Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 044
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря Ви за куража момичета. Вярвам, че всички ще се похвалим много скоро с хубави новини.
Моята дата е за 17.01. 😊

Още не съм оправила нещата за бебчо, багажа ми не е готов. 🤣 Утре ще се възползвам от ММ, като не е на работа да довършим с чистенето и бърсането на прах и да започна да подреждам за бебчо. Дано събера сили и моя багаж да оправя, че така ми е напрегнато. 😅

# 256
  • Варна
И на мен ми е напрегнато, само искам да дочакам датата. Утре и ние ще разпъваме матрака, ще оправям кошарата, количката ще сглобим. Багажа ми е готов на 90%, на бебето багажа на 100%. Малко ми е такова на тръни съм всяка нощ да не стане нещо. В 36+4 гс съм...

# 257
Абсолютно те разбирам. От както финализирахме датата не мога да спя спокойно, вълнувам се и в същото време го мисля да не тръгне по-рано нещо.
Все се каня да оправя нещата, обаче сама ми е трудно, а ММ е постоянно на работа. Искам утре да приключим всичко и да си отдъхна от задълженията поне. 😄

# 258
  • България
Ако е удобно да попита, при вас кяква е точно причината за секцио? И аз съм с диабет и поне за момента, ако съм секцио няма да е заради диабета или поне аз не знам..

Моето желязо е 15.1 при реф. 6.6-34, а феритинът е 34.4 при 13-150.

Докторът ми каза да пия Сорбифер по 1 таблетка след ядене вечер до секциото. За след това ще видим.

Иначе шийката ми не е мръднала и ако нямах диабет, щях да съм естествено.

До последно не знаех какво ще е, но на последния преглед при д-р Ибрям от МД се оказа, че съм изпуснала високи стойности на кръвната захар. Аз съм с диабет тип 1 с инсулини и почти през цялата бременност се борих с ниска захар, която е опасна за плода. Ли не успях да реагирам когато се обърна палачинката. От високите захари бебето расте по-бързо - например, за 3 седмици бебчо нарастна от 2 кг на почти 3 кг. За това и той директно ми даде дати за този месец, за да избегнем усложнения за бебето, ако го оставим естествено.

Иначе когато имам енергия не ме свърта, все чистя, подреждам. Така ми е по-спокойно. Иначе и аз бих казала на 90% съм готова. Родителите на моя викат, че откакто съм болничен не съм се спряла да чистя или да върша нещо... 🤣

@Анонимна, ти къде щеше да раждаш? Аз ще съм в МД София.

# 259
В СофияМед изражда моя лекар. Заради него съм там, иначе сигурно бих избрала друга болница.
Ако е удобно да попита, при вас кяква е точно причината за секцио? И аз съм с диабет и поне за момента, ако съм секцио няма да е заради диабета или поне аз не знам..

Моето желязо е 15.1 при реф. 6.6-34, а феритинът е 34.4 при 13-150.

Докторът ми каза да пия Сорбифер по 1 таблетка след ядене вечер до секциото. За след това ще видим.

Иначе шийката ми не е мръднала и ако нямах диабет, щях да съм естествено.

До последно не знаех какво ще е, но на последния преглед при д-р Ибрям от МД се оказа, че съм изпуснала високи стойности на кръвната захар. Аз съм с диабет тип 1 с инсулини и почти през цялата бременност се борих с ниска захар, която е опасна за плода. Ли не успях да реагирам когато се обърна палачинката. От високите захари бебето расте по-бързо - например, за 3 седмици бебчо нарастна от 2 кг на почти 3 кг. За това и той директно ми даде дати за този месец, за да избегнем усложнения за бебето, ако го оставим естествено.

Иначе когато имам енергия не ме свърта, все чистя, подреждам. Така ми е по-спокойно. Иначе и аз бих казала на 90% съм готова. Родителите на моя викат, че откакто съм болничен не съм се спряла да чистя или да върша нещо... 🤣

@Анонимна, ти къде щеше да раждаш? Аз ще съм в МД София.

# 260
В СофияМед изражда моя лекар. Заради него съм там, иначе сигурно бих избрала друга болница.

И аз ще раждам в СофияМед, моят АГ е там.
Понеже ми свършиха всички мазила за корема, може ли някоя ако има наполовина останала тубичка от някое мазило да ми предложи на някаква цена, за да не купувам цяло, понеже до месец ще изкарваме бебетата и да не ми остане. Много ще се радвам да предложите на лично.

