Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 901
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
О, аз ще ги предупредя, ако реша да пия клонарекс, разбира се. То си е сериозно хапче. Надявам се да не се налага, но искам да си имам вариант, да не си създавам излишен стрес

# 496
О, аз ще ги предупредя, ако реша да пия клонарекс, разбира се. То си е сериозно хапче. Надявам се да не се налага, но искам да си имам вариант, да не си създавам излишен стрес

В СофияМед са ми давали неща за успокоение/заспиване. Наистина не го прави, те ще дадат.

# 497
Аз бях на тонове и АГ потвърди ,че е тапа. Спря утрогестсна и намали магнетота на 3х1.Направи ми много добро впечатление ,че като заговорих за цезарово ми каза,че нямам предпоставки , да за нея е по-удобно ,но бебчо е мъничък и каза че ще се справим. В списъка на токуда има помпа за кърма ,питах дали се носи стерилизатор и казаха ,че тази помпа е сало за облекчаване и не дават тази кърма на бебетата освен ако не са недоносени и тогава ще трябва стерилизатор. Също относно тапата каза,че ако падне рано се ходи на преглед , ако е 39г.с . няма смисъл.

# 498
Аз съм си взела три нощници,  вкъщи съм приготвила още две и планирам да ги връщам за пране и да ги въртя. Реално предния път ми трябваха две на ден , а след секцио се лежи 5 дни и не виждам смисъл да нося (и купувам) 10 нощници. Но аз съм облагодетелствана да живея много близо до болницата, така че няма да е проблем.

# 499
Нямам абсолютно никакъв приготвен багаж все още. Утре влизам в 35 гс, а тепърва ни предстои преместване в друг град в идните 1-2 седмици, за да съм близо до болницата. Вчера поне успяхме да занесем там кошарката, количката и два малки куфара с дрехи за бебето. Нищо не сме сглобявали и монтирали, тепърва трябва да се чисти и подрежда апартаментът. Целта ми е, като вляза в 37 гс, да сме вече окончателно настанили се там, иначе е ясно, че в движение ще се подреждат и сглобяват неща.
Подготвям още една кутия с принадлежности за майка и бебе, както и трябва да си оправя поне 1 голям куфар с мой багаж за пренасянето. От тези неща после ще избирам какво да опаковам в отделен багаж за болницата. За бебето, доколкото разбрах, не трябва почти нищо да се носи освен комплект за изписване.

# 500
Багажа за болницата съм го приготвила. Взела съм си 4-5 нощници, макар че и в болницата имат и дават, но предпочитам със свои. Взела съм още два сутиена за кърмачки, гащи с висока талия, чорапи и нощни, силно абсорбиращи превръзки. Взех си тоалетни принадлежности и хигиенен сет за бебка. Дрешки за изписването за мен и бебето и вече други дреболии като кърпа за баня, чехли и т.н.
Ако случайно нещо пропусна ММ ще ми донесе, все само за памперси се чудя (за мен) дали да купувам, или ще се оправя само с превръзките.

# 501
Аз бях на тонове и АГ потвърди ,че е тапа. Спря утрогестсна и намали магнетота на 3х1.Направи ми много добро впечатление ,че като заговорих за цезарово ми каза,че нямам предпоставки , да за нея е по-удобно ,но бебчо е мъничък и каза че ще се справим. В списъка на токуда има помпа за кърма ,питах дали се носи стерилизатор и казаха ,че тази помпа е сало за облекчаване и не дават тази кърма на бебетата освен ако не са недоносени и тогава ще трябва стерилизатор. Също относно тапата каза,че ако падне рано се ходи на преглед , ако е 39г.с . няма смисъл.

Не е ли много рано за тапа? Не знам коя седмица пада вече, но знам, че сме с еднакъв термин и мислех, че е рано.

# 502
Защо да не е добре да има контракции, когато е седалищно? Все пак не ги контролираме ние тези контракции. 😀 Моето също е седалищно и за първи път чувам такова нещо.
При мен бебето е седалищно, днес бях вече при лекарката, при която ще раждам. Каза, че не е добре да има контракции, докато е седалищно. Не съм имала, въпреки че съм под голям стрес, големи проблеми ми натресоха, точно сега... Имала съм нисък пролактин (преди бременността), както и други хормони, сега явно това ми е в плюс...

