Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 066
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Не мисля, че някой с животозастрашаващо състояние би седял и чакал някой да му отговори в онлайн група. Като толкова се притеснявате има спешни кабинети, отивате и Ви преглеждат. Никой в тази група не е лекар и не може да даде оценка на състоянието Ви, а само предположения.
В тази група сме, за да обменяме опит, а не да се правим на лекари и да даваме диагнози, или пък да предписваме хапчета.
Здравейте ,искам да попитам как сваляте високото кръвно за първи път днес от цялата бременност имам виско кръвно, беше 139/88 с пулс 104,после спадна на 132/88,и сега гледам че е 128/88 с пулс 91 не знам дали е верен апарата ,бебчо се мърдаше доста докато беше така по високо това стана за 30 40 мин да е така не знам от какво ,усещам.обаче че много се задъхвам последно време даже и като говоря някой път, и в къщи сме с стъпала и ,като се качвам по тях бая се задъхвам,не знам трябва ли да се правят някакви изследвания нещо за тези неща попринцип кръвното си ми е нормално стигало е до 128 максимум но днес не знам защо така и сърцебиене усещам и не знам какво да взема на всякъде чета канела,но нали с нея трябва много да се внимава и не смея да взема,на лекарката ми не мога да звънна защото тук не си дават личните телефони единствено до спешното мога да отида, но не знам дали да ходя при положение че спада,вие какво взимате попринцип ако ви се качи така,а не е високо през цялата бременните. Благодаря

Жизел, спри да се втелясваш! Аз като видя доктора и вече е 140, щом си го свалила веднага, няма проблеми. Отделно домашните апарати са.... не може да се говори за голяма точност при тях. Успокой се. Аз като вляза след стълби 10 минути ми е "високо". Нормално е след активност да е по-високо. Говорих с лекар, казват моментно увеличение няма никакви проблеми, въпросът е да не е цял ден 150+ докато лежиш на дивана.

Успокой се и спри да си мериш кръвното на 3 минути. Задух имаме всички.
вижте всеки тук е за да се посъветва по даден въпрос като ви дразнят по някакъв моите въпроси моля отминете  ако обичате ,всяка жена когато става майка за първимпът има притеснения и и въпроси всепак това е високо кръвно не е шега,така ,че моля да не се държите така .Лек ден
Да така е аз просто попитах с какво евентуално го сваляте и дали се правят някаквинизследвания допълнителни това е ,просто госпожата или госпожица така не веднъж ми е писала коментари от рода на тези ,никога не съм отговаряла ,но днес реших да отговоря защото тук всекимпита нещо свързано с здравето си ,нали така и кска съвет не казвам ,че сте доктори номадски минава по този път и отменяне опит затова зададен въпроса си тук това е.
Естествено, че ако е много сериозно няма да пиша тук а ще отида до спешното кабинет,просто исках мнение как се сваля евентуално по време на бременност ,защото не минсе беше случвало а в Интернет не пишеше нищо.Лек ден

# 211
Както вече Ви написаха, а и сама констатирахте кръвното не е шега работа, особено при бременност. Само специалист би могъл да прецени какво да се предприеме и какво да се пие при това състояние.
Неща от сорта на канела не звучат никак обещаващи при това състояние. Все пак не се знае изобщо моментно ли е или е сигнал за прееклампсия.
Отидете да Ви прегледат и тогава споделете какво е станало, така бихте била полезна и на други в такова състояние.
Не мисля, че някой с животозастрашаващо състояние би седял и чакал някой да му отговори в онлайн група. Като толкова се притеснявате има спешни кабинети, отивате и Ви преглеждат. Никой в тази група не е лекар и не може да даде оценка на състоянието Ви, а само предположения.
В тази група сме, за да обменяме опит, а не да се правим на лекари и да даваме диагнози, или пък да предписваме хапчета.
Здравейте ,искам да попитам как сваляте високото кръвно за първи път днес от цялата бременност имам виско кръвно, беше 139/88 с пулс 104,после спадна на 132/88,и сега гледам че е 128/88 с пулс 91 не знам дали е верен апарата ,бебчо се мърдаше доста докато беше така по високо това стана за 30 40 мин да е така не знам от какво ,усещам.обаче че много се задъхвам последно време даже и като говоря някой път, и в къщи сме с стъпала и ,като се качвам по тях бая се задъхвам,не знам трябва ли да се правят някакви изследвания нещо за тези неща попринцип кръвното си ми е нормално стигало е до 128 максимум но днес не знам защо така и сърцебиене усещам и не знам какво да взема на всякъде чета канела,но нали с нея трябва много да се внимава и не смея да взема,на лекарката ми не мога да звънна защото тук не си дават личните телефони единствено до спешното мога да отида, но не знам дали да ходя при положение че спада,вие какво взимате попринцип ако ви се качи така,а не е високо през цялата бременните. Благодаря

