Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 844
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 185
Винаги е грешка, когато двойката допуска външни хора да им се месят. Огромна. Почти съм сигурна, че ако свекърите не се бяха намесили, досега двамата шяха да са решили проблема. Пък след свекърите и тъстовете се включват. След тях и семейни познати... Ужас и безумие.
Грешка номер 2 - допитване до форума 😂

# 1 186
  • София
Предлагам сборно име от имената на двамата родители на детето. Не помня дали са споменавани.

# 1 187
Не вярвам много, че Петра е било сериозен вариант, щом чак бащата не е разбрал за тази отколешна мечта на жена си. Твърде много прилича на отговор на свекърското тропкаме да е на тях кръстено.

# 1 188
Още малко и в държавните архиви ще издирим това семейство кое е... 😅

# 1 189
  • Пловдив
Детската градина е работата.
Свекитата ме изгубиха със съгласието каквото ще да е, на тъста да не е, ината на снахата не го одобрявам от началото.
Първото дете - Петра, второто - Дарина? Или обратно?

# 1 190
Веднага мога да предположа какви ще са следващите теми от това семейство:
1. Свекърите не обичат дъщеря ми ,понеже отказах да я кръстя на тях и я кръстих на баща ми. Как да се справя?
2. Тука е любимата ми тема, с включване от свека- как да се оправя с неблагодарната ни снаха,апартамент на морето й купих и не ме уважи да го кръсти на мен.
3. С жената не се разбираме,къде бъркам.

Пожелавам кураж на бъдещата майка,да устиска и да си кръсти детенцето както иска. С тия оправия няма да има!

# 1 191
А да бе, второ, още един епизод на сагата да изживеят!

# 1 192
  • Пловдив
Е, няма, нали ще скрепят уговорката за двете имена отсега. Wink

# 1 193
  • България
Аз се чудя това реални хора ли са. Странно ми е да имаме толкова много информация за тях, че и апартамент, и къща, и имена на свекъри и на тъст. Joy

Но си е забавна тема, спор няма.

Как ли четат такива остри коментари и сипват по снахата.

# 1 194
  • София
И това е интелигентно семейство, нали. Дано намери начин да е спокойна бременната жена.

# 1 195
Аз разбирам снахата защо не иска двойно име. Освен наложените класики (Мария-Луиза, Анна-Мария и такива) ми звучат смешно повечето. Гери-Никол малко ли подигравки отнесе... и си я наричат Гери, а не Ники. Дария-Петра, Дарина-Полина или там каквото беше... не ми харесват.

# 1 196
Уговорката с двете имена трябва да включва и помощ за децата и дома, иначе е минавка. И не се шегувам. Имах един ухажор с къща някъде след Княжево ли беше, не помня вече, много се хвалеше какво предлага на бъдещата си жена да играе на домакиня и градинарка. Аз чувах само Х квадрата за чистене и У за косене и си мислех този наистина ли смята това за примамливо. Та и тука подобно. Един полк деца, кръстени на всякакви баби, дядовци и учинайки, ама мама да си ги гледа сама с черпака в едната ръка и мопа в другата в 'подарения' апартамент. Нали са нейни деца, не на бабите и дядовците.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 22:41 от Нарцùса

# 1 197
Ето го мунчо,изкача с Дария Паолина...А само Паолина? Полина и Петрана ама с Дарина или Дария отпред? Едва ли ще е само едното.... Горко й на бъдещата булка с мамин мунчо.
Значи майката може да си мечтае да кръсти детето на майка си/ баща си, но ако бащата си мечтае детето му да носи името на неговата майка/ неговия баща става Мунчо?
И защо се правят такива обидни квалификации за хора, които дори не познаваме лично?
Полина, Паола, Паолина са варианти на Павел, но се харесват повече от Петра/ Петрана/ Петруна.
Вероникаа, аз мисля, че всички требва да спрете да предлагате и обсъждате. Оставете младоженците и бъдещи родители сами да стигнат до името на детето си. Ако пък чак толкова много й е на сърце Петра, нека си кръсти детето Петра. Няма лошо. Бащата ще си запази правото при следващо дете той да избере името.
Какво значение има дали на форума му харесва Петра или предпочита Дарина? Да решават родителите на детето и да вземат решението заедно. Родата да се кротне малко и да приеме това, което решат младите. Това е просто едно име, при това не е осмиващо,  не е такова, че да се чувства неудобно или да отнася подигравки, не е от латино сериал. Ще е кръстено на дядо си или баба си, или на един древен град. Щом има София, защо да няма и Петра?

# 1 198
  • София
Бащата може да си мечтае и няма лошо, но ако е наистина негово желание, а не под давление на маман.

# 1 199
Ама къде се е казало,че и той мечтае да кръсти на майка си? Никъде. И на майка му има кръстено вече или който роди в тази фамилия,все на майка му да кръщава?
Мунчо е ,че не подкрепя жена си,а майка си. Предложил Дарина Паолина. Защо? Защо не предложи само второто? Защото е мунчо,понеже майка му така иска.

Общи условия

Активация на акаунт