Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 923
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
А може ли да ми обясните как става . Звъннах им и ми казаха да съм си я била купила и личен доктор да ми я постави.

# 331
posaranka аз не съм си я слагала и моята АГ каза, че не е необходима тъй като в момента  няма бум на заразените и не я препоръчва за момента.

А момичета има ли някоя от вас, която не си е слагала ваксината за Коклюш ?Прочетох ,че се слага до 36гс и още й се чудя

# 332
  • България
А момичета има ли някоя от вас, която не си е слагала ваксината за Коклюш ?Прочетох ,че се слага до 36гс и още й се чудя

Исках да си сложа точно, защото на бебета се слага чак на 2 или 3 месец и е опасна за тях. Само че заради влизането ми в болница изпуснах прозореца за слагане. 3-ма различни доктори ми препоръчаха да сложа.
Поне грипна си бяхме сложили с моя и да чукна на дърво, леко минаваме, за разлика от роднините.

# 333
  • Варна
Не съм слагала никакви ваксини по време на бременност.

Имам плюсов диоптър и на очен не съм ходила, но аз ще съм секцио и може би за това нищо не ми е споменал доктора.

Днес бях последно при следящия АГ. Тоновете са добре, доктора каза всичко е наред.
Бебето е 3180 кг. в 36 гс съм
Акушерката ми предложи да ида на още едни тонове, защото до секциото имам повече от 2 седмици. Та ще ида и другата седмица на тонове.

# 334
При мен бебето е седалищно, днес бях вече при лекарката, при която ще раждам. Каза, че не е добре да има контракции, докато е седалищно. Не съм имала, въпреки че съм под голям стрес, големи проблеми ми натресоха, точно сега... Имала съм нисък пролактин (преди бременността), както и други хормони, сега явно това ми е в плюс...
Пита ме за диоптри, защото съм с очила, казах й +2, каза че това не е проблем.
Не съм слагала ваксини.

# 335
Защо да не е добре да има контракции, когато е седалищно? Все пак не ги контролираме ние тези контракции. 😀 Моето също е седалищно и за първи път чувам такова нещо.
При мен бебето е седалищно, днес бях вече при лекарката, при която ще раждам. Каза, че не е добре да има контракции, докато е седалищно. Не съм имала, въпреки че съм под голям стрес, големи проблеми ми натресоха, точно сега... Имала съм нисък пролактин (преди бременността), както и други хормони, сега явно това ми е в плюс...

# 336
Аз също не съм си слагала никакви ваксини, не само сега, а принципно в съзнателния ми живот, освен задължителните. Не мисля да го правя и с бебето живот и здраве.
Имам въпрос към тези, които са спрели приема на магнезий. Имате ли изтръпване като иглички в крайниците?

# 337
Аз също не съм си слагала никакви ваксини, не само сега, а принципно в съзнателния ми живот, освен задължителните. Не мисля да го правя и с бебето живот и здраве.
Имам въпрос към тези, които са спрели приема на магнезий. Имате ли изтръпване като иглички в крайниците?

Имам постоянно. Изтръпват ми ръцете, болят ме

# 338
Аз не съм спирала Магнерот х2/ден, но на около 2 седмици имам крампи на прасците, но вече са леки. Изтръпване и да има, подозирам, че В12 може да е нисък вече, въпреки че пия и него (Анкерман).

# 339
Аз го бях спряла за малко, докато не прочетох, че повечето са пиели до преди секциото им и имах такива неразположения- иглички, схващания от време от време, задържането на вода не знам дали се влияе от това и имах чести стягания.

# 340
Аз също съм с това отношение към ваксините и нямам и една поставена, отново като изключим тези, които са ми слагали като дете. И не че по-леко карам настинката, ами много рядко изобщо се разболявам. Сега към 5ти месец имах неразположение или хрема и отпадналост за точно 10дни. А може би години, не знам колко, но много, сигурно 6-7 г. преди това не бях дори настивала. Нито хапчета пия, нито антибиотици. Само сега заради бебо ме хвана шубе, та инфлуцит.. иначе ако усетя нещо само мед, лимон и канела, чайчета. И витамини и минерали покрай дефицити разни или за подобряване общо състояние.
Може и да е от спирането на магнезия това изтръпване, защото за такова се изписва порлинцип. Аз още не съм го спряла де, но преди да го почна имах изтрпване и болки в ръцете.