Жизел, спри да се втелясваш! Аз като видя доктора и вече е 140, щом си го свалила веднага, няма проблеми. Отделно домашните апарати са.... не може да се говори за голяма точност при тях. Успокой се. Аз като вляза след стълби 10 минути ми е "високо". Нормално е след активност да е по-високо. Говорих с лекар, казват моментно увеличение няма никакви проблеми, въпросът е да не е цял ден 150+ докато лежиш на дивана.

Успокой се и спри да си мериш кръвното на 3 минути. Задух имаме всички.
вижте всеки тук е за да се посъветва по даден въпрос като ви дразнят по някакъв моите въпроси моля отминете  ако обичате ,всяка жена когато става майка за първимпът има притеснения и и въпроси всепак това е високо кръвно не е шега,така ,че моля да не се държите така .Лек ден
Да така е аз просто попитах с какво евентуално го сваляте и дали се правят някаквинизследвания допълнителни това е ,просто госпожата или госпожица така не веднъж ми е писала коментари от рода на тези ,никога не съм отговаряла ,но днес реших да отговоря защото тук всекимпита нещо свързано с здравето си ,нали така и кска съвет не казвам ,че сте доктори номадски минава по този път и отменяне опит затова зададен въпроса си тук това е.
Естествено, че ако е много сериозно няма да пиша тук а ще отида до спешното кабинет,просто исках мнение как се сваля евентуално по време на бременност ,защото не минсе беше случвало а в Интернет не пишеше нищо.Лек ден

# 212
Жизел, извини, не се заяждам, напротив. Искам да ти кажа, че еднократно "вдигане" за моменти до 140 ми казаха, че не е проблем. Това ми го каза моят личен и моята аг, както и пичът от жк. Дали е релевантно за теб, това важи от твоята преценка. Питай лекар.

Искам да ти кажа, че при активност и аз имам 140+. Примерно, като ми е прилошало в магазина, върнали сме се, качила съм няколко етажа с някоя торба, аз пуфтя като трактор от преди ТКЗС-то, меря го, 145 на 90. Лягам, успокоявам се, седя половин час и меря. Аз съм много притеснителна. Тогава, в покой, като го измеря, ако е високо, тогава лекарят ми каза да ходя и да потърся помощ.

Според мен много се притесняваш. Ненужно. Явно споделянето на съветите ми и опита те е наранило.

Извинявай.

Повече няма да те "тормозя" със споделяне на моето състояние относно твоите въпроси. Наистина, не сме лекари, ако имаш въпроси за състоянието ти има аг-та и спешни кабинети. Отнеси питанията ти към тях. Те знаят най-добре.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 12:49 от The_Black_Hole

# 213
Кръвно не се мери след физическа активност (напр.изкачване на стълби), много ясно, че ще се покачи тогава. Мери се поне след 10 мин покой, в седнало положение, с крака на земята.

Аз сега в 9 м меря веднъг в седмицата. Повече не е необходимо.

# 214
  • България
И аз го меря веднъж в седмицата или ако имам съмнения. Но за сега се държи още ниско.

# 215
Аз го меря като се сетя, а се сещам примерно на месеца веднъж. Нарочно не съм си купила апарат за мерене на кръвно, за да не изтерясвам и постоянно да си го следя. А ходя в родителите на ММ и като се присетя го мерим веднъж и толкова. И предимно като съм в покой.

# 216
Хубаво е 8 и 9 месец да се мери веднъж в седмицата, защото тогава може да се вдигне и е опасно за бебето и майката. Но то и ще се усети, ако си се високо кръвно.

