Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 646
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Lili325 За дата, Приемете го, че дядо ви ще е Ангел хранител на бебчето. Така е трябвало да стане, да е тази дата. Или нещо такова, ако датата ви смущава. Аз не съм суеверна, не ги разбирам тия неща. Моето секцио ще е на рождения ден на починалата майка на мъжа ми...ми супер! Единствено майка ми се накриви, че някакви карми, глупости ще се повлекат, дървета да засаждаме..

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 10:59 от Zuchero

# 736
  • Варна
Подготовката на екип за спешно секцио зависи от болницата и организацията там.
Моето секцио също е 10 дни преди термин. Няма нищо притеснително.

# 737
Вчера бях на преглед да се види как е разположено бебето, защото е седалищно. Лекарката много ме учуди с датата за секцио, 11 дни преди термин и това, че ако го отложим за следващата седмица, имало опасност да ми се спука мехура и/или да възникнат контракции, въпреки липсата на каквито и да е признаци досега, че организма се подготвя или че наближава нещо такова. Това нямало значение и комбинацията между започване на процес и седалищно положение била много опасна (иначе нито аз, нито тя е искала секцио на всяка цена, само заради предлежанието е). Каза че при спешно секцио пак се чакало 5-6 часа за подготовка (не знам какво точно включва), но като спомена как можело да стане фал с пъпната връв и вече бях готова с решението. По принцип освен ранна, датата съвпада с тази, на която почина дядо ми, питах я може ли да е друга, каза че съседните били заети, а следващата седмица вече всеки ден бил рисков от спукване на мехура и/или контракции. Не знам доколко е така, аз все си мислех, че при мен даже преносване може да стане...

Моето е 2 седмици и 3 дни по рано точно заради риск да не изтекат води после

# 738
Това с часовете за спешно секцио хич не ми звучи правилно, но може би зависи от болницата?

Моето непланирано секцио отне 20 минути от момента, в който решиха, че ще налага, до ваденето на бебето (това включва упойка, местене до операционна, събиране на екип), доколкото знам и още по-бързо може да е, просто при мен не беше животозастрашаващо и всички бяха адски спокойни.
Може би ако няма анестезиолог на смяна и трябва да се извика ще е по-дълго?
Спомена само, че правели изследвания (които при планово са предишния ден). Макар че пролабирането на пъпната връв може да стане дори преди влизането в болницата, риск е и това е. През цялата бременност й треперя на тая пъпна връв и само като го чух и на секундата се отказах да е по-нататък.

# 739
Момичета здравейте!
Само да споделя с вас,  тъй като първото ми раждане премина в 25 часа контракции през 5-7 мин и трудно разкритие + принудително пукане на водите, накрая когато трябваше да напъвам и да родя нямах грам сили след всичките часове болка, затова реших, че този път ще взема мерки.
Вчера бях на консултация с анестезиолог с уговорката, че ако се наложи ще ми поставят епидурален катетар и ще сложат упойка, единственото нещо, което не ми допадна беше, че доктора каза : нямаме дежурен анестезиолог по принцип и ако раждането започне вечерта, няма как да действаме с упойка и все пак каквото зависеше от мен го направих.
Като цяло анестезиолога каза, че по принцип тази практика ако зачести с поставянето на упойка по време на нормално раждане ще е добре за майката.

Здравей, имам спомен, че си от Стара Загора?
Би ли споделила за коя болница става въпрос. Аз съм се насочила към Тракия, това че няма дежурен анестезиолог ме притесни😄
Вече имам едно нормално раждане там,но ме притеснява ако се наложи секцио какво се случва
Да, за Тракия става въпрос, честно казано не съм питала какво се случва ако се наложи спешно секцио ?
Ама предполагам за него си се свиква екип

# 740
Моето планово секцио е 10 дни преди термин и спрямо опита с първата ми бременност ми звучи много късно,исках да е предишната седмица,но ме отсвириха категорично,че било рано. Притеснено ми е,че бебето няма да дочака тази дата,но в крайна сметка доста бързо се случват нещата като се налага,тъй че както дойде.

