Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 572
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Всеки трябва да има личен лекар. Още с появата на егн-то в системата трябва да се запише. Най-добре да е 2в1 личен лекар и педиатър да не се разхождате на две места, но ако не откриете, молите вашия лл да ви запише и той вече ще ви дава направления за педиатър.

Добър вечер  . Искам да ви попитам , ако сте наясно : Бебетата трябва да имат  детски педиатър  и личен лекар или е достатъчно педиатър . Тъй като аз като разговарях с въпросния педиатър как се процедира да се запишем и какво ни е нужно , ми беше зададен въпросът кой е личният лекар . Та сега съм в чуденка и такъв ли ни е нужен 🤣🤓

# 721
Добър вечер  . Искам да ви попитам , ако сте наясно : Бебетата трябва да имат  детски педиатър  и личен лекар или е достатъчно педиатър . Тъй като аз като разговарях с въпросния педиатър как се процедира да се запишем и какво ни е нужно , ми беше зададен въпросът кой е личният лекар . Та сега съм в чуденка и такъв ли ни е нужен 🤣🤓
Да трябва първо личен лекар да имате. Без него нито ваксини може да слагате нито болничния който е след този в болницата. Той също е доста дълъг и ако сте родили по- рано от термина там вече се добавят и тези дни и чак след това вече си тече майчинството. Детските надбавки също не може да получавате без бележка от личния лекар на детето.

# 722
Добър вечер  . Искам да ви попитам , ако сте наясно : Бебетата трябва да имат  детски педиатър  и личен лекар или е достатъчно педиатър . Тъй като аз като разговарях с въпросния педиатър как се процедира да се запишем и какво ни е нужно , ми беше зададен въпросът кой е личният лекар . Та сега съм в чуденка и такъв ли ни е нужен 🤣🤓

Аз търсих супер много добър педиатър и намерих една жена, обадих и се и тя ми каза, ама аз не съм личен лекар… Каза, че като не е личен лекар и всички ваксини тя няма да може да ги слага, а те се слагат при личен лекар. Тогава реших да търся 2в1 (личен, които е педиатър), иначе ми става много забъркано.

# 723
Не всички лични лекари приемат деца. Например моята лична лекарка не преглежда деца под 18 години. На големия ми син личната лекарка преглежда и бебета и възрастни. Водила съм го при педиатър при по-сериозни разболявания и то при един конкретен.

# 724
  • Варна
Тези, които са 2 в 1 са рядкост, а да приемат нови пациенти съвсем… Сложно е.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 22:16 от Daisy_D

# 725
Daisy_D е права, трудно е. Аз имах няколко плана за действие и на последния преглед питах моя АГ, има ли колега, който да препоръча. Моя съвет е питайте проследяващите си първо, сто процента ще ви препоръчат някой, така поне ще сте сигурно че няма да е и случаен човек.

# 726
  • Варна
Мария как сте с бебето?

# 727
Много мило, че пита.💖
 Благодаря и двете сме добре.  Аз започнах да се възстановявам, тя вече си е при мен. Наблюдават ни, пускат ни непрекъснато изследвания и чакаме вече да ни изпишат.

Мария как сте с бебето?

# 728
Момичета здравейте!
Само да споделя с вас,  тъй като първото ми раждане премина в 25 часа контракции през 5-7 мин и трудно разкритие + принудително пукане на водите, накрая когато трябваше да напъвам и да родя нямах грам сили след всичките часове болка, затова реших, че този път ще взема мерки.
Вчера бях на консултация с анестезиолог с уговорката, че ако се наложи ще ми поставят епидурален катетар и ще сложат упойка, единственото нещо, което не ми допадна беше, че доктора каза : нямаме дежурен анестезиолог по принцип и ако раждането започне вечерта, няма как да действаме с упойка и все пак каквото зависеше от мен го направих.
Като цяло анестезиолога каза, че по принцип тази практика ако зачести с поставянето на упойка по време на нормално раждане ще е добре за майката.