На мен май взе да ми пада коремът, а този уикенд сме в Боровец за рождения ми ден. Стискайте палци да не трябва да се връщаме инцидентно в този сняг Grin
Нито багаж съм си приготвила, нито нещата на бебето съм пипнала. Все си казвам, че има време, а то от утре съм в 37 г.с. Във вторник ще оправя всичко вече, че...

# 217
Стискам палци!

Ако нямаш повод, 1 път е ок сигурно,Аз ще го меря всеки ден, защото изоставането на коремчето говори или за фетална растежна ретардация или за прееклапсия, така разбрах, та мен ме посъветваха да го следя редовно. И също не е задължително да усетиш, може да усетиш високото кръвно, когато е вече прекалено високо.
Взех си прегнако, то много време не остана, но поне да опитам да помогна на бебо да качи още някой грам.

Хубаво е 8 и 9 месец да се мери веднъж в седмицата, защото тогава може да се вдигне и е опасно за бебето и майката. Но то и ще се усети, ако си се високо кръвно.

На мен май взе да ми пада коремът, а този уикенд сме в Боровец за рождения ми ден. Стискайте палци да не трябва да се връщаме инцидентно в този сняг Grin
Нито багаж съм си приготвила, нито нещата на бебето съм пипнала. Все си казвам, че има време, а то от утре съм в 37 г.с. Във вторник ще оправя всичко вече, че...

# 218
Жизел24 Държа да отбележа, без да се заяждам, защото редовно отговарям на въпросите ти, че в 90% от случаите са супер панически, че на няколко пъти беше писала повторно с очакване на отговор. Всички тук споделяме личен опит, една с една не си приличаме. Всички имаме различни симптоми, болежки и преминаваме през този период по различен начин. Много от въпросите, които задаваш и очакваш да ти се отговори сега-веднага сме ги коментирали много пъти, което ме навежда на мисълта, че изобщо не следиш темата. Влизаш и излизаш единствено, за да зададеш въпроса,който те вълнува и толкова.
BlackAngelll Относно целулита, преди да забременея спортувах активно и използвах задължително антицелулитен гел /от опита си с различни, дори и в ценови диапазон съм доволна единствено от този на Bioten-Cellufight/. Спрях да го използвам, съответно сега ми се появи целулит, имам и много задържана вода, мисля че след раждането нещата ще се нормализират, но задължително ще са необходими и движение, козметика, ако случая е тежък може и някоя процедура в козметично студио.

# 219
За целулита, понеже и на мен ми е тема Simple Smile

Аз също съм във воден целулит цялата в момента, даже и по ръцете имам. Това е нормално, особено 8 и 9 месец задържаме много вода. Моята приятелка на втората седмица, след раждането се сви и и изчезна почти водният целулит. До 3-4 месец, ако се храним добре и се движим, може да си върнем и старата форма.
Взела съм си програма за диастаза и тазово дъно, която е от 1 до 18 седмица, прибира почти изцяло корема и прибира диастазата и укрепва тазовото дъно. Доста е добра, с положителни отзиви. След това мисля да се върна към фитнеса и тежестите. При мен това е единственото работещо на 100% решение за целулит. Целулитът иска движение и то от онова, при което усещаш как ти гори всичко. Апаратите помагат, но само, когато са съчетани с тренировки и хранителен режим, иначе - пари на вятъра. А да - и много вода.
И не вярвайте, като ви казват - вече няма как да си като преди, няма да си върнеш предишната форма. Това са глупости и оправдания. Познавам жени, които (разбира се, полагайки усилия) след раждането изглеждат дори в пъти по-добре

# 220
Здравейте, момичета. Малко новини от мен. Вчера бях на тонове и преглед. Малкия не е наддал с желаното темпо,а и плацентата вече е узряла. Според АГ ще се роди 2700-2900 някъде. Все пак с баща му сме се раждали по 2600,не очаквахме да е  много по -голям. Но заради плацентата другата седмица ще ми махнат серклажния конец и ще ме оставят да пренощувам в болницата под наблюдение,ако евентуално тръгне раждане(което май ще стане ). Ще бъда близо до 38г.с

# 221
Здравейте, момичета. Малко новини от мен. Вчера бях на тонове и преглед. Малкия не е наддал с желаното темпо,а и плацентата вече е узряла. Според АГ ще се роди 2700-2900 някъде. Все пак с баща му сме се раждали по 2600,не очаквахме да е  много по -голям. Но заради плацентата другата седмица ще ми махнат серклажния конец и ще ме оставят да пренощувам в болницата под наблюдение,ако евентуално тръгне раждане(което май ще стане ). Ще бъда близо до 38г.с

Късмет и кураж! 38ма седмица трябва да е достатъчно добре развито и да няма проблеми. Стискам палци!