# 741
И аз съм така, 10 дни преди термин. Като помолих заради датата да е 12 дни преди и лекарката каза че може, но не и по-рано 🤷🏻♀

# 742
Това с часовете за спешно секцио хич не ми звучи правилно, но може би зависи от болницата?

Моето непланирано секцио отне 20 минути от момента, в който решиха, че ще налага, до ваденето на бебето (това включва упойка, местене до операционна, събиране на екип), доколкото знам и още по-бързо може да е, просто при мен не беше животозастрашаващо и всички бяха адски спокойни.
Може би ако няма анестезиолог на смяна и трябва да се извика ще е по-дълго?
Спомена само, че правели изследвания (които при планово са предишния ден). Макар че пролабирането на пъпната връв може да стане дори преди влизането в болницата, риск е и това е. През цялата бременност й треперя на тая пъпна връв и само като го чух и на секундата се отказах да е по-нататък.

Аз влязох да раждам нормално първия път, просто се объркаха нещата и се наложи спешно да е секцио и въпреки това беше 20 минути, това имах предвид.
MBStefanova сега мисля го е преживяла същата и би могла да сподели колко време е отнело да извадят бебето.

Но в крайна сметка щом си имат съображения, разбира се , че ще се съобразят за дата, аз говоря в общия случай, че може много бързо да се реагира.

# 743
Знам ли, може да не съм разбрала правилно, да е искала да каже само, че е много препоръчително да е след изследвания, не съм разпитвала, защото започна с рисковете при спешно по принцип и вече бях готова с решението. Или просто в този случай да не се смята за толкова спешно, въпреки възможните усложнения. В крайна сметка практикуват и естествено раждане при седалищно.

# 744
  • България
След 36 г.с. би трябвало бебчета да са достатъчно развити. Поне в моя случай ми обясниха така, за това и моето секцио ще е 20тина дни преди термин.

# 745
  • София
Как сте, мамчета? Колко кг качихте до сега?

Аз съм с наднормено тегло и започнах доста тежка, за щастие съм здрава и всички изследвания са ми добри. Бебето също реши да не ме натоварва допълнително и съм качила само 5 кг. 🥰

# 746
Аз съм качила 11 кг,но започнах с 10 несвалени от първата ми бременност. Тогава се налях бая,бях качила 20 и общо взето в момента съм на килограмите,на които родих първият път. Сега обаче съм се надъхала,че ще влезна във форма пък ще видим как ще се развият нещата.
Иначе се чувствам огромна,едва ставам от леглото,едва се обръщам настрани,ужас ...

# 747
Моето секцио е планирано 15 дни преди термина, но аз съм и със серклаж.

И аз съм с малко по-наднормено тегло и съм качила само 5кг.

# 748
Аз до момента съм качила 15, чувствам се изключително дебела и нямам търпение да се отърва от тези килограми. Иначе ми спряха и подготвителните контракции или поне не ги усещам и от притеснение да не родя преди термина май ще минем на преносване. Няма никакво желание малката госпожица да се делим, а определено взаимно си пречим, на мен ми тежи много, на нея ѝ е тясно 😂

# 749
И аз съм като теб, Симона. Някои дни, като се меря, излизам 17 кг, но сутрин на гладно съм 15. Чувствам се като хипопотам, въпреки че всички ми казват, че съм качила само на корем Grin Аз стартирах слаба (175, на 58-59 кг), но все пак... Нямам търпение да започна програмата за диастазата и тазовото дъно и после да си направя любимият детокс и фитнесче- направо си мечтая вече как съм лекичка и фина и ми е хубаво, леко, приятно и не се задъхвам от 5 крачки Grin

Иначе, нормално е планираното секцио да е от 14-10 дни, преди термин. Обикновено такава е практиката, така че няма място за притеснение. Честно казано, много по-добре планирано и по-ранно, отколкото спешно.
Аз за епидуралната още не знам. АГ даже не ме е питала искам ли - каза, че като ме приемат, се слага епидурален катетър. Аз, обаче изпитвам ужас от упойки и епидурални също. За нея съм чела ужасни странични реакции. Обаче и не знам дали ще се справя докрай с контракциите - вярвам си в тялото, но ако се паникьосам нещо и не успея да се овладея и да дишам правилно, важно е и движението, а в болницата не знам дали не те слагат да летиш по гръб, което е пагубно за болката. Затова мисля да задържа вкъщи, колкото мога (ако не изпадна в паника) и в болницата да отида вече, когато си е време и да съм без упойка. Дано при всички мине спрямо очакванията ни Heart

Общи условия

Активация на акаунт