Сега видях въпроса, не знам, така ми каза докторката последно. Ама аз понеже нямам и някак усещам, че едва ли ще имам (скоро), имах други въпроси за обсъждане и подробности... Да, не могат да се контролират, просто се влиза спешно, ако се случи.

# 503
Може би не е добре, защото при седалищно, естествено раждане някой път е трудно или невъзможно. Гледах, че има някои позиции на бебето, които го позволяват,но други не.

Защо да не е добре да има контракции, когато е седалищно? Все пак не ги контролираме ние тези контракции. 😀 Моето също е седалищно и за първи път чувам такова нещо.
При мен бебето е седалищно, днес бях вече при лекарката, при която ще раждам. Каза, че не е добре да има контракции, докато е седалищно. Не съм имала, въпреки че съм под голям стрес, големи проблеми ми натресоха, точно сега... Имала съм нисък пролактин (преди бременността), както и други хормони, сега явно това ми е в плюс...

Сега видях въпроса, не знам, така ми каза докторката последно. Ама аз понеже нямам и някак усещам, че едва ли ще имам (скоро), имах други въпроси за обсъждане и подробности... Да, не могат да се контролират, просто се влиза спешно, ако се случи.

# 504
Да, но това става въпрос вече за родилните контракции, така ли? Понеже аз го разбирам, че изобщо не е ок да има контракции като е седалищно.

# 505
Момичета да споделя какво ми се случи днес и ще се включа, защото успях да изчета всичко. Изведнъж от нищото на обяд ми се зави свят, изтръпнах, пребледнях, започна да ми се гади, да треперя. Веднага си премерих кръвното 130/90, аз през целия си живот и бременност съм била с нормално 110/70. Докато мислех да ходим или не в спешното усетих, че започва да ми става по-зле. Тръгнахме повърнах два пъти. Направо отидохме в болницата, в която ще раждам. През регистратура, на входа на спешното ме чакаше директно сестра и влезнах- правиха ми кръв, урина, екг от там в АГ отделението тонове, преглед и всичко е нормално. Нямам контракции, разкритие нищо. Д-ра каза, че единствено може да ми предложи да остана и нищо друго. Реших да се прибера с уговорката, че ако пак ми стане зле отивам и оставам. Не ми предписа нищо, каза ми повече почивка. Кръвното не е високо така каза акушерката, но явно на мен не ми се отразява добре. Днес се убедих, че взехме правилното решение да не се местим още в къщата и да изчакаме докато се стопли. +10км и трафик в града са си доста време, когато бързаш.

Работя в сферата на строителство, като чуя майстор и вече ми е на скандал. Правих ремонт почти година и половина, който трябваше да стане за половин. Познати в бранша, приятели да ама всеки си прави каквото иска, без висок тон нещата не се случват.
ММ много ми помага в домакинството и е поел изцяло някои задължения, единствено не искам да готви, че ми отваря повече работа и да простира дрехи😂. Казах му, че ако ме ядосва ще има да простира за наказание само бебешки чорапки.
За болницата принципно пише винаги “нощница за кърмене”, но знам от познати, че една няма да те оправи, защото много се цапат. Взела съм си за кърмене- 1 с дълъг и 1 с къс ръкав, както и 1 пижама, принципно не понасям нощници, две хавлии, пухен халат за всеки случай, 3 чифта чорапи, еднократно бельо, нормално бельо, следеодилни превръзки, сутиен за кърмене и бюстия, 1 чехли за баня, 1 пантофи за стаята. Козметика -измиващи продукти, лосион за тяло.
За изписването нещата таткото ще ги донесе.
Багажа вече е стегнат, само вадя и прибирам единствено помпата, защото не мога да взема още решение да я нося или не.

# 506
Е то не е добре, но като има, как ще ги спреш. Те започнат ли, каквото и да правиш, все тая.
Може би не е добре от гл.точка да не започне родилна дейност, докато е седалищно, т.е. да са родилни контракции. Всъщност, бебето ако е седалищно, правят ли естествено раждане или директно секцио?
Нашият иначе си е обърнат надолу от началото на 8ми месец, само се мести ту отляво, ту от дясно.

