Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 631
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Да ви питам тези, които не са на парно, как мислите да отоплявате стаята с бебето? Колебая се още и искам да чуя кой как го е планирал.

# 706
  • Варна
С климатик сме, който е непосредствено над кошарата. Перките са настроени да духат нагоре.

# 707
В апартамента сме с климатик в хола, които отоплява навсякъде, не ни е голям 65кв.м. Навсякъде температурата е еднаква.В спалнята има и конвектор, който ще пускаме,затова и ще сме в него докато се стопли и преместим.

Да ви питам тези, които не са на парно, как мислите да отоплявате стаята с бебето? Колебая се още и искам да чуя кой как го е планирал.

# 708
В нашия апартамент е брутаааално студено и това с отоплението ме притеснява определено. Имаме климатици, които затоплят сравнително бързо, но на мен ми влошават алергията, въпреки че им чистихме наскоро филтрите. Мисля в спалнята с бебето да отоплявам с маслен радиатор.
Парното определено е голяма благинка и благородно завиждам на тези, които го имат, и поддържат 23-24 градуса вътре. С климатика на 25 градуса на слаб режим постоянно при нас вдига макс до 20 градуса температурата.
Затова съм накупила няколко дебели плетени бебешки комплектчета.

# 709
Не се притеснявайте за температурата, ние сме с парно, но държим 20-21 градуса през деня, 19 през нощта. Като беше бебе баткото четох, че по-топло всъщност не било добре за бебетата. За истински ужас на всички баби той от бебе и ходи бос вкъщи, още не му се и случило да настане от тая работа Grinning вкъщи ли си е - здрав е, като отиде на градина настава истинския ужас с болестите.

# 710

Ние сме с висок клас климатици, апартаментът е хладен, което си е благинка за лятото. Ще си седим с тях, нямам място за радиатори. Ако се "схваща" и "се разболява" от климатик един човек, значи не е настроен правилно климатикът. Ние не настиваме от нашите климатици и не се схващаме, не смятам да променям нещо заради детето. Не искам парно, защото не издържам на топло и не ми е комфортно.

Разбира се, климатикът няма да духа в кошарата, така е сложена.

Висок клас климатици се оказаха най-евтиното възможно отопление, въпреки тежката зима.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 16:16 от The_Black_Hole

# 711
И ние сме с климатици в апартамента, няма да духа директно в кошарата. Единственото, което ще променим, е да сложим овлажнители за въздух, тъй като влажността варира от 42% до 49%, а знам, че за бебетата е хубаво да е между 50-60% ( а и съм чувала, че като цяло за децата е по-добре да е по-влажно, заради нослетата им, но не знам доколко е вярно, просто решихме да сложим)

# 712
Не се притеснявайте за температурата, ние сме с парно, но държим 20-21 градуса през деня, 19 през нощта. Като беше бебе баткото четох, че по-топло всъщност не било добре за бебетата. За истински ужас на всички баби той от бебе и ходи бос вкъщи, още не му се и случило да настане от тая работа Grinning вкъщи ли си е - здрав е, като отиде на градина настава истинския ужас с болестите.
Аз, ако успея да вдигна в спалнята на 17-18 през нощта, ще съм доволна, повече и не искам, защото ние също не обичаме да спим на много топло. Иначе без отопление сигурно е макс 14 градуса сега Grinning

# 713
Аз, ако успея да вдигна в спалнята на 17-18 през нощта, ще съм доволна, повече и не искам, защото ние също не обичаме да спим на много топло. Иначе без отопление сигурно е макс 14 градуса сега Grinning

Ох, мечта, дай да се разменим. Тази нощ спах отвита на 16, след половин час се завих с чаршаф.

# 714
Значи основно на климатиците ще сте.
Ние по принцип сме на климатици, в хола да не ви казвам каква жега е, там без отопление зимата не падат под 20 градуса - там не съм и мислила за друг вариант, спалнята и детската обаче са с други изложение и не е там така, но ние си се отопляваме с климатика в спалнята. В детската няма да духа директно в кошарката, но ме притесняват теченията, които създава, не е е като парното, а за радиаторите не знам дали са по-добри откъм поддържане на еднакви градуси.
Мисля си да пробвам първите дни да видя как ще е, след това, ако не ми харесва с радиатор да пробваме.
Иначе овлажнител мисля да купувам, но ще е като сме си вкъщи вече с бебче. А за климатиците мъжа ми е видял, че от сайта им предлагат и антибактериални и за фини прахови частици и с активен въглен филтри 😃

# 715
Нямаме друг вариант,освен климатик.Ще учестим почистването на филтрите и обслужването му.

# 716
При нас отопляването е само на ток - на климатик за дневната с кухнята и конвектори по спалните.

В детската имаме конвектор, топли много бързо.

Имаме пречистватели за въздух за всяка стая, както и малък овлажнител за детската, който, ако не е достатъчен, ще вземем по-голям.

Иначе заради котката държим навсякъде отворено (без детската) и поради тази причина в дневната не е особено топло - около 19-20 градуса макс. Смятаме горе долу такава температура да поддържаме и за бебето в детската, а нощем да ги сваляме до 18. Ние с мъжа ми сме свикнали да спим на хладно с дебела завивка.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 20:07 от yanbibiyan818

# 717
Нали не трябваше да се съдим 😃 Жената решила да си празнува имения ден в популярно заведение. Евала, че 8 дни след секцио е успяла да се вкара в тясна рокля, какво толкова - младо момиче на 26.
И аз съм чувала истории за такива индивиди. Не мога да ги нарека майки или жени. Даже знам някои публични личности, които са го правели. За съжаление ги следват млади момичета и бременни или родили жени в инстаграм и не знам как се отразява на последователите, със сигурност не положително. Тази Атанаска на Бачорски, която май в тази тема бяхте пуснали как си возят детето в кола на ръце, знам че е била на строга диета и с ранно секцио. Онзи ден ми се завъртяха някакви нейни видеа - 8 дни след раждането се фръцка с някаква къса и тясна рокля и после танцуваше кючек в някаква кръчма. Потрес! Но от нискоинтелигентни хора няма какво да се очаква. Те децата ги раждат, за да имат готини снимки в инстаграм. Тя сигурно не го и поглежда, откакто го е родила. Майка е само по документи и снимки в инстаграм.

Иначе и аз контракции и болки си облекчавам под душа. Мисля, като започне раждането, преди да тръгна към болницата, да съм или във ваната или под душа. Но ще го видим как ще дойде.

# 718
Добър вечер  . Искам да ви попитам , ако сте наясно : Бебетата трябва да имат  детски педиатър  и личен лекар или е достатъчно педиатър . Тъй като аз като разговарях с въпросния педиатър как се процедира да се запишем и какво ни е нужно , ми беше зададен въпросът кой е личният лекар . Та сега съм в чуденка и такъв ли ни е нужен 🤣🤓

# 719
  • Варна
Хубаво е да имат и двете, но ако не, то най - вече личен лекар, който да слага ваксини и да дава направление за педиатър.

Общи условия

Активация на акаунт