# 341
Аз днес спирам магнезия, ще Ви кажа ако имам някакви реакции. Въпреки че за 3 дни ме съмнява нещо да се прояви.

Да Ви се оплача от докторите в провинцията отново.
Днес трябваше да вземем секрет за МБ, тъй като нямам скорошен пускан, а от болницата изискват да не е на повече от 2 месеца. Както и да е, уговорили сме се с една от докторките в града (те са двама само, като единия не се занимава с манипулации, а само документи оправя) за 8:30 сутринта да сме в болницата, за да не се налага да чакам пред частния й кабинет.
Отиваме в 8:15 и пред отделението ни казват, че тази лекарка е била следобед в болницата и изобщо не знаят за такава уговорка.
Започват едни безбройни въпроси ама каква съм аз, след като не се следя там от къде на къде там ще ходя да ми правят каквото и да било. При тях не се изисквало такова изследване за прием в болницата. Докато обяснявам, че не съм си го измислила аз, а ми трябва, защото ми го търсят в болницата където ще раждам, получавам коментари от сорта на “ама успокойте се, не е нормално това поведение”, смисъл кое поведение? (вече леко изнервена от ситуацията). Казвам им, че след като нямат лекар, който може да вземе секрет, ще си ходя и няма смисъл да вися повече в студения коридор. При което отново ми се повтаря да се успокоя. 😀Накрая една от акушерките (жена на около 70+ години) (не, че имам нещо против възрастните, браво, че работят и на такива години, но не мисля, че е адекватно в 37+ седмица да ми бърка немедицинско лице, което не е взимало никога такъв секрет) идва с един отворен (нестерилен) тампон и ми заявява, че след като толкова съм искала такова измислено от мен изследване да съм била влязла тя да ми вземе.
При което реакцията ми беше “абсурд” 😀. Искам да кажа, че съм била супер спокойна, въпреки абсурдната ситуация, в която се намирам и хилядите възгласи “ама по-спокойно”.
Както и да е, включиха ме поне на тоновете, които така или иначе трябваше да направя, обаче не успяха да намерят къде точно е бебето, въпреки че им го показах многократно къде е, те сложиха апарата от другата страна на корема. Караха ме да се въртя постоянно наляво надясно, защото се било местило постоянно. Ами не то не се мести, просто не можахте да го нацелите изобщо къде е 😂.

Както и да е, тръгвам си от болницата с едни тонове, без секрет и решавам да отида на частния кабинет на тази лекарка, защото това изследване трябва да се пусне днес, за да стане до приема в болница.
Хора, чаках 1 час в снега ПРАВА, понеже кабинета беше заключен и няма кой да те пусне поне на топло и с място за сядане. Това никога не ми се беше случвало. След въпросния час лекарката дойде, изчаках си и реда в коридора, понеже имаше няколко жени преди мен. Влязох и точно за 20 секунди така заветния секрет беше взет. След толкова перипетии и неволи. Едни 20 секунди и 20 лв, и вече секрет имам. А кой ще ми плати за разкарването, стоенето права в студа и снега?

Извинявам се за дългия пост, обаче съм тотално разочарована от лекарите в провинцията, които имат пациентите си за касички.

Не мисля, че в 21 век е нормално да не си спазваш уговорките и да караш хората да стоят повече от час в снега навън. Пълно безхаберие.

Освен с измръзване трябва да се боря и с контракциите, които си докарах с цялото това разкарване и стоене права.

Еми ето за това ги бият докторите в провинцията, защото се мислят за единствени и незаменими, без никакво хуманно отношение към пациентите си.

# 342
Ох милата Hug Дано за последен път се сблъскваш с подобно отношение, поне до след раждането и периода след това, да съберем сили и психика, че като цяло е трудно да го избегнем май май Grinning майтап на страна, но не само в провинцията е така и не само в държавните. Просто някои хора са ужасни..прости и злобни. А на такива на много места може да попаднеш.
Доста несериозно иначе от страна на АГ..дано се укротят контракциите Hug

# 343
На мен доктора ми е казал ако изтекат водите веднага да тръгвам. За контракции не сме коментирали, тъй като аз така или иначе си ги имам. Единствено следим тоновете по-често и ако види проблем също ще се изстрелям веднага. 😀

Аз искам да попитам относно бащинството. Ще се възползват ли мъжете Ви от тези 15 дни по закон? И как стоят нещата относно това бащинство, кога се подават документите и къде?
След като ви изпишат от болницата таткото подава при работодател епикризата от болницата и акта за раждане или накратко да се знае точната дата на изписване и три имена и ЕГН на бебчо и лична банкова сметка на таткото, това е необходимо на работодателя, за да подаде към НОИ за 15 дневен отпуск по бащинство, заплаща се като болничен.

# 344
Sunshine lady, Много благодаря за отговора.

InYan238, благодаря ти. Не пожелавам на никой да се сблъсква с такова отношение на “лекари”. ☺
На мен доктора ми е казал ако изтекат водите веднага да тръгвам. За контракции не сме коментирали, тъй като аз така или иначе си ги имам. Единствено следим тоновете по-често и ако види проблем също ще се изстрелям веднага. 😀

Аз искам да попитам относно бащинството. Ще се възползват ли мъжете Ви от тези 15 дни по закон? И как стоят нещата относно това бащинство, кога се подават документите и къде?
След като ви изпишат от болницата таткото подава при работодател епикризата от болницата и акта за раждане или накратко да се знае точната дата на изписване и три имена и ЕГН на бебчо и лична банкова сметка на таткото, това е необходимо на работодателя, за да подаде към НОИ за 15 дневен отпуск по бащинство, заплаща се като болничен.

Общи условия

Активация на акаунт