Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 103
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте ,искам да попитам как сваляте високото кръвно за първи път днес от цялата бременност имам виско кръвно, беше 139/88 с пулс 104,после спадна на 132/88,и сега гледам че е 128/88 с пулс 91 не знам дали е верен апарата ,бебчо се мърдаше доста докато беше така по високо това стана за 30 40 мин да е така не знам от какво ,усещам.обаче че много се задъхвам последно време даже и като говоря някой път, и в къщи сме с стъпала и ,като се качвам по тях бая се задъхвам,не знам трябва ли да се правят някакви изследвания нещо за тези неща попринцип кръвното си ми е нормално стигало е до 128 максимум но днес не знам защо така и сърцебиене усещам и не знам какво да взема на всякъде чета канела,но нали с нея трябва много да се внимава и не смея да взема,на лекарката ми не мога да звънна защото тук не си дават личните телефони единствено до спешното мога да отида, но не знам дали да ходя при положение че спада,вие какво взимате попринцип ако ви се качи така,а не е високо през цялата бременните. Благодаря

# 196
Как ви ги мерят тия размери на главата на бебето? На мен никой лекар (нито проследявания, нито този, който ще ме изражда) не ми е казвал размери на главата. Винаги си мерят обиколка на главата. И с първото и сега с второто бебе израждащия ме лекар не ми е казал няма да може да го родиш, голяма му е главата.

# 197
Жизел24 Канела с кисело мляко. Приема на канела в големи количества / грамове / може да предизвика контракции. От върха на лъжичката няма да стане нищо. След като веднъж си вдигнала кръвно трябва да започнеш да си го следиш всеки ден и да се консултираш с лекар, защото е опасно. Моя позната започна от средата на бременността да вдига кръвно и при нея се наложи спешно секцио в 36г.с. с пълна упойка.
SunLove На мен сега на последния преглед ми я измериха за първи път, преди и да я е мерил не ме е уведомявал, винаги е казвал че всичко е в норма и наред. АГ ми даде насоки какво може да се случи при всички варианти. Колкото и да си планираш естествено раждане, не винаги нещата минават по твоя план. Винаги може да изникне проблем, не е казал няма да го родиш, ако е с по-голяма главичка от 10, но това е максималното разкритие. Препоръката е за секцио, за да се избегнат излишни разкъсвания и шевове. На вас с първа и втора бременност, ако не са ви уведомявали най-вероятно не е имало такава предпоставка.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 09:45 от Mariq878

# 198
Жизел, БХС изследване правила ли си си? Погледни си в него какъв ти е рискът от прееклампсия. Ако е нисък, не се стресирай излишно, просто следи кръвното всеки ден. Ако обаче е среден или висок, иди на лекар да те види.

# 199
За вдигане на кръвно бих се обърнала веднага към АГ, знам, че не е безобидно в никой етап от бременността, но особено накрая..
При мен като снима главата, взема обиколката (която не знам колко е честно казано) и прокарва права (диаметър) от единия до другия край. Факт е, че разкритието максимално е 10см и се предполага, че диаметърът на главата на бебчо е желателно да е по-малък, за да излезе нормално. Не ми е казала, че е невъзможно да се роди нормално, ако е голяма (там също могат да режат като се налага), но ми каза, че е хубаво да запазим състоянието отдолу. Разбира се, ако аз се заинатя и кажа, че искам нормално, тя ще ме изроди така. Имам познати, на които се е налагало да ги цепят и да ви кажа възстановителния период им е доста по-продължителен от тези със секцио. В никакъв случай не налагам мнение, споделям просто страховете си, защото информацията ми дойде прясно вчера. До този момент не съм имала никаква предпоставка да не родя по естествен път и явно прекалено много се настроих. Не че и от нормалното не ме е страх. Като цяло ми се иска да минава и да заминава, защото колкото повече го мисля ( а то не зависи от мен какво и как ще се случи), толкова повече се стресирам

# 200
Здравейте ,искам да попитам как сваляте високото кръвно за първи път днес от цялата бременност имам виско кръвно, беше 139/88 с пулс 104,после спадна на 132/88,и сега гледам че е 128/88 с пулс 91 не знам дали е верен апарата ,бебчо се мърдаше доста докато беше така по високо това стана за 30 40 мин да е така не знам от какво ,усещам.обаче че много се задъхвам последно време даже и като говоря някой път, и в къщи сме с стъпала и ,като се качвам по тях бая се задъхвам,не знам трябва ли да се правят някакви изследвания нещо за тези неща попринцип кръвното си ми е нормално стигало е до 128 максимум но днес не знам защо така и сърцебиене усещам и не знам какво да взема на всякъде чета канела,но нали с нея трябва много да се внимава и не смея да взема,на лекарката ми не мога да звънна защото тук не си дават личните телефони единствено до спешното мога да отида, но не знам дали да ходя при положение че спада,вие какво взимате попринцип ако ви се качи така,а не е високо през цялата бременните. Благодаря

За мен трябва да посетиш кардиолог. Аз ходя всеки месец,казва ми в кои седмици и пуска постоянно изследвания. Поддържам го 110-114 на 60-78 и ме е предупредил,е мине ли 135 горна трябва хапчета и строго наблюдение. Изписват допегит,който е безобиден. Аз понеже съм с близнаци превантивно ми изписа 3 половинки и ми е екстра за сега. Вече съм 31+3 г.с. кръвното не е шега и към края на бременноста се вдига.

