Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 054
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • България
@Анонимна, ще наддаде бебчо и стискам палци всичко да мине гладко! И аз бях изненадана като ми казаха за датите за секциото - след това се заех по-сериозно с подреждане, оправяне, и моя багаж.

А на всички ли са ви казали да спрете магнерота? 3 дни преди раждането? Дали и за секциото е така?

# 226
....
Протеините ги продължавам, между другото искам да кажа, че от 32 седмица някъде пия протеини, и от тогава до сега съм качила около 5кг. До тогава бях качила само 2, което беше малко. Сега сумарно съм 7 кг нагоре от началото на бременността, като тези 5 са откакто пия протеини.
...
Абе нещо не ми се нрави това покачване на килограми. Аз бях качила 4, сега са 5. Ама да не станат изведнъж рязко повече, но в името на детето правим нужното.

# 227
Не знам дали е от протеините, но е факт, че вече съм 7 кг нагоре. Не съм променяла нещо в режима на хранене, даже последно време ям по-малко, че просто не се събира в стомаха повече и почват киселини и рефлукс. 😆
Това са моите наблюдения.
....
Протеините ги продължавам, между другото искам да кажа, че от 32 седмица някъде пия протеини, и от тогава до сега съм качила около 5кг. До тогава бях качила само 2, което беше малко. Сега сумарно съм 7 кг нагоре от началото на бременността, като тези 5 са откакто пия протеини.
...
Абе нещо не ми се нрави това покачване на килограми. Аз бях качила 4, сега са 5. Ама да не станат изведнъж рязко повече, но в името на детето правим нужното.

# 228
  • Варна

А на всички ли са ви казали да спрете магнерота? 3 дни преди раждането? Дали и за секциото е така?
На мен ми казаха да  спра всички хапове 10 дни преди секциото.

# 229
Не знам дали е от протеините, но е факт, че вече съм 7 кг нагоре. Не съм променяла нещо в режима на хранене, даже последно време ям по-малко, че просто не се събира в стомаха повече и почват киселини и рефлукс. 😆
Това са моите наблюдения.
....
...
7кг са само околоплодните води, плацентата, бебето. На практика няма допълнителни мазнини, по-скоро е имало разграждане при +2кг. От протеин трудно се пълнее, още по-малкото пък - бързо. Да не е просто задържана вода в организма?

# 230
Да се включа и аз. Стига само съм ви чела днес.
За ходенето до тоалетна - доста отдавна съм все едно всеки момент ще протече, а всъщност е нещо като маркиране на територия. Напоследък имам друга екстра, а именно все едно във всеки момент ще свърша голямата нужда. Всъщност и газове не са.
Целулита... Ами имам. Много. Аз се успокоявам, че е воден, защото се появи, когато натежах с 3кг в рамките на 2 дни. И после стана ясно изразен при второ такова качване за 2 дни.
Не се стряскам. Аз съм от хората, които няколко пъти са се връщали към красива фигура, че дори и по-красива от преди. Просто знам колко усилия трябват и сякаш малко ми е омръзнало. И този път няма да се дам и ще се погрижа да тялото ми.
За гъбичките - след предписаната терапия, ще продължа с лактажин, на своя глава. Четох, че няма проблем при бременност. Или ще помогне, или нищо.
Момичета, много се вълнувам. В близките дни ще си имаме бебета в групата 😊
Дано всичко, при всички мине безпроблемно.

