Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 644
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Може да е било и от горещия душ да знаеш. Не трябва  с гореща вода.
В 35 гс спираш хапчетата ли? Аз съм в 37+4 и сега ги спрях със страх.
Всяка вечер заспивам и се моля да няма аварии нощем.

Май казаха 35та да ги спра, днес ще питам, не искам да го тормозя лекаря на 3 часа. Иначе топлото ме отпусна, още веднъж така ми стана 7ми месец, като се намръзнах, и снощи се намръзнах. Топлия душ ме отпусна реално, не беше горещ. Момичета, стойте си по диваните и не ходете по снега, като мен, лудата. Вече си сядам на дивана и чета книжка.

# 691
Може да е било и от горещия душ да знаеш. Не трябва  с гореща вода.
В 35 гс спираш хапчетата ли? Аз съм в 37+4 и сега ги спрях със страх.
Всяка вечер заспивам и се моля да няма аварии нощем.

Аз разбрах, че след контракциите се е изкъпала и после е чакала да минат, или да ходи в спешното...
Иначе за горещия душ и аз не смея, въпреки че обичам да ми почервенее кожата от топлина.

# 692
  • България
Ох момичета, изплаших се снощи.

В продължение на над час повтаряеми стягания на 3 до 5 минути. Няма течащи води, не са силно болезнени, но все пак болят като леки менструални болки, а обикновено мен не ме боли корема. Тъкмо се изкъпах с вряла вода, викам лягам за 15 минути и ако не минат, към спешното. Намаляха и се разредиха. Две ношпа-та и малко магнезий, че вчера ми беше последно да ги пия. Май се размина.

Дечко се мърда и реагира на "почукване". Снощи имах малко повече физическа активност от обикновено и си позволих следобедно кафе към 3, контракциите обаче бяха след 8:30, 9 вечерта. Май не бяха от родилните, все живея с мисълта, че ако са родилни няма да има съмнение. Сега чакам едни изследвания и ще звъня на аг-то, ама... Поизплаших се, едвам влязох в 35та, рано му е.

Между другото, разбрах от работещи в болницата, че редовно идват жени, които нарочно са си изгорили гърбовете с вряла вода. И целяли точно контракции и по-ранно раждане, в повечето случай секцио. Обикновено в 7 и 8 месец го практикували, за да не качват повече кг. 🫣

The_Black_Hole, не се притеснявай, може от натоварването и по-топлата вода. На моменти и мен ме стяга, почивка задължително след това.

# 693
Ох момичета, изплаших се снощи.

В продължение на над час повтаряеми стягания на 3 до 5 минути. Няма течащи води, не са силно болезнени, но все пак болят като леки менструални болки, а обикновено мен не ме боли корема. Тъкмо се изкъпах с вряла вода, викам лягам за 15 минути и ако не минат, към спешното. Намаляха и се разредиха. Две ношпа-та и малко магнезий, че вчера ми беше последно да ги пия. Май се размина.

Дечко се мърда и реагира на "почукване". Снощи имах малко повече физическа активност от обикновено и си позволих следобедно кафе към 3, контракциите обаче бяха след 8:30, 9 вечерта. Май не бяха от родилните, все живея с мисълта, че ако са родилни няма да има съмнение. Сега чакам едни изследвания и ще звъня на аг-то, ама... Поизплаших се, едвам влязох в 35та, рано му е.
И при мен беше същото снощи бях вече на крачка от спешното също съм 35+2. Снощи след 8 часа както си ле ах и четяхме книжка с детето и започнаха едни чести стяхания с лека болка ниско в кръста. Чак към 1 през ноща се успокоиха. Сега слава богу нямам. Позиплаших се предвид че трябва да пътувам до София 280км. Дано си дочакам датата за секцио 04 .02.

# 694
И при мен беше същото снощи бях вече на крачка от спешното също съм 35+2. Снощи след 8 часа както си ле ах и четяхме книжка с детето и започнаха едни чести стяхания с лека болка ниско в кръста. Чак към 1 през ноща се успокоиха. Сега слава богу нямам. Позиплаших се предвид че трябва да пътувам до София 280км. Дано си дочакам датата за секцио 04 .02.

