Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 832
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 245
Февър, ученическа възраст не означава непременно гимназистка на 15-16 години. И така да е, бъдещият татко може да е на 30-35 години. Той пък, ако е по-малкият син, то вероятно свекърите са около 60-те, което донякъде обяснява по-закостенялото мислене и придържане към към традициите, но и не ги оправдава да оказват такъв натиск.

# 1 246
Тази тема, трябва добре да се чете от жените, които тепърва ще се обвързват. Да са наясно, че апартамент, при това само на сина върви с изискванията за послушание до живот. Да са наясно, че правото на лично мнение е да си го задържат за себе си. Решенията за детето и за начина на живот ще се взимат от свекърите и синът им дума няма да каже, за да защити жена си.
Вярно е, че има изключения, но те са точно това - изключения.
Та така, работа и личен стабилен доход на жената, задължително. За нейно добро.

# 1 247
  • София
Тази тема трябва добре да се чете от жените, които тепърва ще се обвързват. Да са наясно, че апартамент, при това само на сина върви с изискванията за послушание до живот. Да са наясно, че правото на лично мнение е да си го задържат за себе си. Решенията за детето и за начина на живот ще се взимат от свекърите и синът им дума няма да каже, за да защити жена си.
Вярно е, че има изключения, но те са точно това - изключения.
Та така, работа и личен стабилен доход на жената, задължително. За нейно добро.
Да се чете от жените, които смятат да се женят за селяни. Или кралски особи Simple Smile
Все пак има и други хора и в тази страна.

# 1 248
Предлагам сборно име от имената на двамата родители на детето. Не помня дали са споменавани.
Аз го бях предложила в началото. Незнаем имената и дали ще са удачни за съчетание.  Аз обаче съм измисляла такива комбинации, че чак брат ми се учуди как детето ми е с кратко име.
Връщам се да чета.

# 1 249
Всъщност има лекарски, адвокатски и пр. фамилии с някой изтъкнат представител, където си е неписано правило да има кой да му продължи дейността и името. Дори и името да е особено.

# 1 250
  • Най-красивата страна
Темата беше пусната тук,за да прочетем безпристрастни мнения.
Имената на хората съм написала с тяхно позволение.

Младите искаха да разберат дали Петра и Петромира са харесвани имена.
Аз казах,че на мен не ми харесват и двете,ама нали съм от родта на мъжа,снахата мислеше,че не съм искрена,а го защитавам.

За нейното семейство-имат две дъщери и един апартамент.
Друго няма.
На двете дъщери е обяснено,че апартамента е на родителите им.
И всяка от тях ,като се омъжи отива да живее при мъжа си или си купува жилище сама или отива на квартира.

Свекърите според мен трябваше да кажат ,че ще имат някакви очаквания.
А момичето можеше да сподели мечтата си още преди брака.
Например ние с мъжа ми сме си говорили за деца и преди да се оженим..Вероятно не сме единствените.

Сега ще питате защо Мунчо не се е съгласил да си купят апартамент сами,а е приел подаръка от мама...
Защото и на него и на жена му не им е идвало на ум такова нещо.

Тъщата не се разбира с дъщеря си и затова нейното име не споменавам никъде.

От една страна майката има право да кръсти детето си както иска.
Никой не може да я спре.
Но от друга страна и  жеста на свекърите не е никак малък.
А и от тях се очаква да помагат,защото свекървата не работи.

Сега мълчат ,свекървата още не е прочела всичко.
Свекърът каза,че няма да говори повече по въпроса.

# 1 251
  • Deutschland
Исках да кръстя втората ми дъщеря София-Кристина. Стъпиха ми на главата буквално, за да е на дядото по бащина линия. Тогава бях супер наивна, предадох се, макар че ми горчеше много време.
Забременях трети път и щом разбрахме пола, казах на мъжа ми, че а някой посмее да се обади за име, ще я кръстя Гюлфие, Айше, Зухра, но ще е каквото аз реша. Така и стана. Мъжът ми се цупи само, че няма да е момче, ама не на мен, а на късмета. Сега цялата му фамилия реве за момче, защото няма кой да продължи рода, но аз на 45 няма да раждам повече категорично.

# 1 252
  • София
Всъщност има лекарски, адвокатски и пр. фамилии с някой изтъкнат представител, където си е неписано правило да има кой да му продължи дейността и името. Дори и името да е особено.
Това е съвсем друг филм, там въпросът с имената изобщо не стои, защото се знае, че ако е момче ще е 106-тия Иван Иванов. И за кралските особи се знае. Това тук си е селска драма, та дрънка.

# 1 253
  • Пловдив
Вероника, майката, която и според теб "има право както си иска", ако отрича правото на глас поне на бащата, според мен не тръгва добре в спора, хич.

# 1 254
Това е съвсем друг филм, там въпросът с имената изобщо не стои, защото се знае, че ако е момче ще е 106-тия Иван Иванов. И за кралските особи се знае. Това тук си е селска драма, та дрънка.

Ние си мислим, че не стои, ама може пак някоя снаха да е недоразбрала, защото не са ѝ предоставили договор за евентуалните имена.

# 1 255
  • България
Свекървата проявява егоизъм, апартаментът на името на синчето и няма общо с младата майка.
Свекърът Тодор и синът са мунчовци под полата на Дарина.
Ужасно грозно е всички замесени лица да мълчат на майката и единствено баща й да й се явява опора.

Виждам, че се натяква постоянно какъв бил жестът. Решението е да се отделят от свекървите, ако не стане - майката си събира багажа и се изнася у баща си.

# 1 256
  • София
Добре, а защото не свекървата и е толова важно това нещо? Нещо като крива амбицията ми се струва...а уже чо-възръстна, съответно се очаква да е по-мъдра.
Добре прави свекъра, сега и свекървата трябва да спре да говори по темата, включително и на сина си, и младите ще се разберат.
Едно питане към авторката на темата, свекървата на кой е кръстила децата си?

# 1 257
  • София
Между другото, Паулина-Дария звучи по-добре от Дария-Паулина Wink

Ситуацията е показателна как тези с пари мислят, че могат да купят тези без. Грозна работа.

Исках да кръстя втората ми дъщеря София-Кристина. Стъпиха ми на главата буквално, за да е на дядото по бащина линия. Тогава бях супер наивна, предадох се, макар че ми горчеше много време.
Забременях трети път и щом разбрахме пола, казах на мъжа ми, че а някой посмее да се обади за име, ще я кръстя Гюлфие, Айше, Зухра, но ще е каквото аз реша. Така и стана. Мъжът ми се цупи само, че няма да е момче, ама не на мен, а на късмета. Сега цялата му фамилия реве за момче, защото няма кой да продължи рода, но аз на 45 няма да раждам повече категорично.

Даа, момичетата не продължават рода, видиш ли. И това е селска драма. Ама ей заради такива, дето смятат че мъжката рода има някакви специални права, е това отношение към момичетата. А то жената ражда и единствено нейните гени са сигурни, че мъжът я бащата, я не.

# 1 258
  • Най-красивата страна
Майката не може да се върне при баща си бременна.
Такива са разбиранията на нейните родители.
Тя също не иска да се разделя с мъжа си,харесва и жилището..
Иска всичко да е по старому,да се разбира със свекърите,да и помагат,но детето да се казва Петра.

Ами не знам как ще стане.

Така като гледам свекърите просто ще се дръпнат .

# 1 259
Снахата греши. Това е краткото ми мнение по въпроса. Това е инат за глупости, който разваля отношенията в семейството.

Неутрално име, възможно най-далече от родителските и на двамата и край на драмата.

Общи условия

Активация на акаунт