# 261
  • Варна
Понеже ми свършиха всички мазила за корема, може ли някоя ако има наполовина останала тубичка от някое мазило да ми предложи на някаква цена, за да не купувам цяло, понеже до месец ще изкарваме бебетата и да не ми остане. Много ще се радвам да предложите на лично.

И мен ми трябваше малко, само за 2-3 седмици сега.  Но взех цяла опаковка, защото четох, че и след раждането трябва да мажа, като се прибира кожата. Сега колко е вярно, някой по -опитен да каже.
Иначе мен ако питах всяко масло или боди лосион пак ще свърши работа ако имаш.

Едитвам с инфо според chat GPT
Мазането на корема с крем за стрии след раждане може да бъде полезно, но не е задължително. Ето някои причини, поради които това може да се обмисли:
   1.   Подобряване на хидратацията на кожата: Кожата, която е била опъната по време на бременността, може да остане суха и дехидратирана. Кремовете, богати на овлажняващи съставки, могат да помогнат за възстановяване на еластичността й.
   2.   Намаляване на видимостта на стриите: Кремовете със съставки като витамин Е, колаген, хиалуронова киселина, ретиноиди (ако вече не кърмите) и натурални масла могат да подпомогнат регенерацията на кожата и да направят стриите по-малко видими.
   3.   Поддържане на кожата: Грижата за кожата след раждане е също толкова важна, колкото по време на бременността. Кремовете могат да подобрят тонуса и текстурата на кожата.

Съвети при използването на кремове за стрии след раждане:
   •   Ако кърмите, изберете кремове без агресивни химикали или ретиноиди.
   •   Масажирайте крема върху кожата с леки кръгови движения за по-добро проникване и стимулиране на кръвообращението.
   •   Не очаквайте моментални резултати – процесът на възстановяване на кожата изисква време и постоянство.

Ако стриите са дълбоки или упорити, може да се консултирате с дерматолог за допълнителни процедури като лазерна терапия или микродермабразио.

# 262
Момичета, купете си цяла опаковка. Четох в други теми как се оплакват, че са им излезли стрии след раждането Cry Явно ще трябва да се мажем и тогава.
Аз си взех и крем за гърдите на Палмърс с идеята да го ползвам точно след раждането.

# 263
Стела, сигурно ще ти даде обменната карта при следващия преглед. Не се напрягай от това.
За прегледа за разкритие - ако няма контракции е напълно излишно, според мен.
И моята проследяваща ми изглежда като сърдита, защото няма да раждам в болницата, където се следя, но в крайна сметка аз си знам къде ще се чувствам най-спокойна и не й обръщам внимание. А то може и аз така да ги виждам нещата. Не се знае.

КРР, връща се ханшът.
С дрехите е много смешно. Аз винаги съм била с наднормено тегло. На 21 станах и тогава с много усилия отслабнах и се научих да поддържам.
Забременях и реших, че това е моментът, в който мога са ям, без да ме е срам. Голяма грешка. От 50- 85кг. Беше болезнено. И психически. Започнах диета и и няколко пъти пука гуми на количката. Не се спирах. Е, станах си като нова, че и по добре. През цялото време мерех "кльощавите дънки". В ден 1 на диетата стигаха само до под колене, а после ми бяха свободни.
Сега си забременях доста по-пухкава и вече съм на 35г, ама мерак имам да постигна хубаво и здраво тяло, отново Simple Smile

За тези, които ще ме упрекнат за диетата - не ме интересуват упреците ви. Чудесно е да не те болят глезените от наднормено тегло, да не ти се търкат кълките, да не ти се пускат пети, да се чувстваш здрав и т.н. Кърмила съм 1г 5 м, като 5 месеца е бил само на кърма.
Благодаря за информацията и мотивацията! Heart И аз си искам кльощавите дънки, бански и поли и ще ги имам! Grin
Чувството да ти се търкат кълките и да се напукват петите и като цяло да си тежък и да се задъхваш е ужасно. Никога не бях го изпитвала, особено това с кълките - все едно все си мръсен и потен Grin Нямам търпение да се лиша от това чувство вече хахаха

# 264
Моята най-добра приятелка след първата бременност се нацепи жестоко на корема, каза че е използвала судокрем и част от стриите, които не са били толкова дълбоки са избледнели и изчезнали.

# 265
Момичета, мажете се и след раждането. Стрии излизат при рязко качване или сваляне на килограми. Реално през 9-те месеца сме качваме плавно, а като родим още първите дни в болницата сигурно ще свалим поне половината от тези кг (бебе, води, плацента, задържана вода). Реално кожата ще има нужда да я подкрепим и овлажним, докато се свива обратно.
Аз мисля да се мажа още 1-2 месеца след това (само да не стана като гръмналите майки от меметата, дето не стигат и да се изкъпят 😂), пък после ще видя има ли нужда.

# 266
Мамита, аз от снощи към 3ч ме приеха с чести стягания, тип Бракстън. Спя си аз, отидох да пишкам и после се за почнаха доста чести безболезнени контракции на 5,10 мин.,коремът ми просто не искаше да се успокои. Получих само една така по - осезаема като сковаване в кръста и гърба и си казвам, я най-добре да отида до спешен.
Преживях ужасен шок. Там двама лекари констатират, че съм с 2 см разкритие, тя главата била вече в родовия канал. Паника. Викнаха неонатилог понеже съм в 33+2
Започнах да плача, тя е толкова малка 2100 някъде. Обаче неонатолога звъни на някой по телефона и ме пращат в окръжна болница Бургас, понеже отделението по неонатология било по - добро. Не ме питайте как съм стигнала до др лечебно заведение с мисълта, че може да родя от притеснението което видях в изпращащите ме лекари.
Та в 5ч сутринта отново преглед за разкритие, вече в другата болница. Разкритие категорично няма. Но контракции, дори без болка си има и лекарите обърнаха доста внимание на това. Мислех, че щом нямат болка и не са родилни няма да ми обърнат вече внимание. Вкараха ме в предродилна здрасти зала..още по - голям стрес за мен, че съм именно в тази зала. Пуснаха ми кормагнезин, биха ми мускулно но шпа и започнах инжекции за белите дробчета Флостерон пак мускулно на 12ч. За всеки случай да съм подготвена.
Сега вече съм в нормална стая, матката е спокойна, е имам си бракстън, но ми казаха, че е съвсем нормално за тези седмици.
Бебчо наистина е долу, аз и затова от месец почти съм на 90 %лежане вкъщи, но пак си имам стягания.
Та така дами. Силно се надявам поне още 2 седмици да стиска тая моята маймунка, че явно много бърза. Вчера сглобихме кошарата, викам ще почна и да пера по малко тия дни, явно е усетила 😃
А, багажът ми беше събран от седмица, и ми беше доста лесно така.

# 267
Милата, много стрес си преживяла, но важното е, че бебчо и ти сте добре и в крайна сметка ще постои още на топло. Но дори и да беше тръгнал да се ражда, 33 г.с. не е толкова малък, медицината е много напреднала, успешно се раждат и оцеляват бебета дори в 26 г.с. Най-важното е да си спокойна, защото стресът много влияе на контракциите. Иначе аз имах такива през 5 минути още в 27 г.с. и ходих 2 пъти в спешен кабинет, но ме пускаха след 2-3 часа на монитор (и при нас са в предродилна зала), защото нямаше промяна в дължината на шийката. Сега при натоварване също имам от време на време такива контракции, но вече и не ходя на лекар.

# 268
Zuchero Ужасен стрес. Радвам се, че нещата са се нормализирали.Само бъди спокойна и не се притеснявай. 🍀
Момичета вчера на два пъти имах чувството, че ще ми изтекат водите, ние вече го очакваме. Първия път следобед май се понатоварих, не знам какъв факс получих за мляко с ориз, за първи път правя и не предполагах, че ще стане толкова бавно. От стоенето права получих контракции, по едно време ми изтръпнаха и краката и ме стегна зверски кръста на няколко пъти и си казах край започва се. Легнах и се успокоиха нещата, но през ноща се започна отново изобщо не можах да заспя от страх, че ще ми изтекат водите и може да не усетя.
При насоките, които ми даде АГ първо изтичат водите и тогава задължително тръгваме за болницата, падането на тапата не означава директно, че започва раждане. Освен ако вече не минем датата за термина, тогава директно си отивам с багажа в болницата за предизвикване на раждане. А днес все едно нищо не е било, освен че бебка преди обед доста се движеше надолу.

# 269
Момичетаа, почва се, много мина, малко остана. Супер, че са се успокоили нещата и при двете, но и вече сме в безопасната зона така да се каже, така че дишаме една идея по-спокойно вече.
Аз пък вчера за малко да ми спре сърцето..гледам капка кръв на т.хартия..направо пребледнях докато се усетя че е от пръста, че се бях точно боцнала с глюкомера..
Това са подготвителни стресови ситуации хахаха

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 16:51 от InYan238

Общи условия

Активация на акаунт