Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 063
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
@Анонимна Чакаме с нетърпение радостните новини и стискаме палци! Hug

Аз преди малко ударих първия ми протеин..леле колко вкусно ми беше! Нали заради гд сладко не ям и дори черен шоколад ми забраниха и това шоколодовото сега ми се стори Велико!

Иначе днес на моя глава си пуснах общ белтък, оказа се, че е под долна граница, ако тя е 65, моят е 62. Не знам дали не е пропуск..последно края на септември ми е пускан, бил е 65, но бях при друг АГ. Почвам да се филмирам, че съм направила грешен избор с този слкойто ме следи и ще изражда.. дано е само филм
От октомври до сега не съм качила и кг, даже бях свалила 2..и още не съм въстановила. Или общо няма и 5-6кг за цялата бременност. Моите околоплодни са завишени но със сигурност не са 7кг

Ако терминът ми е 16.02, казаха ми да спирам магнезия от февруари. Но се замислих, че нали не трябва рязко да се спира, имате ли инфо?

Здравейте, момичета. Малко новини от мен. Вчера бях на тонове и преглед. Малкия не е наддал с желаното темпо,а и плацентата вече е узряла. Според АГ ще се роди 2700-2900 някъде. Все пак с баща му сме се раждали по 2600,не очаквахме да е  много по -голям. Но заради плацентата другата седмица ще ми махнат серклажния конец и ще ме оставят да пренощувам в болницата под наблюдение,ако евентуално тръгне раждане(което май ще стане ). Ще бъда близо до 38г.с

Късмет и кураж! 38ма седмица трябва да е достатъчно добре развито и да няма проблеми. Стискам палци!

...
Взех си прегнако, то много време не остана, но поне да опитам да помогна на бебо да качи още някой грам.

И на мен ми казаха да пия протеини, защото общият ми белтък бил нисък, вече изядох една кутия. Не са чак толкова зле, но качих веднага килограм. Първо взех някакви от аптеката без вкус и слагах максималната доза. Даде веднага резултат. За цялата бременност до преди това бях качила доста под нормата и започнаха да се притесняват лекарите дали съм добре. С тях уж съм по-добре, ще видим и на кръвните другата седмица.

Момичета, аз забравих да се отчета от толкова дискусии. 😄
Онзи ден бях на преглед, както споменах вече - в 36+5. Бебчо тежи 2450, има все още води, не са много, но ги има. Плацентата е поизхабена, но “има още хляб в нея”.
Секцио ще правим 37+6, което е супер скоро. 😅 Надяваме се да стане поне 2600 до тогава.

Протеините ги продължавам, между другото искам да кажа, че от 32 седмица някъде пия протеини, и от тогава до сега съм качила около 5кг. До тогава бях качила само 2, което беше малко. Сега сумарно съм 7 кг нагоре от началото на бременността, като тези 5 са откакто пия протеини.

Добавките за бременни ги продължавам до приема в болница следващата седмица, а магнезия го спирам 3 дни преди това. Доктора каза да не го спирам по-рано, че има вероятност да ми изтекат водите. (Доста успокояващо 😅). А както споменах живея на 200+ км от болницата, където ще раждам. 😂
Според него няма да излезе толкова лесно, тъй като е седалищно все още + че има пъпна връв около врата.

Вече го усещам, че и той иска да излиза и се вълнува доста, тъй като доста ме подритва.

Стискайте палци всичко да е наред, ще пиша, когато всичко премине да кажа как е било секциото. 😊
Успех на всички, остана още малко. 😊

Общия белтък има различни референтни при бременност както повечето неща.

# 241
  • Варна
Lady_KalinkaИма ли още някой с дата за секцио по-рано от термин февруари?
Аз за 30.01.

# 242
До колкото знам, общият белтък при бременност трябва да е по-скоро към горни граници.
Във вторник или сряда ще питам и ще ви кажа. Пуснах и албумин също

# 243
До колкото знам, общият белтък при бременност трябва да е по-скоро към горни граници.
Във вторник или сряда ще питам и ще ви кажа. Пуснах и албумин също

За първи триместър - 65-76, за втори - 57-69 и за трети - 56-67,  това са референтните за бременни

# 244
Също пия протеин при общ белтък под граница за небременни.
Пия го, откакто беше 65 от 66- 83, което беше около средата на ноември.
При последните ми изследвания е 64, при същите граници.
Не ми го е препоръчала лекарката. Друг ми подсказва, че ако продължи да пада, ще започна да получавам отоци в прасците. Така реших да го започна, въпреки че аз се храня предимно с протеини. Изненадващо беше за мен, че не се е вдигнал за 2 месеца, а дори е паднал.

# 245
И моята дата е за края на януари, още не сме я уточнили на 100%, но седмицата 27-31.01. ще е ако дочакаме дотогава.
На мен ми казаха магнерота да го пия до последно, може би два -три дни преди това ще го спирам, не знам точно.

# 246
  • България
Daisy_D и Alyssa, значи за момента нашите бебчета трябва са първи. Стискам палци всичко да мине наред с всички нас! 🤞🍀

Ако докторът е доволен, ще съм и аз другата или по-другата седмица.