# 729
Момичета здравейте!
Само да споделя с вас,  тъй като първото ми раждане премина в 25 часа контракции през 5-7 мин и трудно разкритие + принудително пукане на водите, накрая когато трябваше да напъвам и да родя нямах грам сили след всичките часове болка, затова реших, че този път ще взема мерки.
Вчера бях на консултация с анестезиолог с уговорката, че ако се наложи ще ми поставят епидурален катетар и ще сложат упойка, единственото нещо, което не ми допадна беше, че доктора каза : нямаме дежурен анестезиолог по принцип и ако раждането започне вечерта, няма как да действаме с упойка и все пак каквото зависеше от мен го направих.
Като цяло анестезиолога каза, че по принцип тази практика ако зачести с поставянето на упойка по време на нормално раждане ще е добре за майката.

Здравей, имам спомен, че си от Стара Загора?
Би ли споделила за коя болница става въпрос. Аз съм се насочила към Тракия, това че няма дежурен анестезиолог ме притесни😄
Вече имам едно нормално раждане там,но ме притеснява ако се наложи секцио какво се случва

# 730
  • България
Да ви питам тези, които не са на парно, как мислите да отоплявате стаята с бебето? Колебая се още и искам да чуя кой как го е планирал.

В хола имаме печка на дърва, та там стига до 25-27 градуса, докато в останалата част от къщата е към 20-тина градуса. За това в спалнята сложихме климатик, но мислим да го пускаме сутрин и вечер евентуално. Не можем да спим на климатик просто. Там нощем става 17-18 градуса, така че мисля, че ще е окей.

Ние мислим да запишем бебчо при нашия личен лекар.

# 731
Mikmarr, за Тракия има предвид Паолина. Добре, че писа по тази тема, ще питам в НиаМед как стоят нещата, защото нямам спомен АГ да ми е казвала такова нещо. Бяхме говорили, че е опция да се постави епидурална, аз лично не мога предварително да преценя дали искам такава и ще решавам на момента. Но определено ще проверя за нощно раждане как стоят нещата

# 732
Вчера бях на преглед да се види как е разположено бебето, защото е седалищно. Лекарката много ме учуди с датата за секцио, 11 дни преди термин и това, че ако го отложим за следващата седмица, имало опасност да ми се спука мехура и/или да възникнат контракции, въпреки липсата на каквито и да е признаци досега, че организма се подготвя или че наближава нещо такова. Това нямало значение и комбинацията между започване на процес и седалищно положение била много опасна (иначе нито аз, нито тя е искала секцио на всяка цена, само заради предлежанието е). Каза че при спешно секцио пак се чакало 5-6 часа за подготовка (не знам какво точно включва), но като спомена как можело да стане фал с пъпната връв и вече бях готова с решението. По принцип освен ранна, датата съвпада с тази, на която почина дядо ми, питах я може ли да е друга, каза че съседните били заети, а следващата седмица вече всеки ден бил рисков от спукване на мехура и/или контракции. Не знам доколко е така, аз все си мислех, че при мен даже преносване може да стане...

# 733
Вчера бях на преглед да се види как е разположено бебето, защото е седалищно. Лекарката много ме учуди с датата за секцио, 11 дни преди термин и това, че ако го отложим за следващата седмица, имало опасност да ми се спука мехура и/или да възникнат контракции, въпреки липсата на каквито и да е признаци досега, че организма се подготвя или че наближава нещо такова. Това нямало значение и комбинацията между започване на процес и седалищно положение била много опасна (иначе нито аз, нито тя е искала секцио на всяка цена, само заради предлежанието е). Каза че при спешно секцио пак се чакало 5-6 часа за подготовка (не знам какво точно включва), но като спомена как можело да стане фал с пъпната връв и вече бях готова с решението. По принцип освен ранна, датата съвпада с тази, на която почина дядо ми, питах я може ли да е друга, каза че съседните били заети, а следващата седмица вече всеки ден бил рисков от спукване на мехура и/или контракции. Не знам доколко е така, аз все си мислех, че при мен даже преносване може да стане...
Също съм с планово секцио 12 дни преди термин по медицински причини!

# 734
Това с часовете за спешно секцио хич не ми звучи правилно, но може би зависи от болницата?

Моето непланирано секцио отне 20 минути от момента, в който решиха, че ще налага, до ваденето на бебето (това включва упойка, местене до операционна, събиране на екип), доколкото знам и още по-бързо може да е, просто при мен не беше животозастрашаващо и всички бяха адски спокойни.
Може би ако няма анестезиолог на смяна и трябва да се извика ще е по-дълго?

Общи условия

Активация на акаунт