Значи е масова "болест", днес си седя в кревата и това е. Стискам палци да няма проблеми с пътуването.

Аз разбрах, че след контракциите се е изкъпала и после е чакала да минат, или да ходи в спешното...
Иначе за горещия душ и аз не смея, въпреки че обичам да ми почервенее кожата от топлина.

Точно, къпах се да ходим към спешното, ама се отпуснах след душа.
Едит: Тъпо съм писала вряла, исках да кажа топла вода.

Между другото, разбрах от работещи в болницата, че редовно идват жени, които нарочно са си изгорили гърбовете с вряла вода. И целяли точно контракции и по-ранно раждане, в повечето случай секцио. Обикновено в 7 и 8 месец го практикували, за да не качват повече кг. 🫣

С хладка/топла вода се къпах, не вряла, но ме отпусна май точно тя.

Но иначе... Сериозно ли?! Какви са тези изроди? Някои с години се мъчат и опитват, те си играят с живота на неродените си деца... Аз не мога да си представя да направя нещо подобно. Целенасочено да искаш да застрасиш живота на детето си заради суета?!

# 695
Една позната искаше да вадят бебето в 28ма седмица, вдигала кръвно, не й понасяла бременността на организма... Разубедиха я, че въпреки че е наляла пари в много добра болница, ще го спасят, но ще има увреждания със сигурност.
Аз се къпя с гореща вода (за повечето хора гореща), с хладка ми се свиват коремните мускули, с гореща нямам проблем. Под гореща вода са ми изчезвали менструални болки (преди бременността). Явно на някои действа по точно обратен начин температурата.

# 696
Килограмите и стриите са част от "екстрите" да сме майки. Не бих си помислила да искам да вадят бебето по-рано, за да си запазя младежката фигура, бремеността така или иначе променя не само външният ни вид, не знам не го ли осмислят преди да се решат да имат дете. 😅

# 697
Първо да се похваля, успокоих се. Върнаха бебка при мен. Дори вече направи няколко опита и успя да засуче.
Крем за зърна си взех на Канпол и след това ми препоръчаха Гармастан. Още не съм го ползвала, дори не го нося с мен в болницата.
Най-добре изхарчените ми пари са за лазерна еп., въпреки че се искат подържащи процедури, които пропуснах,от хормоните имах избили косъмчета,но не е нещо фатално. В болницата никъде не са имали такова изискване или да е уточнено за някакъв такъв тоалет. Вкъщи се минах със самобръсначката, набързо. Тук ни дадоха свещички, не са ни правили клизма.
Аз също минах с парочистачката, матрак, столче.
Знам, че топлата вода отпуска контракции, а не ги предизвиква. Мен много ме облекчаваше при леките. Определено са били леки, родилните са доста по-силни, вече правя разликата. Няма как да се сбърка.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 11:11 от Mariq878

# 698
  • България
Казаха ми, че водата е толкова вряла и седят докато гърбът и кръста не станат като изгорени, с мехури почти. Редовно в спешното идвали така и докторите вече не са изненадват. Има пациентки, които вече с втора бременност практикуват същия метод и си ги знаят. Аз бях в шок просто като знам как треперя над моето и се виня когато на моменти не мога да си овладея диабета. Не ме е страх, че ще ме срежат за секцио. Само искам да родя здраво бебче, това ми е на ума.

Mariq878, радвам се, сега сигурно си на седмото небе - радвайте се един на друг с бебчо!

Иначе се бях срещнала за едно изследване с тази Тамара от МД и каза, че след секцио, щом се махне плацентата и прочие, хормоните се настройват за кърма след няколко часа. Гърдите и зърната ми били с подходяща форма и да й звънна за консултация щом родя. В някои случаи дори не е нужно помпа, за да не си предизвикам допълнително усложнения.