# 231
Здравейте и от мен. Вече съм 33+4. Вчера бях на преглед при АГ, даде ми 45 дневния болничен. (Аз съм си болничен от началото, защото си прекъснах майчинството с първото дете за по-голямо обезщетение). Каза, че бебчо е добре, 2160 гр, всичко в норми. Отново водихме полемиката за раждането в София. Терминът ми е на 25.02 и бях планувала да заминем за София на 5.02. Акушерката ми в София каза две седмици преди термин е напълно достатъчно и вчера АГ също ме убеждаваше да не бързам толкова и да отида след 15.02. Каза, че преди 38 седмица никой АГ нито неонатолог не иска да се ражда бебето и съответно дори да тръгне раждане тук, те ще опитат да го забавят, защото бебето не било зряло, особено на момченцата им била по-трудна адаптацията. Помолих я да ми даде обменна карта за другата болница, на което тя отговори, че това били просто всички изследвания. Според мен тя би могла да предостави данни от следенето на цялата ми бременност но не желае да го направи (не ми е дала нито един амбулаторен лист) защото се дразни как така няма да раждам при нея второто си бебе. Като цяло всеки път се изнервям супер много на всяка среща с нея но малко остана. След 10 дни ще ми прави влагалищен секрет, а от 36гс започваме тонове. Разбира се тонове при нея означава да ми прави и преглед за разкритие, което аз категорично ще откажа този път и няма да позволявам да ми се бърка 1 месец преди термин просто така за удоволствието от крещенето в кабинета. Питах я защо не ми мери шийката (нямало индикации и тя познавала добре и първата ми бременност). Даде ми дъвчащи хапченца за киселините, които донякъде ми помогнаха вчера, но напоследък по цял ден ми е много тежко на стомаха каквото и да хапна. Накупих си всичко необходимо, което прецених, че ми трябва за бебчо, и повечето неща ще ползвам от каката (на 1г 2м). Преди да тръгнем за София ще изпера дрешките, засега само ги сортирах по размери. Миналата седмица минах на очен преглед, където ми потвърдиха, че всичко с ретината е наред (имам около 3 диоптъра и астигматизъм).  Взех си и всичко от списъка за болницата и остава само да стегна куфарите.

# 232
Разбира се, че поддържането на хубава фигура/връщането към нея изисква усилия и дисциплина, но това важи и когато си с "моминско тяло", не е правило само за раждалите жени. Но това е най-доброто неща, което човек може да направи за себе си и здравето си - да спортува и да се храни правилно. Пък, като сме родители, още повече, защото носим отговорност пред децата си да сме здрави и да им даваме пример. Аз лично компромис от тази гл.т.никога не съм правила и съответно усилията винаги накрая се отбрягодаряват. Ще видим сега и какво раждане ще имам, но вярвам, че тялото ми има силата, заради всички години грижа и това, че познавам всеки см от него Simple Smile

Иначе, имайте предвид, че кг може да не са качени много, дори да няма натрупани мазнини, НО ханшът значително се разширява. Моят е с 1/4 по широк (реално самата костна структура се разширява настрани). Нови мазнини нямам. Това вече не знам дали след раждането се връща или си оставаме с разширен ханш. На мен не ми пречи, защото е женствено и секси, само трябва да купувам някои нови дрехи, че старите ми сега като ги гледам, са като детски Grin Дали пак се свива ханшът с времето - като мнение от родили мами? Simple Smile

Иначе, аз вече усещам, че раждането набрижава. Тялото си дава знаци. Но според мен ще издържа до термин или поне до седмица преди термин (аз съм на 02.02)
Препоръчвам книгата на Олга Дукат - раждане с любов

# 233
При някои не се "свива" обратно ханша, при някои - гръдния кош остава по-голям, при трети - номерът обувки се качва и не се връща. Моят ханш не мръдна предния път (съответно се наложи и спешното секцио според мен Grinning ), но се озовах с доста различна "конструкция", не знам и аз как да се изразя, а нямаше общо с килограмите, просто тялото буквално не беше същото. Сега след второто ще видим.

Вчера влязох в 36-та, бебето го мерят 3200 , голям мъж се очертава. 
Контракции все така нямам, шийката твърдят, че си е запазена, хич не бърза да се появява.  Кръвното ми продължава да е ужасно ниско и вече ми пречи, помня, че предния път накрая малко се вдигна и ми просветна, обаче тоя път си го кова все около 95-55 и това е . Изследвах си желязо и всичко - дефицити там няма, така че подозирам, че това усещане, че съм парцал е точно от кръвното.

Избрах вече всичко, наредихме нещата, готови сме, чакаме го героят.

# 234
Стела, сигурно ще ти даде обменната карта при следващия преглед. Не се напрягай от това.
За прегледа за разкритие - ако няма контракции е напълно излишно, според мен.
И моята проследяваща ми изглежда като сърдита, защото няма да раждам в болницата, където се следя, но в крайна сметка аз си знам къде ще се чувствам най-спокойна и не й обръщам внимание. А то може и аз така да ги виждам нещата. Не се знае.