# 247
Мале колко прекрасно.. като ви чета скоро ще започне да се пълни групата с бебчета🥰
Тези, които сте планово секцио, какви са стойностите ви на желязо? Бях писала преди 2седмици, че моето беше паднало на 5.3 и вчера като разбрах, че има шанс да съм секцио се притесних леко и за това. Пия сорбифер, като трябваше да вдигна дозата на 2х1 обаче пробвах, дразни ми стомаха и си пия по 1 на ден. Не знам колко успешно ще мога да вдигна стойността до раждането (терминът ми е на 05.02). Колкото и смешно да звучи, когато ми е било ниско желязото, при взимане само на 2 епруветки кръв ми е ставало лошо и цял ден съм се чувствала като парцал. Чак не знам как бих се изправила на крак, ако се наложи операция (някъде четох, че се губи до 1000мл кръв дано не подвеждам с тази информация). Ще съм благодарна на съвети, защото не си падам по червени меса, коприви и т.н. Наблягам на орехи

# 248
Хмм ..а дали менюто ти  е богато на протеини? Да не би пък да са слаби тези протеини.. Аз наблягам сега на извара и яйца, месо някак не ми се яде по много, малко хапвам и ми става тежко, но и сигулно защато хапвам голяма салата първо и дооста от разядката с извара и не ми остава място за месо..

Не ми го е препоръчала лекарката. Друг ми подсказва, че ако продължи да пада, ще започна да получавам отоци в прасците. Така реших да го започна, въпреки че аз се храня предимно с протеини. Изненадващо беше за мен, че не се е вдигнал за 2 месеца, а дори е паднал.

# 249
При моите стойности доктора каза, че хемоглобина при раждане не трябва да пада под 100 при стойности, които се приемат за нормални 120-160., но леля ми е раждала с 65 без усложнения, нормално.
Момичета най-много желязо се съдържа в черен дроб, предполагам много не обичат. Аз си хапнах доста свински на барбекюто, защото не съм фен на гъшия, а в него се съдържа най-много желязо и ми се вдигнаха стойностите. Също така доста често хапвам и спанак и лапад.

Мале колко прекрасно.. като ви чета скоро ще започне да се пълни групата с бебчета🥰
Тези, които сте планово секцио, какви са стойностите ви на желязо? Бях писала преди 2седмици, че моето беше паднало на 5.3 и вчера като разбрах, че има шанс да съм секцио се притесних леко и за това. Пия сорбифер, като трябваше да вдигна дозата на 2х1 обаче пробвах, дразни ми стомаха и си пия по 1 на ден. Не знам колко успешно ще мога да вдигна стойността до раждането (терминът ми е на 05.02). Колкото и смешно да звучи, когато ми е било ниско желязото, при взимане само на 2 епруветки кръв ми е ставало лошо и цял ден съм се чувствала като парцал. Чак не знам как бих се изправила на крак, ако се наложи операция (някъде четох, че се губи до 1000мл кръв дано не подвеждам с тази информация). Ще съм благодарна на съвети, защото не си падам по червени меса, коприви и т.н. Наблягам на орехи

# 250
Mariq878, благодаря за информацията. Хемоглобинът ми беше 129, което е чудесно като стойност, но желязото е зле… за съжаление не ям нито лапад, нито спанак… дано всичко мине нормално

# 251
Ям яйца, извара, мляко, сирене - това на обяд.
Веднъж седмично боб или леща, 1 път риба  и веднъж спагети, примерно. Останалите вечери са месо. Телешко, пилешко, пуешко и свинско.
Като аз ям доста количество. Например днес вечерях 2 ципури и огромна зелена салата.
Хмм ..а дали менюто ти  е богато на протеини? Да не би пък да са слаби тези протеини.. Аз наблягам сега на извара и яйца, месо някак не ми се яде по много, малко хапвам и ми става тежко, но и сигулно защато хапвам голяма салата първо и дооста от разядката с извара и не ми остава място за месо..

# 252
Ухаа бих казала, че е завидно богато, браво! Ами може би от бременноста не иска да се качват стойностите..  интересно..ще видя при мен дали ще се отрази и ще пиша

Ям яйца, извара, мляко, сирене - това на обяд.
Веднъж седмично боб или леща, 1 път риба  и веднъж спагети, примерно. Останалите вечери са месо. Телешко, пилешко, пуешко и свинско.
Като аз ям доста количество. Например днес вечерях 2 ципури и огромна зелена салата.

# 253
  • България
Моето желязо е 15.1 при реф. 6.6-34, а феритинът е 34.4 при 13-150.

Докторът ми каза да пия Сорбифер по 1 таблетка след ядене вечер до секциото. За след това ще видим.

Иначе шийката ми не е мръднала и ако нямах диабет, щях да съм естествено.

# 254
Ако е удобно да попита, при вас кяква е точно причината за секцио? И аз съм с диабет и поне за момента, ако съм секцио няма да е заради диабета или поне аз не знам..

Моето желязо е 15.1 при реф. 6.6-34, а феритинът е 34.4 при 13-150.

Докторът ми каза да пия Сорбифер по 1 таблетка след ядене вечер до секциото. За след това ще видим.

Иначе шийката ми не е мръднала и ако нямах диабет, щях да съм естествено.

Общи условия

Активация на акаунт