Аз да се оплача, вече толкова вода съм задържала и съм се подула. Мама каза, че така става накрая, за да "омекнат" тъканите и да се роди бебето лесно. Някакъв термин медицински използва, но забравих Grin Мери се днес и се депресирах, миналата седмица началото бях 2 кг по-малко... Как за 1 седмица 2 кг не знам. Накрая ще ударя 20... Иначе визуално изобщо не ми личат, разбира се, не съм изцяло като преди, но не съм и като жена, качила почти 20 кг. Все едно съм качила 5 кг, например, така изглеждам. Много ми е странно с тези кг, хем съм на режими, съобразявам се. Дано да са течности това, а не мазнини...
Поне всички вече родили жени ме успокояват, че не е безвъзвратно. Мама каза, че на 2рия месец след мен и след сестра ми е е била по-слаба от преди да забременее. Аз имах като нейната бременност (с контракции), дано и аз да съм така Grin

При вас как са подуванията?

Мария, стискаме палци да е единичен случай. И браво за реакцията от болницата, че те е чакала сестра и веднага са реагирали. Да не си се протоварила нещо преди това физически или нещо да си се ядосала?

# 507
Хм да има логика, ами нямам идея и аз, ако става въпрос за попринцип, че не е хубаво, но може и да има нещо, стана ми и на мен интересно

Mariq878 добре, че сте отишли и всичко е наред. Стискам палци да няма повече такива ситуации Hug

Домакинската работа аз всичко си правя все още, мм помагаше с пране и простиране, зареждане миялната и си сервираше някой път, когато се пазех заради контракциите и шийката, а може би сега пак ще трябва да почивам повече, но той не знам как ще издържи да поеме и това. Докато мога аз ще си действам.
Аз подувания нямам за сега, иначе откакто почнах протеина си наваксах 2та кг, това за 5 дни има няма Grin но се чувствам по-добре, не знам дали си въобразявам, но преди се чувствах слаба..като изцедена, сега  нищо общо, имам сила и енергия.

Бях днес на доплер, слава богу нямаше нищо притеснително този път, но продължавам да следя всяка седмица и тонове х2, дано и контракции не видиме в петък.

Днес споделих, че ме наболва срамната кост като че ли, АГ каза че почвала тази болка около 2 седмици преди раждане..дано са поне 3 ако не и 4. 35+5 съм, има още време аххаах
Вие имате ли такива болки?

Да, но това става въпрос вече за родилните контракции, така ли? Понеже аз го разбирам, че изобщо не е ок да има контракции като е седалищно.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 18:12 от InYan238

# 508

Не е ли много рано за тапа? Не знам коя седмица пада вече, но знам, че сме с еднакъв термин и мислех, че е рано.

Ами и аз се притесних но каза да не се шашкам и ,че накрая мога и да пренося . На мен ми пада от 33г.с по малко .Щом няма контракции , втвърдявания или кръв може раждането да започне и след 3-4 седмици. Съветва ме да го карам по-лежерно и ,че след 36г.с. го чакаме.

# 509
При мен още няма контракции по време на тоновете. Иначе вечер си имам. Но си има още време, въпреки че усещам, че и наближава раждането.
Съседката, която е с моя термин, роди в неделя. Обаче въпреки че е хубави кг, бебчето е в кувиоз и имат някаква инфекция и двамата. Дано скоро приключат тези неща. Така че, да не бързаме и ние да раждаме, да си стоят докрая бебоците Grin

Някой беше писал за колан - аз си взех един от Тему, който го предлагат по бг онлайн магазините (разбира се на 60% цена отгоре). Не знам дали ще го ползвам, но изглежда доста добре. Май казах и че ще си взема или - не на диастазата + тазово дъно или на една друга мацка програмата за диастаза и тазово дъно. Те започват едва ли не още от болницата (ако си естествено).
Надявам се бързо да прибера диастазата и да укрепя мускулите и тазовото, че искаме и още едно бебче след макс 2 години Grin Да имам сили да го износя.

Общи условия

Активация на акаунт