КРР, връща се ханшът.
С дрехите е много смешно. Аз винаги съм била с наднормено тегло. На 21 станах и тогава с много усилия отслабнах и се научих да поддържам.
Забременях и реших, че това е моментът, в който мога са ям, без да ме е срам. Голяма грешка. От 50- 85кг. Беше болезнено. И психически. Започнах диета и и няколко пъти пука гуми на количката. Не се спирах. Е, станах си като нова, че и по добре. През цялото време мерех "кльощавите дънки". В ден 1 на диетата стигаха само до под колене, а после ми бяха свободни.
Сега си забременях доста по-пухкава и вече съм на 35г, ама мерак имам да постигна хубаво и здраво тяло, отново Simple Smile

За тези, които ще ме упрекнат за диетата - не ме интересуват упреците ви. Чудесно е да не те болят глезените от наднормено тегло, да не ти се търкат кълките, да не ти се пускат пети, да се чувстваш здрав и т.н. Кърмила съм 1г 5 м, като 5 месеца е бил само на кърма.

# 235
@Анонимна, ще наддаде бебчо и стискам палци всичко да мине гладко! И аз бях изненадана като ми казаха за датите за секциото - след това се заех по-сериозно с подреждане, оправяне, и моя багаж.

Аз имам дата за секцио средата на февруари, но ми каза от другата седмица да го спирам, за магнерота говоря.

# 236
@Анонимна Чакаме с нетърпение радостните новини и стискаме палци! Hug

Аз преди малко ударих първия ми протеин..леле колко вкусно ми беше! Нали заради гд сладко не ям и дори черен шоколад ми забраниха и това шоколодовото сега ми се стори Велико!

Иначе днес на моя глава си пуснах общ белтък, оказа се, че е под долна граница, ако тя е 65, моят е 62. Не знам дали не е пропуск..последно края на септември ми е пускан, бил е 65, но бях при друг АГ. Почвам да се филмирам, че съм направила грешен избор с този слкойто ме следи и ще изражда.. дано е само филм
От октомври до сега не съм качила и кг, даже бях свалила 2..и още не съм въстановила. Или общо няма и 5-6кг за цялата бременност. Моите околоплодни са завишени но със сигурност не са 7кг

Ако терминът ми е 16.02, казаха ми да спирам магнезия от февруари. Но се замислих, че нали не трябва рязко да се спира, имате ли инфо?

Здравейте, момичета. Малко новини от мен. Вчера бях на тонове и преглед. Малкия не е наддал с желаното темпо,а и плацентата вече е узряла. Според АГ ще се роди 2700-2900 някъде. Все пак с баща му сме се раждали по 2600,не очаквахме да е  много по -голям. Но заради плацентата другата седмица ще ми махнат серклажния конец и ще ме оставят да пренощувам в болницата под наблюдение,ако евентуално тръгне раждане(което май ще стане ). Ще бъда близо до 38г.с

Късмет и кураж! 38ма седмица трябва да е достатъчно добре развито и да няма проблеми. Стискам палци!

...
Взех си прегнако, то много време не остана, но поне да опитам да помогна на бебо да качи още някой грам.

И на мен ми казаха да пия протеини, защото общият ми белтък бил нисък, вече изядох една кутия. Не са чак толкова зле, но качих веднага килограм. Първо взех някакви от аптеката без вкус и слагах максималната доза. Даде веднага резултат. За цялата бременност до преди това бях качила доста под нормата и започнаха да се притесняват лекарите дали съм добре. С тях уж съм по-добре, ще видим и на кръвните другата седмица.

Момичета, аз забравих да се отчета от толкова дискусии. 😄
Онзи ден бях на преглед, както споменах вече - в 36+5. Бебчо тежи 2450, има все още води, не са много, но ги има. Плацентата е поизхабена, но “има още хляб в нея”.
Секцио ще правим 37+6, което е супер скоро. 😅 Надяваме се да стане поне 2600 до тогава.

Добавките за бременни ги продължавам до приема в болница следващата седмица, а магнезия го спирам 3 дни преди това. Доктора каза да не го спирам по-рано, че има вероятност да ми изтекат водите. (Доста успокояващо 😅). А както споменах живея на 200+ км от болницата, където ще раждам. 😂
Според него няма да излезе толкова лесно, тъй като е седалищно все още + че има пъпна връв около врата.

Вече го усещам, че и той иска да излиза и се вълнува доста, тъй като доста ме подритва.

Стискайте палци всичко да е наред, ще пиша, когато всичко премине да кажа как е било секциото. 😊
Успех на всички, остана още малко. 😊

# 237
  • България

Аз имам дата за секцио средата на февруари, но ми каза от другата седмица да го спирам, за магнерота говоря.

Благодаря ви, момичета!

Аз изключих да питам за магнерота специално. Моята дата е доста скоро, та ще го спра направо.