# 699
Казаха ми, че водата е толкова вряла и седят докато гърбът и кръста не станат като изгорени, с мехури почти. Редовно в спешното идвали така и докторите вече не са изненадват.
Уау, това за първи път го чувам, но не се учудвам, всякакви хора има Close

Аз също взех крем за зърна с ланолин без отминане. Ще го видя как е. С кокосово масло не бих мазала, защото  съм чела няколко истории за бебета със силна алергия към кокосово масло, не бих рискувала.

Кошарката next to me, количката и седалката за кола мисля да ги мина или с парочистачката, или с парогладачката. Раницата за бебеносене я прах, но с по-големите неща не ми се занимава, защото са нови, а и нямаме сушилня и сигурно ще се сушат над седмица.

И аз съм в 35 гс и в събота имах доста стягания и на няколко пъти една специфична като моментна прорязваща болка точно през влагалището и шийката. Усещала съм я и 2-3 пъти в началните месеци на бременността. Ако някой знае на какво се дължи, нека сподели.

# 700
The_Black_Hole и аз така една вечер, точно като влязох в 35 седмица се бях филмирала, най-вероятно е било от претоварване - почнаха вечерта умерени към по-слаби  менструални болки в кръста и в долната част на корема, но ме държеше по-продължително, успокоявах се, ако са контракции ще започнат по-кратки преди да станат с продължителност над минута 😅 топлата вода от душа ме отпусна, гледала съм, че при родилни контракции можеш да пробваш да се облекчиш с душ. Пих магнезий, виж за но-шпа не се сетих, но си продължи до късно вечерта. Казах си ако се увеличи или продължи през деня на лекар. После на другия ден нямаше нищо. Мислех да ви споделя, но след като се успокоих и тъй като си дадох зор да се подготвям и да гнездя, забравих.

А до това, което каза Lady_Kalinka, в потрес съм, не ги разбирам…

# 701
Момичета на доплера, казаха,че всичко е наред. Ще продължаваме да ги следим околоплодните води.И ще ми сложат 2 инжекции кортекостероиди за да им узреят дробчетата и да сме подготвени. Теста за околоплодни не могат да го направят докато не спре кървенето.

# 702
И аз съм чувала истории за такива индивиди. Не мога да ги нарека майки или жени. Даже знам някои публични личности, които са го правели. За съжаление ги следват млади момичета и бременни или родили жени в инстаграм и не знам как се отразява на последователите, със сигурност не положително. Тази Атанаска на Бачорски, която май в тази тема бяхте пуснали как си возят детето в кола на ръце, знам че е била на строга диета и с ранно секцио. Онзи ден ми се завъртяха някакви нейни видеа - 8 дни след раждането се фръцка с някаква къса и тясна рокля и после танцуваше кючек в някаква кръчма. Потрес! Но от нискоинтелигентни хора няма какво да се очаква. Те децата ги раждат, за да имат готини снимки в инстаграм. Тя сигурно не го и поглежда, откакто го е родила. Майка е само по документи и снимки в инстаграм.

Иначе и аз контракции и болки си облекчавам под душа. Мисля, като започне раждането, преди да тръгна към болницата, да съм или във ваната или под душа. Но ще го видим как ще дойде.

# 703
Ужас! Как го правят тия откачалки не знам.  Аз преди Коледа правих играчки за елхата около 2-3 часа /бях се унесла много в творчество/ и бях седнала на стол точно до радиатора на парното. Топлото не ми е пречило никога и в устата тия рецептори даже са ми ненормални. чПо едно време се усетих, че ми е много топло и си пипнах кръста. Беше топъл колкото радиатора и продължи да е така около 2-3 часа независимо, че излизах по потник на терасата да се охладя /така се бях напекла/. Изплаших се много и не можах да спя няколко дни след това да не съм навредила нещо на бебето...

# 704
Във ваната май не е много добра идея, особено ако са ти изтекли водите, но за душа определено съм "за". И аз така си облекчавах менструални болки, на контракциите също добре ми влияеше. Но аз и не ползвам супер гореща вода за щавене на пилета.

Общи условия

Активация на акаунт