...
Взех си прегнако, то много време не остана, но поне да опитам да помогна на бебо да качи още някой грам.

И на мен ми казаха да пия протеини, защото общият ми белтък бил нисък, вече изядох една кутия. Не са чак толкова зле, но качих веднага килограм. Първо взех някакви от аптеката без вкус и слагах максималната доза. Даде веднага резултат. За цялата бременност до преди това бях качила доста под нормата и започнаха да се притесняват лекарите дали съм добре. С тях уж съм по-добре, ще видим и на кръвните другата седмица.

# 222
Момичета, аз забравих да се отчета от толкова дискусии. 😄
Онзи ден бях на преглед, както споменах вече - в 36+5. Бебчо тежи 2450, има все още води, не са много, но ги има. Плацентата е поизхабена, но “има още хляб в нея”.
Секцио ще правим 37+6, което е супер скоро. 😅 Надяваме се да стане поне 2600 до тогава.

Протеините ги продължавам, между другото искам да кажа, че от 32 седмица някъде пия протеини, и от тогава до сега съм качила около 5кг. До тогава бях качила само 2, което беше малко. Сега сумарно съм 7 кг нагоре от началото на бременността, като тези 5 са откакто пия протеини.

Добавките за бременни ги продължавам до приема в болница следващата седмица, а магнезия го спирам 3 дни преди това. Доктора каза да не го спирам по-рано, че има вероятност да ми изтекат водите. (Доста успокояващо 😅). А както споменах живея на 200+ км от болницата, където ще раждам. 😂
Според него няма да излезе толкова лесно, тъй като е седалищно все още + че има пъпна връв около врата.

Вече го усещам, че и той иска да излиза и се вълнува доста, тъй като доста ме подритва.

Стискайте палци всичко да е наред, ще пиша, когато всичко премине да кажа как е било секциото. 😊
Успех на всички, остана още малко. 😊

# 223
Онзи ден бях на преглед, както споменах вече - в 36+5. Бебчо тежи 2450, има все още води, не са много, но ги има. Плацентата е поизхабена, но “има още хляб в нея”.
Секцио ще правим 37+6, което е супер скоро. 😅 Надяваме се да стане поне 2600 до тогава.

Протеините ги продължавам, между другото искам да кажа, че от 32 седмица някъде пия протеини, и от тогава до сега съм качила около 5кг. До тогава бях качила само 2, което беше малко. Сега сумарно съм 7 кг нагоре от началото на бременността, като тези 5 са откакто пия протеини.

Добавките за бременни ги продължавам до приема в болница следващата седмица, а магнезия го спирам 3 дни преди това. Доктора каза да не го спирам по-рано, че има вероятност да ми изтекат водите. (Доста успокояващо 😅). А както споменах живея на 200+ км от болницата, където ще раждам. 😂
Според него няма да излезе толкова лесно, тъй като е седалищно все още + че има пъпна връв около врата.

Вече го усещам, че и той иска да излиза и се вълнува доста, тъй като доста ме подритва.

Стискайте палци всичко да е наред, ще пиша, когато всичко премине да кажа как е било секциото. 😊

Сега ме замисли, на мен ми казаха да спра магнезия като бях в 36 г.с., секциото ми се пада 38+5, сега да не стане така да излезе по-рано🥲

# 224
Нямам идея, при мен май го каза, защото си имам доста контракции вече. 😆 Иначе и аз знам, че по-рано се спира и си го питах, обаче този отговор ме шокира и мен малко. 😀

Сега ме замисли, на мен ми казаха да спра магнезия като бях в 36 г.с., секциото ми се пада 38+5, сега да не стане така да излезе по-рано🥲

Общи условия

Активация на акаунт