От всички хапчета докторът ми каза само желязото да си пия докрая. За другите не спомена.

Има ли още някой с дата за секцио по-рано от термин февруари?

# 238
Аз без сладко не мога да живея наистина съм благодарна на Господ, че нямах гд при положение, че съм силно предразположена. Това бебе колкото сладко и шоколад изяде наистина ще си завиди. 😂😂😂

Магнезий,магнерот,утрогестан, желязо ги спрях точно 3 седмици преди термина от раз. Единствено приемам Омнибиотик панда от месец и няма да го спирам, тъй като ми го изписаха като превантивна мярка за атопичен дерматит и асма, а също така и за борбата с коликите /препоръчвам/.

@Анонимна Чакаме с нетърпение радостните новини и стискаме палци! Hug

Аз преди малко ударих първия ми протеин..леле колко вкусно ми беше! Нали заради гд сладко не ям и дори черен шоколад ми забраниха и това шоколодовото сега ми се стори Велико!

Иначе днес на моя глава си пуснах общ белтък, оказа се, че е под долна граница, ако тя е 65, моят е 62. Не знам дали не е пропуск..последно края на септември ми е пускан, бил е 65, но бях при друг АГ. Почвам да се филмирам, че съм направила грешен избор с този слкойто ме следи и ще изражда.. дано е само филм
От октомври до сега не съм качила и кг, даже бях свалила 2..и още не съм въстановила. Или общо няма и 5-6кг за цялата бременност. Моите околоплодни са завишени но със сигурност не са 7кг

Ако терминът ми е 16.02, казаха ми да спирам магнезия от февруари. Но се замислих, че нали не трябва рязко да се спира, имате ли инфо?

Здравейте, момичета. Малко новини от мен. Вчера бях на тонове и преглед. Малкия не е наддал с желаното темпо,а и плацентата вече е узряла. Според АГ ще се роди 2700-2900 някъде. Все пак с баща му сме се раждали по 2600,не очаквахме да е  много по -голям. Но заради плацентата другата седмица ще ми махнат серклажния конец и ще ме оставят да пренощувам в болницата под наблюдение,ако евентуално тръгне раждане(което май ще стане ). Ще бъда близо до 38г.с

Късмет и кураж! 38ма седмица трябва да е достатъчно добре развито и да няма проблеми. Стискам палци!

...
Взех си прегнако, то много време не остана, но поне да опитам да помогна на бебо да качи още някой грам.

И на мен ми казаха да пия протеини, защото общият ми белтък бил нисък, вече изядох една кутия. Не са чак толкова зле, но качих веднага килограм. Първо взех някакви от аптеката без вкус и слагах максималната доза. Даде веднага резултат. За цялата бременност до преди това бях качила доста под нормата и започнаха да се притесняват лекарите дали съм добре. С тях уж съм по-добре, ще видим и на кръвните другата седмица.

Момичета, аз забравих да се отчета от толкова дискусии. 😄
Онзи ден бях на преглед, както споменах вече - в 36+5. Бебчо тежи 2450, има все още води, не са много, но ги има. Плацентата е поизхабена, но “има още хляб в нея”.
Секцио ще правим 37+6, което е супер скоро. 😅 Надяваме се да стане поне 2600 до тогава.

Добавките за бременни ги продължавам до приема в болница следващата седмица, а магнезия го спирам 3 дни преди това. Доктора каза да не го спирам по-рано, че има вероятност да ми изтекат водите. (Доста успокояващо 😅). А както споменах живея на 200+ км от болницата, където ще раждам. 😂
Според него няма да излезе толкова лесно, тъй като е седалищно все още + че има пъпна връв около врата.

Вече го усещам, че и той иска да излиза и се вълнува доста, тъй като доста ме подритва.

Стискайте палци всичко да е наред, ще пиша, когато всичко премине да кажа как е било секциото. 😊
Успех на всички, остана още малко. 😊

# 239
И аз завиждам Grinning като ходя на пазар само се въртя при тортите и шоколадите и все на мм взимам нещо, той колко сладко изяде последните месеци..защото не мога да хапвам, поне купувам и си ги мириша също Grinning може и да може да хапвам по малко, но ме е шубе да не се налага инсулин заради пустата ми лакомия..и само си преглъщам

Благодаря за инфото! Аз си пия от години биокулт, но омни биотик звучи по-специализиран, ще го обмисля и аз

Общи условия

Активация на акаунт