# 201

Жизел, спри да се втелясваш! Аз като видя доктора и вече е 140, щом си го свалила веднага, няма проблеми. Отделно домашните апарати са.... не може да се говори за голяма точност при тях. Успокой се. Аз като вляза след стълби 10 минути ми е "високо". Нормално е след активност да е по-високо. Говорих с лекар, казват моментно увеличение няма никакви проблеми, въпросът е да не е цял ден 150+ докато лежиш на дивана.

Успокой се и спри да си мериш кръвното на 3 минути. Задух имаме всички.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 12:47 от The_Black_Hole

# 202
Как пък се разбира кръвоток в мозъка при тонове? Два пъти бях на такива и само пулс се гледа (контракции нямам). И двата пъти на няколко пъти леко мина 160, но аз бях с някакъв вирус/настинка и моя беше 110-120. Вчера бях на контролен преглед, там мерят пулса само за 5-10 секунди с ехографа, беше вече около 140, въпреки че сутринта така се бях ядосала и разстроила, заради едни проблеми, които ми натресоха, че ме държа до вечерта (съответно включително и на прегледа). Бебето искаше да избяга през горната част на корема ми, натискайки с глава (така е разположено). И в трите случая казаха, че всичко е наред.

# 203
Ясно написах, че кръвотока в мозъка докторът го измери след тоновете на доплер, може да си върнете назад и да прочетете. 🙂

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 11:51 от @Анонимна

# 204
Да, на доплера се вижда кръвотокът в мозъка, също и пулса, ако не бъркам. Аз бях на доплер в четвъртък, а петък тоновете.

Относно кръвното, на мен ми казаха, не 140, ами 130 ако видя да се свържа с АГ. Дори да е единичен случай, бих се консултирала. Естествено, ако е мерено както трябва, т.е. след известно време в покой, има и други условия за спазване, от това краката да са ти на пода до това гърбът да ти е облегнат.. нещо такова май пишеше на опътването ..аз лично меря с механичен, на автоматичните им нямам много вяра.

# 205
Където ходих на частно на преглед на 3.01, имаше май цветен доплер, но коментира само кръвотока на плацентата и пъпната връв. Макар че то това е много важно. Другото е кръвообращението на самото бебе, което си е независимо и би трябвало да е добре, ако всичко друго е добре (на металните морфологии, сърдечния ритъм и т. н.).

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 11:50 от Lili325

# 206
Момичета, появи ли ви се целулит? И после след раждане и отслабване дали ще намалее поне малко?

# 207
Имам доста целулит. Отдавам го на липса на движение, преди бях доста активна, обаче от самото начало ми забраниха да се движа повече, заради проблеми.
Преди също имах, но беше доста по-малко.
Надявам се след като родя и възвърна нормално движение и леки тренировки и да намалее отново, а дори и да изчезне.
Момичета, появи ли ви се целулит? И после след раждане и отслабване дали ще намалее поне малко?

# 208

Жизел, спри да се втелясваш! Аз като видя доктора и вече е 140, щом си го свалила веднага, няма проблеми. Отделно домашните апарати са.... не може да се говори за голяма точност при тях. Успокой се. Аз като вляза след стълби 10 минути ми е "високо". Нормално е след активност да е по-високо. Говорих с лекар, казват моментно увеличение няма никакви проблеми, въпросът е да не е цял ден 150+ докато лежиш на дивана.

вижте всеки тук е за да се посъветва по даден въпрос като ви дразнят по някакъв моите въпроси моля отминете  ако обичате ,всяка жена когато става майка за първимпът има притеснения и и въпроси всепак това е високо кръвно не е шега,така ,че моля да не се държите така .Лек ден

# 209
Не мисля, че някой с животозастрашаващо състояние би седял и чакал някой да му отговори в онлайн група. Като толкова се притеснявате има спешни кабинети, отивате и Ви преглеждат. Никой в тази група не е лекар и не може да даде оценка на състоянието Ви, а само предположения.
В тази група сме, за да обменяме опит, а не да се правим на лекари и да даваме диагнози, или пък да предписваме хапчета.

вижте всеки тук е за да се посъветва по даден въпрос като ви дразнят по някакъв моите въпроси моля отминете  ако обичате ,всяка жена когато става майка за първимпът има притеснения и и въпроси всепак това е високо кръвно не е шега,така ,че моля да не се държите така .Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт