Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 761
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 545
  • София
Пак да кажа, безплатен обяд има, но за целта родителите трябва да са на първо място родители, а после да им работи егото и селската чест. Никога, ама никога на са ме карали да се чувствам задължена за нещо, което са направили за мен. Съответно съм им засвидетелствала хиляди пъти уважение. Но не чрез името на детето си и не чрез достъп до личния ми живот и решенията, които се взимат в него. Те са между мен и мъжа ми.

# 1 546
Ама и да си е търсила богат мъж,какво? Забранено ли е,грях ли е? Могла-намерила. И това няма нищо общо с натиска от дъртите. Пък и аз не го виждам богат нейния мъж,щом чака на майка си и баща си да се зажени и да му купят дом.

# 1 547
Добре, вие като жени с мъж по любов бихте ли тропали с краче, че само едно име става и да желаете да изберете заедно с мъжа име за общото дете?
Това поведение на жена, която обича мъжа ли си е?
А на сина поведението какво е?
В такива ситуации ме втрещява цялостното виждане за жената и тъстовете. Няма начин жената да не е златотърсачка, а тъстовете все едно ги няма, оная е сирак и трябва да целува ръка на свекърите, че са я прибрали.

# 1 548
  • София
Откъде пък знаете, че е търсила целенасочено...? Може пък той да я е преследвал и ухажвал и момичето да се е зарадвало, че има и апартамент впоследствие в картинката.
От това, че в нейното семейство двете дъщери от малки знаят, че не могат да разчитат на жилище от родители.
Така се формира пласментска стратегия 😀

Джордж, пиша си, правя се  на психолог.
Нали всеки си казва мнението, да не остана и аз назад
От малка знам, че апартамент приживе за мен няма да има и сиииилно се моля това време да се удължи!
Ама и НИКОГА не съм очаквала.
И какво? Имам повече от нужното ми, милионерите сама си ги правя, ама не от бачкатор по корабите, сори.

Бахти имането! Да не си останат с него само…

# 1 549
Нарци, в този казус е точно така с тъстовете.
Е, Джорджи, и аз съм така. Но това не изключва други категории жени И мъже, разбира се.

Бианка, ЧС го обясни. С едно 600000 без кредит са напред

# 1 550
Ако бях в ситуацията на жената,не щях да тропам,ами и във вечерните новини щяха да ме дават. Никой няма право да ми налага селските си простотии,щот какво щели да кажат хората или пък са с болно его,ще ме извинявате. Детето е мое и на мъжа ми,не на свека и учинайка.

# 1 551
Аахахахах, Тайс, ма, аферим на тая жена, бре! 😂
Сега и някой имот да примъкне и ще ги прати в десета глуха!

Глупости са това за мен, не се обиждай.

И според мен са неоснователни изводи. Ако беше такава интересчийка, Дарина-та като име щеше да го приеме, без да каже гък.

# 1 552
Добре, вие като жени с мъж по любов бихте ли тропали с краче, че само едно име става и да желаете да изберете заедно с мъжа име за общото дете?
Категорично не. Повтарям се, но ще кажа, моят мъж също не хареса моя избор и ми даде поне 10 имена, които му звучат добре. Прегледахме ги и заедно избрахме. Днес не мога да си представя синът ми да се казва по друг начин.

# 1 553

В такива ситуации ме втрещява цялостното виждане за жената и тъстовете. Няма начин жената да не е златотърсачка, а тъстовете все едно ги няма, оная е сирак и трябва да целува ръка на свекърите, че са я прибрали.

И най-много ме изненадва, че това е подкрепяно най-много от жени. Щом те са били мачкани, сега е ред на следващите ... Ужасно.

Повтарям се, но ще кажа, моят мъж също не хареса моя избор и ми даде поне 10 имена, които му звучат добре. Прегледахме ги и заедно избрахме. Днес не мога да си представя синът ми да се казва по друг начин.

Е, за това става дума. Имала си избор. На това момиче изборът е Дария-Паолина - хем на свекървата, хем само първата буква от името на баща ѝ. Нали има разлика?

# 1 554
  • София

И най-много ме изненадва, че това е подкрепяно най-много от жени. Щом те са били мачкани, сега е ред на следващите ... Ужасно.
Това и мен ме втрещява цяла тема.

Както казах, правят собствените си избори да изглеждат социално приемливи.

Ето ме, аз съм си кръстила децата, с мъж, когото обичам, ама предложенията му пратих в десета глуха.
Накрая само се надяваше да не изперкам тотално и повтаряше - нали Х? Нали последно Х? Моля те, не се смей, нали Х ще е.

# 1 555
В ситуацията на бъдещата майка, хич нямаше да тропам с краче, а да обсъдят с мъжа ми какво искам, той какво предпочита и да намерим компромис, от който да са доволни всички. Първото ще го кръстя на свеки и тя ще е щастлива, а аз ще мога да разчитам на нея в кризисни моменти, когато мъжът ми е някъде в морето. Все пак не искат от мен да кръстя първородната си дъщеря Цонка или Гичка, Дарина, Дария, Божидара са ми съвсем приемливи. Второто щях да си го кръстя както аз искам. Или просто да кажа на съпруга си "На баща ти има вече, затова предлагам, ако е момиче да е на майка ти - Дарина, Дария, Божидара - ти избери кое, а ако е момче на баща ми/ майка ми ... ".

# 1 556
Да, в ситуация като тази, ако ми бяха влезли с бутонките и миУто, и свекърите. Ако те ми тропаха с крак (като в темата) и аз щях същото хоро да играя. И наистина щях да кръстя собственото име на дъщеря си на баща ми (понеже бяхме женени). Ако нямахме брак - щях да "преклоня глава" за собственото име, но детето щеше да е с моята фамилия (т.е. тази на баща ми). За фамилията щяха да разберат няколко седмици по-късно, като вземем акта за раждане. Smiley
И това не е обикновен инат, а поставяне на граници. Както и други писаха - днес е рекет за името, утре всичко друго.    

Дипломация трябва от страна на мъжа и родителите му. Да оставят булката да се успокои и да почнат нормален диалог. Припомням, че при мен и мъжа ми това проработи. Човекът пред-последния ден ме убеди да е на баща му (нали виждате разлика с накара) и да харесвам името - аз влюбена и со кротце, со благо, с дипломация и стратегия (други му казваха хитрост), но успя хем да е на неговото, хем аз да съм щастлива. Ако мъжката рода ми скачаше много - никога нямаше да кръстя дете на тях.

# 1 557
Значи не кръщавам на свека и да не очаквам помощ..... Сериозно ли? По-малко ли е внуче или аз по-малко човек ли съм,че видиш ли нямало кръстено на нея и тя нямало да помага. Ами ако иска,аз детето ще си го изгледам,но с нейното отношение ни снаха ще я уважава,ни ще е близка с внуците. Боже боже,чак не мога да повярвам, че човешките отношения за някои са бизнес.Жалко,много жалко.

# 1 558
Ако нямате брак, детето ще носи фамилията ти само, ако бащата не го припознае. Ама тогава и твоето име за презиме. И все едно, че изобщо няма баща.
Карина, какво значение има дали първото или второто ще кръстиш на твоя род? Ако влизаш във фамилия, за която е важно да се спази именно тази традиция, пък и да не им е важно, пак можеш да направиш жест. С добра дума или един жест можеш да спечелиш на своя страна на тази жена. Все пак тя е родила и отгледала мъжа, когото си избрала за баща на децата ти, когото обичаш, предполага се. Това не е комшийката или случаен човек и да, хубаво е да е на твоя страна, особено предвид и факта, че съпругът ти по 6 месеца ще е някъде из океаните, а родителите ти явно не са на близо. Два пъти влизах с бебето в инфекциозно, като първия път аз бях в далеч по-тежко състояние от него, а втория път се наложи да вляза и със здравата кака, защото нямаше кой да я поеме. Да, най-близките ми роднини са на 100+ километра и всеки със семейство и проблемите си. Оцелява се, вярно, ама наистина има моменти, в които оценяваш това да има кой да ти поеме здравото дете или да ти донесе нещо елементарно отвън.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 08:54 от Mama Ru

# 1 559
Таис, само синчето е напред с 600 000.

И да, пак да подсетя, ако и девойката чете тук - име срещу апартамент на името на детето.

По-малко ли е внуче или аз по-малко човек ли съм,че видиш ли нямало кръстено на нея и тя нямало да помага.

С една дума, да. И съм чувала заплахата по повод подобно решение, че детето намало да бъде обичано достатъчно, щом не е кръстено на бабата или дядото. Зле говори за такива хора, но на тях обичайно не им пука, интересуват се само от името.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 20:28 от alex_jp

Общи условия

Активация на акаунт