ще я донесе и аз не бих ползвала обща помпа, дори да се стерилизира.

Добро утро 🍀

# 130
Цитат на: Zuchero link=topic=1727407.msg49122067#msg49122067[b
[/b] date=1736395112]
Добро утро 🍀
Zuchero, ти в Девата ли ще раждаш и при кой доктор. По спомен май бяхме с еднакъв термин и сега с леглови режим. И аз съм се насочила към същата болница.
А не, редактирам, сега се върнах назад в темата, не сме на една дата. Simple Smile

# 131
  • Варна
Моят термин е 06.02, секциото ще е на 20.01. И аз се притеснявам да не е късно, защото бебето върви напред от самото начало. Днес съм на преглед и отново ще обсъдим това.

# 132
Памперсите ги оставихме в движение. За болницата в списъка ни пише 1 пакет и е много относително. Има пакети с различни бройки. В книгата, която четох за бременността пишеше, че при новородени смяната е около 8 пъти на ден. Сега се чудя целия ли да го нося или половината.

Пакетът с памперси за болницата трябва да е неотварян. Няма как да занесете половината.

# 133
Моят термин е 06.02, секциото ще е на 20.01. И аз се притеснявам да не е късно, защото бебето върви напред от самото начало. Днес съм на преглед и отново ще обсъдим това.
Плановото секцио нали се прави 10 дни преди термин? Тоест Вашата дата трябва да е към 27-28.01., а вие сте почти 14 дни по-рано от термина или аз не смятам правилно🤔
Това, че върви малко по-голямо май не е предпоставка за притеснения, че може да не си изчака датата🤔 моето бебе също върви по рано с 3-4 дни, но не са ми сменяли датата на термина за сега и на феталната доктора ни каза,че е нормално и няма нужда от притеснения. На последния преглед другата седмица ще питам пак

# 134
Памперси съм взела съвсем малко - 2 пакета 2-5 кг размер 1 (общо 48 броя) и 2 пакета размер 2 (общо 84 броя). Не мисля да взимам повече, чак след като се роди бебето, за да видим какво ще му понесе. Иначе се харчат много бързо, около 10-12 памперса на ден, така че реално с най-малкия размер съм подсигурена само за 4 дни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт